Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Elnézést kért a felugró ablakok feltalálója

Központ augusztus 18, 2014 Kávé mellé

Elnézést kért a felugró ablakok feltalálója

A pop-up, azaz felugró reklámablakok atyja, Ethan Zuckerman, az MIT kutatója több mint húsz évvel ezelőtt írta meg az első felugró ablak kódját, és ő se számított rá, hogy mivé válik a kreálmánya.

     

 

Akkoriban a Tripod.com nevű webtárhely-szolgáltatónál dolgozott, ahol felmerült az igény, hogy olyan módszert dolgozzanak ki, hogy úgy rendeljék az iparágat eltartó hirdetéseket a felhasználóik honlapjaihoz, hogy ne kelljen közvetlenül az oldalba ágyazni.

A hirdetőket ugyanis aggasztotta, hogy a reklámjaik nem mindig passzoltak eléggé az oldal tartalmához, ahol megjelentek. Zuckerman felidézi, hogy a felugró ablak ötlete akkor született meg, amikor egy nagy autós cég kiakadt, hogy a hirdetésük egy anális szexszel foglalkozó oldalon jelent meg.

“Ekkor írtam meg a kódot, amely megnyitott egy ablakot, és megjelenített benne egy hirdetést. Elnézést kérek. Jó szándékkal tettük  – írja a mindent megbánó Zuckerman, aki a cikkében egyébként amellett érvel, hogy a netnek teljesen el kéne szakadnia magától a hirdetésalapú üzleti modelltől is.

Forrás: index.hu

Fotó:index.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 380

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.