Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

Gyerekeket kérdeztek, miért lehet jó felnőttnek lenni, aranyos válaszok születtek

Központ december 6, 2016 Kávé mellé

Hatalmas meglepetés: a 8-15 éves gyerekeknek fogalmuk sincs, milyen lehet felnőttnek lenni – igaz, annál viccesebb elképzeléseik vannak a dolgozók életéről.

YouGov kutatóintézet most 2 116 brit gyereket (8 és 15 év között) kérdezett meg arról, mik lehetnek a legjobb dolgok a felnőtt életben.

A felmérés szerint a gyerekek 55%-a írta a listájára azt, hogy “akkor maradhatok fent sokáig este, amikor csak akarok”, de a megkérdezettek fele sorolta a legjobb dolgok közé azt, hogy “akkor megyek át a barátaimhoz, amikor akarok”.

46 százalék szavazott arra, hogy “saját lakásom lehet, és úgy rendezhetem be, ahogy szeretném”, 45 százalék szerint pedig a legjobb dolog “megválaszthatom a munkámat”. Ha ez ilyen egyszerű lenne.

A további válaszok között olyanok szerepelnek, mint “megvehetem a saját háziállatom”, “akkor kelek fel reggel, amikor akarok”, “olyan színűre festhetem a hajam, amilyenre szeretném”, de 9 és 7 százalékot kapott a tetoválás és a piercing is – ezeket valószínűleg a korosztály felsőbb csoportja írta a listára.

A legrosszabb felnőttes dolgokkal kapcsolatban már tisztábban látnak a kicsik: 64 százalékkal toronymagasan az első helyen végzett az, hogy “számlákat kell fizetni”. A második legrosszabb dolog a “felelős vagyok a saját pénzemért” lett 40 százalékkal, és 39 százalék sorolta ide azt, hogy “munkába kell járni”.

De a lista szerint már ez a korcsoport is fél az olyanoktól, mint a ráncosodás, a hajhullás vagy az őszülés, és az utolsó helyen is sokat mondó állítás végzett: “nekem kell eljutnom helyekre, ahelyett, hogy vinnének”.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 450

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.