Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Ez Európa legelhízottabb nemzete

Központ augusztus 12, 2014 Kávé mellé

Ez Európa legelhízottabb nemzete

Az elhízott személyek arányát tekintve Magyarország messze megelőzi Romániát – derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai felméréséből. Európa legkövérebb nemzete címet a csehek kapták.

   

A WHO 53 országot érintő felmérésből – amely górcső alá vette az elhízás különböző faktorait – kiderül, hogy melyik európai állam hol helyezkedik el a különböző egészséges táplálkozással kapcsolatos skálákon.

A kutatás szerint Magyarország az elhízott nemzetek élmezőnyéhez tartozik, a vizsgált országok közül a 8. helyre került. Kiderült, hogy az ország felnőtt lakosságának több mint fele (61,5 százaléka) túlsúlyos, és közel harmada (27,6 százaléka) elhízott. (Az elhízott kifejezés pedig ebben az esetben egy barátságos megnevezése a nagyon kövérnek.)

Románia ezzel szemben a 46. a listán. Az ország lakosságának 55 százaléka súlyos és 22,4 százaléka túlsúlyos. Európa legkövérebb nemzete címet a csehek kapták, de szorosan mögöttük találhatók – a magyarokat is megelőzve- a spanyolok az írek és a törökök is.

Forrás: receptneked.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 762

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.