Központ
2020. szeptember 26. szombat, Jusztina

Erdélyi jó arc-projekt: megvannak a hétköznapi hősök

Központ november 10, 2015 Kávé mellé

Egy fogyatékkal élő személy, egy matektanár, egy szociális munkás és két civil aktivista lett Erdély jó arca.  Simon Judit, 15 éve dolgozik éjt nappallá téve a fogyatékkal élőkért, hátrányos helyzetű fiatalokért, sérültekért, betegekért és azok családjaikért. Sebestyén Júlia tanárnő  létrehozta a híres marosvásárhelyi matematikus emlékére a Vályi Gyula kört, amit évek óta vezet fáradságot nem ismerve, oktat, versenyeket szervez, ahova az országból jönnek a diákok, azért, hogy összemérjék tudásukat.. A harmadik jó arc Gyűjtő Katalin, szociális munkás, aki még nem vesztődött el a papírok rengetegében és munkaidejének nagy részét a terepen tölti, az elhagyott gyermekarcokra varázsol mosolyt. Szintén jó arc lett Aczél Dóra, aki a beteg gyerekekért tevékenykedik és aki megálmodotta azt a tábort, amely kizökkenti őket a mindennapi küzdelmekből és élményekben részesíti őket biztonságos környezetben, egészségügyi felügyelüet mellett. Talpas Botond pedig egy olyan jó arc, aki civil aktivistaként tevékenykedett annak érdekében, hogy minél több kereskedelmi egységben anyanyelven is szolgálják ki a vásárlót.

jóarc

A kampány során egyébként 35 jó arcot jelöltek az erdélyiek, közülök 5 személyt választott ki a zsűri, akikről portréfilm készül. A 6-ik személy kiválasztását a közönségre bíztuk. Az erdélyiek november 30-ig szavazhatnak, a www.regeneracio.ro/joarc/jeloltek oldalon.

A zsűri a beérkező jelölések közül a legizgalmasabb, legszebb, leginkább példaértékű történeteket választotta ki, azoknak a történetét, akiknek az élete inspiráló lehet mások számára, akik cselekedetükkel példát mutathatnak másoknak.

A zsűri tagjai: Dr. Dávid László, a Sapientia EMTE rektora, Nagy László, a Magyar Unitárius Egyház főjegyzője, Répás Zsuzsanna, a Magyar Művészeti Akadémia főosztályvezetője, Zsigmond Barna Pál, Magyarország Csíkszeredai főkonzulja és Kali István, a Regeneráció egyesület elnöke.

A Jó arc kampányt március 6-án indította el a marosvásárhelyi székhelyű Regeneráció Egyesület. A médiakampány elsődleges célja bemutatni és felhívni a figyelmet olyan személyekre, akikre fel lehet nézni, akik önzetlenül segítenek egy közösségnek, időt áldoznak arra, hogy mások élete jobb legyen, támogatnak másokat tudásukkal, munkájukkal vagy adománnyal, olyan erdélyi emberekre, akiknek életszemlélete, kitartása, a mód, ahogy életüket, saját sorsukat irányítják, tanulságos lehet másoknak, példaként állítható mások elé.

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 416

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.