Központ
2020. október 27. kedd, Szabina

Ékszerekkel tömött bőröndöt talált a padláson

Központ december 4, 2013 Kávé mellé

ladaekszerÉkszerekkel tömött bőröndöt talált a padláson

Hetven évig lapult észrevétlenül egy ékszerekkel megrakott bőrönd a padláson – a tulajdonos csak akkor jött rá, mekkora kincs van a birtokában, amikor ki akarta dobni az őseitől örökölt táskát, és belekukkantott.

 

A névtelenségbe burkolózó hölgy Skócia északi részén él, és azért nem nézett bele évtizedeken át a bőröndbe, mert elvesztette hozzá a kulcsokat, és azt gondolta, biztos csak értéktelen, régi családi kacatok vannak benne. Amikor azonban ki akarta dobni a táskát, hirtelen feltámadt benne a kíváncsiság, és elhatározta, hogy felfeszíti a zárat. Legnagyobb megdöbbenésére a bőrönd tele volt csodaszép antik ékszerekkel. Egy gyémánt fülbevaló, gyűrűk, nyakékek, brossok és egyéb kiegészítők hullottak az ölébe, melyeket egykor a nagymamája és két nagynénje viselt.

A 22 darabból álló kollekciót a Bonhams’ aukciós ház bocsátja árverésre Edinburgh városában szerdán. Előzetes becslések szerint az ékszerek 55 ezer fontot (20 millió forint) érnek. A XIX. századi ékszereket hétfőn állították ki először, és már most nemzetközi érdeklődés övezi a közelgő árverést.

„Amikor megláttam a kollekciót, teljesen ámulatba estem – mondta az aukciós ház munkatársa. Clare Blatherwick szerint a tulajdonos nagyanyja osztrák származású volt, aki skót férjével rengeteget utazott szerte a világban – ezért az ékszerek között indiai, sőt magyar jellegzetességeket viselő darabok is vannak, az Osztrák-Magyar Monarchia korából – írja a Daily Mail. 

forrás: Blikk-információ

 

Share Button
Ennyien olvasták: 371

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.