Központ
2020. október 28. szerda, Simon, Szimonetta

Hacsek és Sajó

Központ február 27, 2014 Kávé mellé

Hacsek és Sajó

–         Jó napot, kedves Sajókám!  

–         Kedves?! Mióta vagyok én magának kedves? 

–         Nem az, csak hallgattam délelőtt a Rádió Gagában Peti Andrást, akinek mindenki kedves: kedves rádióhallgatók, kedves lakosok, kedves betelefonáló, kedves műsorszerkesztő úr satöbbi, és beakadt. De milyen újságot böngészget ottan, az Erdélyi Taplót?

 

–         Maga erdélyi tapló, ez az Erdélyi Napló. 

–         Aztán mi érdekeset írnak? 

–         Sok mindent. Például, a Business Insider című gazdasági lap összeállított egy listát arról, hogy miképpen kezdik a napot a világ legsikeresebb emberei. 

–         Nem vagyok én egy íkúbajnok, de vélhetően azzal, hogy felkelnek. 

–         Fel, persze, de korán. 

–         Ez startból hülyeség, felcserélték az okot az okozattal. 

–         Amennyiben? 

–         Hát szerintem nem attól sikeres valaki, hogy korán kel – a börtönökben is reggel hatkor ébresztik a csávókat –, hanem azért kel korán, mert sikeres, ergo sok a tennivalója.

–         Olvasom tovább: Bob Iger, a Disney vezérigazgatója minden hajnalban fél ötkor kipattan az ágyból, hogy egy fél órát kocoghasson.

–         Én ezt egyszerűbben oldom meg: felkelés előtt mindig azt álmodom, hogy futok.

–         Harmadik pont: a nagy munkákat reggel készítik elő. A hasadó hajnal csendjében megszakítás nélkül lehet dolgozni, és kipihent aggyal minden egyszerűbb.

–         A nagy munkákat én nemhogy reggel készítem elő, hanem akkor is végzem el, közvetlenül kávézás után beindul a bélműködésem.

–         Sokan alkotnak reggel, amikor még nem szóródnak szanaszét a gondolatok; mások olyan hobbitevékenységre fordítanak szűk órácskányi időt, amire a napi futás alatt-után már nem futná szuszból.

–         Az én esetemben ez bajos lenne…

–         Miért?

–         Mert az én egyetlen hobbim a horgászat, s ha reggelente hódolnék neki, délre se érnék be a munkahelyemre. Csak az út másfél óra a kedvenc halastavamig s vissza.

–         A következő: minőségi időt töltenek a családjukkal.

–         Na látja, ezért ülök én annyit a kocsmában.

–         Miért is?

–         Nehogy az otthon töltött idő mennyisége a minőség rovására menjen.

–         Ökör! Még van: a sikeres emberek tudatosítják, hogy minek és kiknek lehetnek hálásak. A hálaérzés tudatosítása nagyszerű mód arra, hogy az ember összeszedje magát, és megfelelő irányt szabjon az életének.

–         Aláírom. Például én most baromira hálás lennék magának, ha abbahagyná ezt a Sikerkalauz-szagú blődséget, és rendelne még két sört.

–         A sikeresek kora reggel terveznek, amikor a legenergikusabbak. Idézem: „a harmatos reggeleken vagyunk a leginkább képesek arra, hogy tisztán lássunk”.

–         Mindjárt gondoltam, hogy nem a ködös hajnalokon.

–         Na eredjen a szeme világába, maga negativista, nihilisztikus gyökér!

–         Esetleg nihilista. A halálkonferenciára nem megy?

–         Menjen a halál! Miféle halálkonferenciára?

Pontosabban a február 28. és március 2. között zajló Tanatológia konferenciára, a Kultúrpalotába. A Szent Balázs Alapítvány, a Studium Alapítvány, az MMDSZ és a MOGYE szervezi, és fő témái a halálfélelem, a halál megjelenése a művészetekben, az eutanázia, a fájdalomcsillapítás, valamint a halál pszichológiája.

– A halálnak arról a bizonyos testrészéről nem lesz szó, amit úti célként szoktak felajánlani hevesebb vitákban?

–         Csak 50 lej a részvételi díj a konferencia egész időtartamára, ami tartalmazza a konferencia-mappát, a koncertre való belépést és az állófogadáson való részvételt.

–         Milyen koncert lesz? Gondolom valami death metal: Cannibal Corpse, Pestilence, Dying Fetus, ilyesmi.

–         Inkább arról pampogjon, hogy mit szól a sorsoláshoz.

–         Mihez?

–         Vasárnap kisorsolták a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait, és Magyarország megint egy csoportba került Romániával, továbbá Görögországgal, Finnországgal, Észak-Írországgal és a Feröer-szigetekkel.

–         Mit mondjak, nem egy halálcsoport. Ha a feröerek nem viszik túlzásba az edzést, Magyarországnak simán meglehet az ötödik hely.

–         Az sajnos nem elég, hiába lesz 24 csapatos a franciaországi Eb, viszont a második hely is jó lenne, mert minden csoportból az első kettő pótselejtező nélkül jut tovább.

–         Biró Zsolték beérnék a harmadik hellyel is, az RMDSZ EP-választási listáján.

–         Épp olvastam. Olyan veszettül dörgölőznek hozzájuk mostanában, mármint az MPP az RMDSZ-hez, mint rühes macska a fatörzshöz. Viszont az EMNP nem állít saját listát.

–         Még szép! Annyi esélyük se lenne az 5% megcsípéséhez, mint egy rövidzárlatos éti csigának kimenekülni a lakástűzből. Arról már nem is beszélve, hogy az induláshoz szükséges kétszázezer támogató aláírást még úgy se tudnák összegyűjteni, ha Toró T. Tibor személyesen csengetne be minden magyar családhoz, Orbán Viktorral a hóna alatt.

–         Továbbá azt javasolják a párt védnökének, Tőkés Lászlónak, hogy fogadja el a Fidesz felkérését, és annak jelöltlistáján induljon.

–         Neves erdélyi magyar értelmiségiek ugyanakkor azt kérték egy felhívásban az erdélyi magyar szervezetektől, hogy működjenek együtt, és az erdélyi magyarság európai képviseletét fémjelezze továbbra is Tőkés László neve.

–         Láttam ama aláírók listáját…, többek közt olyan „neves erdélyi magyar értelmiségiek” szerepelnek rajta, mint Fodor Imre vagy Lakó Péterfi Tünde.

–         Csak nehogy végül Tünde nénit küldjék az EP-be…

–         Miért?

–         Mert ott is kiviselné magát, s aztán gyűjthetnénk neki az eurócenteket repülőjegyre!

 

Share Button
Ennyien olvasták: 461

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.