Központ
2020. október 27. kedd, Szabina

Elena Udrea, a fotómodell miniszter

Központ november 6, 2011 Kávé mellé

Elena Udrea, a fotómodell miniszter

Elena Udrea (fu)turisztikai és vidék(vissza)fejlesztési miniszter a TABU című román női magazin novemberi címlaplánya! A borítón dominaként, bőrminiben és combcsizmában domborít (épp csak egy fonott bőrkorbács vagy egy fenekelő spatula hiányzik kis kacsójából) a hatalom női megtestesítőjeként. A magazin fotóin Udrea öt történelmi személyiség: Kleopátra, Evita Perón, Jackie Kennedy, Margaret Thatcher és Madonna bőrébe bújik (időt és pénzt spórolhattak volna, ha az Evitát alakító Madonnának cicomázzák).

 

Még a látogatás nélkülin végzett pszichológusok is tudják: amikor megszemélyesítünk valakit – októl függetlenül –, többé-kevésbé azonosulunk az illetővel, összehasonlítjuk magunkat vele. Lássuk hát, van-e valami közös őnaccságában és a felsoroltakban azon kívül, hogy ők is ülve csurgattak; vegyük sorra.

Az öt csaj közül minden bizonnyal Kleopátra a legmenőbb; annyira híres volt, hogy még frizurát is elneveztek róla. Viszont Udrea mádámmal sok közös vonásuk nincs; míg A Nílus Királynője Marcus Antonius-szal kavart, addig A Dambovita Királynője kénytelen beérni Traianus Notorius-szal.

Evitával kapcsolatban már felfedezhetünk némi hasonlatosságot: akárcsak a náci háborús bűnösöket befogadó egykori argentin elnök hitvese, a szőke anticiklon is nagyfokú szociális érzékenységgel bír, lásd báli cipellők ajándékozása árvízkárosult mamáknak, vagy aquaparkok építése a parasztoknak olyan falvakban, ahol még víz sincs.

Jackie Kennedy és Elena Udrea… Ez a „no comment” kategória. Illetve, egy idézet mégiscsak idekívánkozik: „Nemcsak fiatal és csinos, hanem intelligens és kultivált, és birtokában van egy öröklött stílus- és eleganciaérzék”. Azt már döntse el ki-ki maga, hogy vajon melyikükről írták.

Margaret Thatcher. Az öreglány 1984-ben túlélt egy ír terroristák által ellene elkövetett merényletet, viszont ezt a szégyent valszeg nem élné túl (ugyanis még mindig virgonckodik, 86 éves), ha megtudná, hogy egy ilyen szellemi rahitikus cáca öltötte magára piros gyapjú kiskosztümjét.  Kábé annyi köze van a bádogdámának a vaslédihez, mint Elena Ceausescunak Erzsébet királynőhöz, vagy Markó Bélának Homéroszhoz.

„Madonna, Madonna, nem versenyzek veled / Madonna, Madonna, csak énekelgetek…” – nyugtatgatta a popikont egy magyar énekesnő (Zoltán Erika) még a nyolcvanas években. Udrea asszonyság nem üzent neki semmit, viszont a párhuzam több mint evidens. Melyik Madonna máig legismertebb slágere? Persze, a Like A Virgin! Hát nem pont olyan ez a mi bárca nélküli miniszterünk, mint egy szeplőtelen kis szűzlány, akinek romlatlan, gyermeki lelkétől (és eszétől) még egy pedofil sorozatgyilkos is zokogva hajítaná el a filézőkést? Hát van annál megindítóbb, mint amikor ez az aranyhajú pédélés Loreley azt mondja piciny szájával a tenger szélén uszikáló halacskákra: jaj, de édesek, nemsokára megnőnek, és mi majd jól megesszük őket? Aki a vadvirágos réten sárgapöttyös pillangót kergető mezítlábas bakfis gondtalanságával tapsolja el a kemény eurótízmilliókat elképesztő baromságokra? Ugye, hogy nincs?

Az interjúban több vele kapcsolatos előítéletről is beszél Elenácska: „Annyit vitáztak már a cipőimről (mintha a politika többi női szereplője bocskorban, és nem cipőben járna), hogy anélkül, hogy lemondtam volna erről a kacérságról, bebizonyítottam, képes vagyok napi 14 órát magas sarkúban dolgozni” büszkélkedik. Gratulálunk, de erre a mutatványra nemcsak te vagy képes, kisanyám, hanem sok kolléganőd is…, mint például a kamionparkolókban testkereskedő bérnőstények.


 

 

 

 

Share Button
Ennyien olvasták: 818

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.