Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Hacsek és Sajó

Központ február 19, 2014 Kávé mellé

MolnarTiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Tudta, hogy 2014 a kurvák éve? / – Nem, de mondhatná szebben, például bérnőstények vagy testkereskedők. / – Dehogy mondom szebben, a BBC-nél se finomkodtak. / – Hogy jön ide a BBC? / – Úgy, hogy a kínai újévről szóló riportjukat a ló éve (year of the horse) helyett a kurvák éve (year of the whores) felirattal látták el, és így ment ki adásba. A kínai újév néhány hete kezdődött, ezzel kapcsolatosan szólta el magát a BBC, magyarra fordítva egész pontosan ezt pattintották ki a képernyőre: „Üdvözöljük a kurvák évében, a világ népe ünnepel!”. / – Hát, ha már a kurvák évét se ünnepli a világ, akkor mit?

– Ráadásul nem ez az első ilyen elírásuk: a Canterbury érseket egyszer már lekurvázták, amikor Archbishop of Canterbury helyett Arch bitch of Canterburyt írtak véletlenül, ami Canterbury főkurváját jelenti.

– Nem is biztos, hogy elírás volt, hiszen nem tudhatjuk, mivel foglalatoskodik szabadidejében…

– Na nehogy már a Canterbury érsek strichelne!

– Ezekkel a perverz bíborcsigákkal sose lehet tudni.

– Az is igaz. Továbbra se nézi a téli olimpiát?

– Nem, mert idegel a román kommentár, a magyarok pedig továbbra is kódolják.

– Sajnos igen, de nem vágom, miért írják ki olyankor angolul is a képernyőre azt, hogy „Szerzői jogi korlátozás miatt jelenlegi műsorunk kizárólag Magyarország területén látható”, hiszen ha valaki határon túli, de nem magyar, akkor mégis mi a túróért akarná az M1-en nézni az olimpiát?

– Kár, hogy mindig ilyen ökörségeken gondolkodik. Lapozzunk: tudja, milyen nap lesz holnap?

– Péntek.

– Igen, de amellett február huszonegyedike, az idegenvezetők világnapja!

– Roppant érdekes.

– Úgy szokták megünnepelni, hogy saját honfitársaiknak mutatják be városukat ellenszolgáltatás nélkül, hogy azok a városuk érdekességeit jobban megismerjék.

– Majd akkor szóljon, amikor a pincérek és bárosok világnapja lesz, és ingyen lehet enni-inni.

– Nem hiszem, hogy lenne olyan, habár nem ártana bevezetni ezt egyéb területeken is: például a pizza világnapján ingyen lehetne pizzát rendelni, a BBC-s lányok taksálás nélkül vennék kezelésbe a célszerszámot a bérnőstények nemzetközi napján, és a parasztok világnapján ingyen vásárolnánk a piacon.

– Na azt megnézném, amikor a smucián paraszt akár egy szál fonnyadt petrezselyemgyökeret is ingyen adna, világnap ide vagy oda.

– Apropó: hallotta, hogy a kormány parasztbarát intézkedéseket tervez bevezetni?

– Szabad lesz köpködni az utcán és tökmagozni a színházban?

– Azokat most is szabad. A hipermarketeket készül meglőni a parlament agrárbizottsága: már ki is dolgoztak egy törvénytervezetet, mely szerint minden hipermarket szombat délután 2-től hétfő reggelig kötelezően zárva kéne tartson, ezzel bátorítván a lakosságot arra, hogy a piacokon, kistermelőktől vásároljon.

– Szerintem ez ellen nemcsak a hipermarketek, hanem a lakosság is tiltakozna, hiszen a popor legfőbb hétvégi szórakozása a nagybevásárlás, pláné ilyenkor, amikor még „járbövérdézni” se lehet.

– Ja. Vagy, ha már ennyire védeni akarják a hazai termelőket, akkor elég, ha leláncolják a zöldség- és gyümölcsrészlegeket hétvégére, mivel a vásárlók zöme nem retekért meg almáért fárad el a bevásárlóközpontba, hanem ásványvízért, sörért, miccshúsért, nyakas karajért, pacalért meg egyéb vitaminforrásokért.

– Lehet, már azokért se sokáig, mivel a húsipari termékek akár 50 százalékos drágulásához, számos romániai húsfeldolgozó kisüzem bezárásához vezethet az Európai Parlament nemrégiben elfogadott, árucímkézésre vonatkozó ajánlása, amely kötelezővé teszi a forgalomba hozott hústermékek eredetének, valamint az állat származási és feldolgozási helyének feltüntetését.

– Viccel?

– Nem. Amennyiben az ajánlásra az Európai Bizottság is rábólint, a román húsfeldolgozók (egyenként) több százezer eurót kellene befektessenek olyan számítógépes nyilvántartó rendszerekbe, melyek lehetővé tennék a feldolgozandó hústermékek eredetének és feldolgozási helyének visszakövetését.

– Meg vannak azok veszve a sok hülye szabályozásukkal? Lassan már a parasztot is arra fogják kötelezni, hogy vezessen etetési naplót arról, hogy naponta hányszor, mit és mennyit ad enni a disznóknak, a moslék százalékos összetételének feltüntetésével, és a húsvéti bárányt is csak saját kézzel írott önéletrajzzal árulhatják majd a piacon.

– Az állatokról jutott eszembe: képzelje, ügyészségi vizsgálatot sürgetett a Székely Nemzeti Tanács ellen Marius Pascan PDL-s szenátor, Maros megye volt prefektusa múlt csütörtökön, mivel hazaárulásnak tartja, hogy az SZNT autonómiapárti határozatok elfogadására szólította fel a székelyföldi települések önkormányzati testületeit. Idézem pontosan: „Ez már hazaárulás, amikor összehangolt akciókkal Románia szuverenitása, függetlensége és egységes nemzetállam-jellege ellen irányuló területi autonómiát követelnek. Akcióikat Budapestről pénzelik: a magyar állam nyíltan támogatja az úgynevezett székelyek akcióit”.

– Kíváncsi lennék ennek a Pascannak az önéletrajzára…

– Az interneten biztos megtalálja. De miért?

– Hogy lássam: a „locul nasterii” helyett vajon nem a származási helye van feltüntetve?

Share Button
Ennyien olvasták: 357

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.