Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Egy repülő pilótája az utasoknak: hat perc múlva lezuhan a gép

Központ szeptember 9, 2014 Kávé mellé

Egy repülő pilótája az utasoknak: hat perc múlva lezuhan a gép

Rémisztő perceket éltek át a Europe Airpost légitársaság utasai, akik a horvátországi Splitből repültek a franciaországi Nantes-ba. Az út már röviddel a felszállás után is rázós volt, mert a gép erős légörvénybe került. Ezután viszont leállt az egyik hajtómű, amit a pilóta is megerősített – írja az Origo.hu. 

      

A pilóta azt mondta, hogy kényszerleszállást kell végrehajtanunk Velencében, és azon viccelődött, hogy ez remek alkalom lenne meglátogatni a várost” – mesélte az egyik utas a Daily Mailnek. Az utasok nem voltak elragadtatva a tréfától, még inkább megrémültek azonban, amikor a pilóta nem sokkal később arra kérte őket, hogy készítsék elő a mentőmellényeiket, és vegyék le ékszereiket. „Azt mondta, hogy a tengerbe zuhanhatunk, és figyelmeztetett minket, hogy robbanás is lehet” – idézte fel a feszült perceket az utas. 

„Mindenki elszörnyedt, még a légiutas-kísérők is. Egyikük teljesen pánikba esett, a másik falfehérré vált, és csendben maradt. Amikor ismét szólt a pilóta, már sírt. Azt mondta, hat percünk van a becsapódásig, de ne essünk pánikba. Az emberek sikoltoztak” – mesélte tovább az augusztus 23-án átélt horrort. Végül a Boeing 737-es gép épségben leszállt Velence repülőterén, sérülés nem történt. 

A Europe Airpost szóvivője szerint az utasok biztonsága nem volt veszélyben. „A Splitből Nantes-ba tartó járaton egy incidens történt az egyik hajtóművel. A személyzet ezt azonosította, döntött a Velencében történő leszállásról, és tájékoztatta erről az utasokat. Ezt az eljárást begyakorolta a személyzet, amely rendben letette a gépet Velencében.” – mondta.

 

Forrás: origo.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 305

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.