Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Facebook újítás: új gomb kerül a tetszik és a megosztás mellé

Központ december 14, 2013 Kávé mellé

Facebook újítás: új gomb kerül a tetszik és a megosztás mellé

A Facebook már régen gondolkodik azon, hogy a jó öreg LIKE gomb mellé egy másik gombot is beilleszt.

 

Nagyon sok hír jelent meg arról korábban, hogy ez a gomb az UNLIKE lesz. De szerencsére nem lett igazuk. A Facebook nem akar negatív interakciót senkivel szemben alkalmazni.

A felhasználók évek óta panaszkodnak arra, hogy a „tetszik” túl vidám kifejezési forma, nem tudják eléggé árnyalni vele reakciójukat. Sokszor támadás is ér egy-egy kommentben embereket, hogy miért kellett egy negatív hírt lájkolni. 
Persze a legtöbb esetben a híroldalakon ilyenkor azt fejezik ki az olvasók, hogy köszönik a hírt a cikk írójának, vagy csak éppen együtt éreznek a történettel. Ez nem egyenlő azzal, hogy az adott dologgal egyetértenek, vagy „tetszikelik”!

Az új Facebook gomb neve a „SZIMPÁTIA” gomb lesz. Ezt akkor nyomhatjuk majd meg, ha látunk egy bűnelkövetést, egy tragikus halálesetet, valami szörnyűséget vagy szépet, de a tetszik gombbal nem tudjuk az érzelmeinket legjobban kifejezni. Ez a gomb azt jelenti majd, hogy átérezzük a helyzetet.

Az újításról a Facebook egyik vezető programozója Dan Muriello beszélt. De azt is elmondta, hogy ez még nem 100%, hogy bevezetésre fog kerülni.

Ha az új gomb – a „Sympathize” meg is valósul, az nem azt jelenti, hogy mindig lehet majd használni. A Facebook észre fogja venni, hogy a hírben olyan jelzők vannak, melyek szomorúak, tragikusak, akkor automatikusan átváltják a „tetszik” gombot a „szimpatizál” gombra.

forrás: hir.ma

Share Button
Ennyien olvasták: 366

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.