Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Hacsek és Sajó

Központ május 22, 2014 Kávé mellé

Hacsek és Sajó

–         Jó napot, Sajókám! Miért ilyen búval burkolt?

–         Azt álmodtam az éjjel, hogy egy fantasztikusan finom sört ittam, amilyet eddig még soha.

–         És?

–         És az istennek se tudok visszaemlékezni a márkájára.

–         Ökör! Legalább álmában pihentethetné egy kicsit a máját, mert napközben többet dolgozik, mint Kunta Kinte a Gyökerekben.

 

–         Nem is igaz, sokszor hetekig nem iszom egy kortyot sem, amikor sok a munkám.

–         Mese.

–         Jó na, nem hetekig, hanem napokig, viszont heteknek tűnnek. Apropó: várja a foci vébét? Három hét múlva kezdődik.

–         Naná!

–         Hol szokta nézni a meccseket?

–         Többnyire itt, a kocsmában, de most kénytelen leszek éjjeli bárokat is felkeresni, mivel az időeltolódás miatt éjszaka is lesznek meccsek a csoportselejtezőkben.

–         Nem úgy értem, hanem hogy melyik adón?

–         Természetesen az M1-en.

–         Akkor van egy rossz hírem: a mostohaanya-országon kívüli magyarok meg lesznek lőve.

–         Miért?

–         Mert az M1 képernyője pont úgy el fog sötétülni a mérkőzések ideje alatt, ahogy a téli olimpia közvetítése alkalmával is, ugyanis az MTVA által a Sportfive International-lel kötött szerződés – amely szigorúan az országhatárokon belülre korlátozza a sugárzási jogokat – 2016-ig érvényes.

–         Jaj, hogy szívják ki a libából a gyepet! Ez komoly?

–         Sajnos igen, legalábbis most még ez a helyzet, és nem túl sanszos, hogy megváltozzon. S ahhoz mit szól, hogy a svájciak – a cégek versenyképességét és a munkahelyeik biztonságát féltve – népszavazáson utasították el a havi 15 000 lejnek megfelelő minimálbért?

–         Jó ilyesmit hallani itt, ahol a minimálbér még a 900 lejt se éri el. Ezek szerint igaz a mondás, mely szerint akkora ott a jólét, hogy ha valaki elszellenti magát az utcasarkon, rózsabokor nő a helyén.

–         Hát arról értesült-e, hogy az a hajas képviselő, Remus Cernea meghívta Kolbász kisasszonyt, alias Conchita Wurstot Bukarestbe? Tudja, az Eurovízió-győztest, aki örömében hirtelen azt se tudta a színpadon, fiú-e vagy lány.

–         Egy interjúban pedig állítólag azt mondta, hogy akik nem tartják elég nőiesnek, azok bekaphatják a kolbászát, csak nem ilyen szépen. De mire fel hívta meg az a selyemtarzan, csárogni?

–         Nem. Június elején lesz a bukaresti ferdemenet, izé, melegfelvonulás, arra. Illetve már nem csak egy sima felvonulás: elnevezték Bucharest Pride-nak, és idéntől nem egy napot, hanem egy teljes hetet fog tartani! Sőt, még azt is javasolta a Kormánynak és a Parlamentnek Cernea, hogy a felvonulások idejére tűzzek ki a szivárványszínű zászlót, amely már 1970 óta a meleg és leszbikus büszkeség szimbóluma.

–         Akkor mégse kincs van a szivárvány tövében, hanem valami egészen más? Szerintem még a meleglobogót is szívesebben kitűzik, mint a székely zászlót.

–         Lapozzunk; képzelje, egy közvélemény-kutatás eredménye szerint Ceausescu nyerné az őszi elnökválasztást! A válaszadók 69 százaléka mondta azt, hogy rosszabbul él, mint 1989 előtt, és csaknem ugyanennyien (66%) meg vannak győződve arról, hogy az emberek ma is megválasztanák Ceausescut államfőnek. Arra a kérdésre, hogy ők maguk megszavaznák-e, ugyanannyian válaszoltak igennel, mint nemmel.

–         Hát, a leendő jelölteket tekintve ezen egyáltalán nincs mit csodálkozni, de én Elena Udreára fogok szavazni, ha indul.

–         Miért?

–         Mert egy ilyen ország, ahol Traian Basescu tíz évig lehetett elnök, Emil Boc és Victor Ponta pedig évekig miniszterelnök, simán megérdemelné Elena Udreát elnöknek, vagy akár Elena Basescut is.

–         Az utóbbira én is szívesen szavaznék. Képzelje, milyen jól szórakoznánk minden elnöki beszéd alkalmával, hiszen egy minimálisan bővített mondatot is képtelen helyesen elgagyogni.

–         Én az Adevarul hírportál friss felmérését olvastam, amely szerint Pontának van a legnagyobb esélye arra, hogy Románia következő elnöke legyen, a jobboldalon pedig két lehetséges jelölt, Klaus Johannis nagyszebeni polgármester és Mihai Răzvan Ungureanu volt miniszterelnök reménykedhet abban, hogy legyőzheti Pontát a második fordulóban.

–         A liberálisok nem Crin Antonescut indítják?

–         Még nem tudni, de valszeg nem, mert az elemzők szerint Johannis esélyesebb, Liliomfi még tíz százalékot se kapna az első körben.

–         Ez még odébb van, most mindenki az EP-választásokra gyúr. Elfárad szavazni vasárnap?

–         Ha esik az eső, akkor lehet, különben megyek pecázni.

–         Nem különösebben érdekli ezek szerint. Mit gondol, bejut az RMDSZ?

–         A felmérések alapján meglesz az öt százalékuk, múlt héten is 5,7% körül levitáltak, de már mondtam, hogy az RMDSZ-t nagyon nehéz mérni, ezért a szereplése mindig olyan kiszámíthatatlan, mint szitakötő röpte a bivalyfingban.

–         De gyönyörű hasonlatai vannak! Nem tudja véletlenül, Borbély László összehaverkedett mostanában Orbán Viktorral?

–         Nem tudok róla, sőt, tudtommal sose voltak valami nagy cimbik. De miért kérdi?

–         A hétvégi mazochista félórámban az Erdély TV-re kapcsoltam, ahol épp választási műsor ment, és egy kampányrendezvényen Borbély több ízben is a „Hölgyeim és uraim, kedves barátaim!”-formulával szólt az egybegyűjtöttekhez, ami köztudomásúlag az Orbán-retorika egyik védjegye.

–         Dakota közmondásokat is tolt?

–         Nem, arról a marhaságról már Orbánt is leszoktatták. De a beszélye végén vicckedett egy kicsit: azt mondta, hogy „Lesz autonómiánk…, és tudják, hogy miért lesz? Mert megérdemeljük!”.

–         Na látja, pont ezért érdekképvisel bennünket az RMDSZ immár huszonöt éve: mert megérdemeljük!

 

Share Button
Ennyien olvasták: 361

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.