Központ
2020. október 21. szerda, Orsolya

Ez lehet az emberiség végzete

Központ február 10, 2014 Kávé mellé

Ez lehet az emberiség végzete?

Eddig a csótányok voltak a pesszimistább jövőkutatók favoritjai, mármint abban a tekintetben, hogy szerintük ezek a rovarok fogják majd uralni a Földet, miután az emberiségnek bealkonyul.

 

Sok kutató szerint még akkor is a csótányok lesznek a győztesek, ha az alkony atomháború képében érkezik meg számunkra, annyira képesek alkalmazkodni a szélsőséges körülményekhez. Ez volt a közvélekedés eddig, ám most jelentős előnyre tettek szert a patkányok a kataklizmajósok körében. Méghozzá legújabban birkaméretű, esetleg nagyobb óriáspatkányokról regélnek.

A tudósok abból indulnak ki, hogy az emberiség gyors ütemben pusztítja ki az állatfajokat, és az evolúció már csak olyan, hogy segít betömni a piaci rést. Minél több állatfaj tűnik el, az intelligensen alkalmazkodó patkányoknak annál több hely és táplálék marad, növekedésnek indulnak és még gyorsabban szaporodnak. A Földön élt legnagyobb rágcsáló a  Josephoartegasia monesi volt, akkorára nőtt, mint a bivaly és egy tonnát nyomott. Hárommillió éve pusztult ki, de nem kizárt, hogy előbb-utóbb hasonló lények bukkannak fel, és uralmuk alá hajtják a területet, ahol élnek. Ijesztő példát mutatnak erre az úgynevezett patkányszigetek, olyan elzárt helyek, ahol ezek az állatok váltak a domináns fajjá, és minden mást elpusztítottak.

Forrás: kiskegyed.hu

 

Share Button
Ennyien olvasták: 468

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.