Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Eladó házak egy csésze kávé áráért

Központ augusztus 11, 2014 Kávé mellé

Eladó házak egy csésze kávé áráért

Egy euróért – azaz egy csésze kávé áráért – kínálja évszázados épületeit a 7200 lakosú szicíliai város, Gangi polgármestere. Az ajánlat vonzza az érdeklődőket.

     

 

A jelképes összegért cserébe a vásárlók elkötelezik magukat arra, hogy az épületeket helyreállítják. A restaurálás költségét házanként 35 ezer euróra becsülik.

Húsz házat kínálnak eladásra, és eddig ezek közel felére jelentkezett vevő Olaszország más részeiből éppúgy, mint az Egyesült Arab Emirátusokból.

A Palermóhoz közeli Gangi polgármestere, Giuseppe Ferrarello így igyekszik megmenteni a lakosait és épületeit veszítő kisvárost. A régi görögök által is lakott város mai központját 1300-ban építették. Gangiban a hetvenes években még több mint tízezren éltek, azóta azonban a lakosok száma folyamatosan csökken. Az elhagyott épületeket az összeomlás fenyegeti.

Nem ez az első ilyen kezdeményezés

Hasonlóan próbálta megmenteni a szintén szicíliai Salemi városát még 2011-ben Vittorio Sgarbi, az akkori polgármester és ismert olasz művészettörténész. Salemi az 1968-as földrengés után néptelenedett el, azonban az itt szintén egy euróért kínált épületeket a helyi ügyészség omlásveszélyesnek tartotta és leállította az adásvételt.

Egy euróért kínálják a házakat a 98 lakosú liguriai Carrega Ligurében is, ahol a vevőknek szintén saját költségükre kell helyreállítani a megvásárolt romos épületeket.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 543

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.