Központ
2020. október 31. szombat, Farkas

Hacsek és Sajó

Központ május 8, 2014 Kávé mellé

Hacsek és Sajó

–         Jó napot, Sajókám! Szokott szelfiket készíteni?

–         Azt mivel isszák?

–         A szelfi egy olyan kép, amelyet az illető saját magáról készít, elsősorban azzal a céllal, hogy utána feltolja a Facebookra. Általában a keze is látszik rajta, hogy mindenki számára világossá váljék: annyira retardált, hogy még barátai sincsenek.

 

–         Vagyis, régiesen szólva: olcsó szórakozás hülyegyerekeknek.

–         Kábé igen. Na, lényeg a lényeg: már kezd is lassan kikopni a divatból, ugyanis megjelent a belfie, amelyen már nem az arcukat, hanem az ülepüket fotózzák. Főleg az olyan hírességek kultiválják egyelőre, akik elsősorban a farpofájukról híresek.

–         Tiszta szerencse, hogy csak mostanság találták ki, különben Picasso, Modigliani meg a többiek a trottyukat festették volna meg önarcképek helyett.

–         Sanszos. Apropó: tudja, miért imádta Picasso a francia Riviérát?

–         Na miért?

–         Mert baromi jól festett rövidnadrágban!

–         Marha! Továbbá azért is áldásos, hogy ezek a mai technológiák nem léteztek korábban, mert Michelangelo Dávid-szobra talán kevésbé jól sikerült volna, ha a mester nem márványból faragja ki, hanem egy olcsó 3D-s nyomtatóval készíti el.

–         Ja, viszont bizonyos esetekben előnyökkel járt volna; például a zsidók nem csámborognak negyven évig a sivatagban, ha van GPS-szük, és Mózes se kellett volna feldzsesszeljen a hegyre a tízparancsolatért a vén fejével, ráadásul kétszer, hanem átpattintották volna neki e-mailben vagy SMS-ben.

–         Arról már nem is beszélve, hogy Jézus mennyi időt megspórol, ha van Facebookja: nem kellett volna mind a tizenkét tanítványnak külön szólnia, hanem egyszerűen kiposztolta volna az üzenőfalaikra a „Ma este nyolckor vacsoracsata” szöveget.

–         S azt látta, hogy a PSD a „Büszkék vagyunk románságunkra!”, azaz a „Mandri ca suntem romani!” szlogennel EP-kampányol?

–         Na és, mi baja vele? Mindenki arra büszke, amire akar, lásd például a Gaypride-felvonulásokat.

–         Ezzel önmagában semmi, de azzal már van, hogy a kampányfotók fehérorosz és lengyel fotográfusok által készített képek, amelyeket a Shutterstock képadatbank-oldalról kaufoltak. Ergo úgy büszkék a románságukra, az ország szépségeire, a szárnyaló (valójában inkább szár-nyaló) mezőgazdaságukra satöbbi, hogy mindezt belarusz búzamezővel és lengyel szupermarketben vásárolgató polyák családdal illusztrálják.

–         Hát, ez már tényleg ciki.

–         Egy másik képen pedig, amelyen egy fehérorosz kombájn aratja a fehérorosz búzát a fehérorosz tücskök feje fölött egy fehérorosz szántóföldön, a „Romania, granarul Europei”, vagyis „Románia Európa magtára” felirat díszeleg.

–         Esetleg Európa raktára, vagy helyesebben szemétlerakata. De legalább erős a nemzeti érzelmük, és ez is valami: ameddig ők büszkék a semmire, addig mi, magyarok nem vagyunk büszkék semmire, pedig nekünk tényleg lenne mire, mások kell felhívják ránk a figyelmet.

–         Amennyiben?

–         A 9GAG internetes oldalon láttam egy összeállítást, amely egy autóbaleset kapcsán mutatja be igen részletesen és szemléletesen, fotókkal megspékelve, hogy mi mindent köszönhet a világ a magyaroknak. A súlyos sérültet azonnal kórházba szállító helikopterrel kezdik (amit tudvalevőleg Asbóth Oszkár talált fel), a mentők, illetve a hozzátartozók értesítéséhez nélkülözhetetlen telefonnal folytatják (Puskás Tivadar – telefonközpont), majd jön szépen sorban a többi: Szent-Györgyi Albert és a C-vitamin, Bíró László József és a golyóstoll (erdélyimagyarul piksz), Galamb József és a Ford T-modell, Bánki Donát és a karburátor, Kandó Kálmán és a villanymozdony..

–         Kandalló Kálmán és a cserépkályha…

–         Ökör! Szerepel még a listán Fonó Albert, a sugárhajtás egyik úttörője, a torlósugár-hajtómű feltalálója, aztán Jedlik Ányos dinamója..

–         Jedlik Ányosné dinamógatyája nem?

–         Kuss! Említik továbbá a számítógép atyját, Neumann Jánost, az Excel és Word programok megalkotóját, Simonyi Károlyt, valamint még egy rahedli más találmányt, amelyeket vagy teljes egészükben, vagy nagyrészt szintén nekünk köszönhetnek: a wolframizzót, a holográfiát, a kétcsövű látcsövet, a biodízelt, a plazmatévét, a transzformátort, a szódavizet, a hidrogénbombát, az atombombát..

–         Akkor ez egy amcsi szájt lehet, a japánok aligha köszöngetnék az utóbbit.

–         Az összeállítás végén a készítő felhívja a parasztok figyelmét, hogy legközelebb gondolkodjanak el, mielőtt Magyarországot egy ismeretlen, „kit-érdekel”-országnak nevezik.

–         Bizony, igen feltalálékony nép a magyar! De a románok találtak fel valamit?

–         Nemtom, de ha igen, akkor piszkosul titkos találmány lehet, mert még senki sem szerzett tudomást róla… Hát azt hallotta-e, mit mondott Victor Ponta múlt szombaton Szatmárnémetiben?

–         Engem az se érdekel, hogy Bukarestben miket mond az a kriptosovén árvízi hajós, izé, csónakos, a sarokig se lehet elmenni a szaván.

–         Pont ez az, mert végre kibújt az üszög a zsávrából! Részt vett valami Sambra Oilor elnevezésű, hagyományőrző bocskoros juhfesztiválon Szatmár megyében a hétvégén, ami után az alábbiak hagyták el villás nyelve rekesztékét: „Tizenkét év verejtékes munkájába került elérni azt, hogy ne RMDSZ-es polgármestere legyen Szatmárnémetinek és ne RMDSZ-es elnöke legyen Szatmár megyének, és hogy ezt elértünk, az az USL létrejöttének köszönhető”.

–         Jaj, hogy mérnék meg a belével a főuccát! De tudja, miben különbözik Marosvásárhely Szatmárnémetitől?

–         Na miben?

–         Abban, hogy itt az USL nem kellett verejtékezzen a város román kézre juttatásáért: megoldotta az RMDSZ önerőből!

 

Share Button
Ennyien olvasták: 352

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.