Központ
2020. szeptember 26. szombat, Jusztina

Ez lehet az ideális párválasztás titka

Központ november 14, 2016 Kávé mellé

Hányadik gyerekként születtél?

Rengeteg szempont alapján vizsgálták már, hogy mi lehet a titka a boldog és tartós párkapcsolatnak. Kiderült, hogy a születési sorrend nemcsak a jellemünket, hanem a szerelmi életünk sikerességét is nagyban befolyásolja.

Bill and Hillary Clinton

Bill and Hillary Clinton

Valójában egész életünkben a megszokott családi mintákat ismételjük, úgy viszonyulunk másokhoz, ahogyan azt gyerekként megtanultuk. Például aki elsőszülöttként érkezett a családba, az mindig irányítani akar, a középső általában kerüli a feltűnést, a kicsi viszont keresi azt.

Bár ahány ember, annyi szokás, lássuk, hogy mi jellemezhet leginkább egy párkapcsolatot saját és párunk születési sorrendje alapján.

Elsőszülöttek

Az elsőszülötteknek mindig nagyobb teher van a vállukon, hiszen gyerekkoruktól fogva sokat várnak el tőlük. Számukra nagyon fontos a karrier, hiszen a szüleik így nevelték őket. Nem könnyű feladat, de ha sikerül rátalálniuk a megfelelő emberre, akinek hasonló célja van, bármit képesek együtt elérni. Két erős, határozott jellem találkozik ilyenkor, ahol mindketten imádnak irányítani. Viharos, szenvedélyes a kapcsolatuk, mert egyikőjük sem szeret engedni, és mindenről megvan a kiforrt és határozott véleményük. Mindkét félnek meggyőződése, hogy neki van igaza, és nagyon nehéz elviselniük egy hozzájuk hasonlóan makacs embert. Az elsőszülöttek egyik legnehezebb elviselhető tulajdonsága mindamellett a féltékenység, hiszen gyerekkorukban már egyszer megtapasztalták, milyen érzés, ha az ember lezuhan a „piedesztálról” egy kisbaba érkezése miatt, és a rettegés, hogy ez újra megtörténik velük, folyamatosan kísértik őket.

Középsők

A középső gyerekként érkezőket gyakran sajnálni szokták, amiért kevesebb figyelem jut rájuk. Ám valójában ez a kép eléggé elnagyolt, a többségük igenis élvezi, hogy nincs rajta annyi teher, mint a legnagyobbon. Felnőttként stabil, hű partnerek, akikkel könnyű kijönni, mert nem voltak elkényeztetve, így nem is várják el ezt a párjuktól. Belőlük igazán jó házastárs lesz, mert megszokták, hogy keményen kell dolgozni a sikerért, ami a párkapcsolatra is vonatkozik. Kitűnő mediátorok, akik mindig az egyensúlyra és a békére vágynak. Két középső gyerek egy párkapcsolatban ritkán kerül összetűzésbe, nálunk nincsenek hangos tányértörések. A szenvedély hiánya azonban unalmassá teheti a kapcsolatukat, ezért érdemes apró kényeztetéssel felpezsdíteni hétköznapjaikat, egy apró meglepetésért igencsak hálásak.

Legkisebbek

Mire megszületik a legkisebb gyerek, a szülők már kellőképpen tapasztaltak és lenyugodtak, hiszen rájöttek, hogy nem érdemes annyit aggódni, mert a gyereknevelés nem is olyan nehéz feladat. A testvérek mellett pedig a kicsiknek mindig izgalmas az élet. Ez formálja őket gondtalan, kalandvágyó emberré, akikkel igazi élvezet találkozni. Egy randi a legkisebb gyerekkel soha nem unalmas, tele van nevetéssel és váratlan élményekkel. Ők azok, akik nem unják meg egyhamar egymást, és mindig képesek megújítani kapcsolatukat. Gondjuk csak akkor akad, ha egyikőjük sem akarja felvállalni a felnőtt szerepet és feladatokat a kapcsolatban. A legkisebbek ugyanis sokáig a család felelőtlen kisbabái maradnak, akik helyett mindig elintézték a felnőttek a dolgokat. Felnőttként néha gondjuk akadhat a felelősségvállalással, a pénz beosztásával, a határidők betartásával. Csak akkor működhet a kapcsolatuk, ha sikerül elosztaniuk egymás között a feladatokat, illetve ha az egyik fél jóval idősebb a másiknál, és emiatt felnőtt módon viselkedik.

Egyke férfiak kapcsolata

Az egyke férfiak soha nem tapasztalták meg, milyen a féltékenység, és az, ha osztozniuk kell valamiben. Párkapcsolataikban úgy viselkednek, mint egy elsőszülött, fontos számukra a karrier és siker. Ám mivel egyetlen gyerekként túl sok szülői figyelmet kaptak, az elsőszülötteknél jóval többet szoronganak amiatt, hogy elég jól teljesítenek-e. Bár nincs meg bennük az a természetes irányítói képesség, ami az elsőszülött fiúkban a testvérek miatt kialakult, de olyan munkakörökben, ahol az egyedi teljesítményt díjazzák, nagyon sikeresek lehetnek. Közhiedelemmel ellentétben nem önzőek, hiszen nem kellett osztozkodniuk, így nem is szenvedtek miatta.

Timár Tímea


cnc_600x90px


 

Share Button
Ennyien olvasták: 571

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.