Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

HETI HETES

Központ augusztus 28, 2014 Kávé mellé

HETI HETES

seven

A hét legpofátlanabb magyarázata. A Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO) még júliusban magyar nyelvű beadvánnyal fordult a polgármesteri hivatalhoz, kérve, hogy a főtéri virágóra számlapjára kerüljön fel a város magyar neve is (az érvényben lévő, a kétnyelvűséget szavatoló jogszabály alapján). A kertészet igazgatója, Moca Teodoru román nyelvű válaszában most azt írta, hogy jelenleg nem áll rendelkezésükre megfelelő számú virágpalánta, így nem tudják magyarul is kiírni a város nevét. A mákvirág ígéretet tett, hogy jövő tavasszal erre „lehetőséget teremtenek”.

 

A virágórát hatezer növény alkotja, 20–30 különböző fajta palántát ültetnek be a kör alakú létesítménybe, és az óraszerkezet, amelyet valamikor egy helyi órás készített, soha nem késik.


A hét nagykövete. Jackie Chan kulturális missziót vállal: a filmsztárt szeptemberben a román-kínai kapcsolatok kulturális nagykövetévé nevezik ki Bukarestben, így a kínai drogellenes kampány mellett újabb kezdeményezéshez adja a nevét és arcát. A hongkongi születésű akciósztár, aki saját magát okolta nemrég fia droghasználatáért, a szeptember 11-én megnyíló Kínai Filmnapok alkalmából látogat Bukarestbe; a színésznek ez lesz az első útja Romániába. Kulturális nagyköveti megbízását a Kínai Filmnapok főszervezője, a Román-Kínai Ház adja majd át.

A pozíció a két ország közötti kulturális kapcsolatok erősítését szolgálja, és lehetőséget teremt a romániai kulturális produkciók kínai népszerűsítésére – közölte Ecaterina Vanea, a ház vezetője.

Érdekesség, hogy Jackie hét nyelven beszél – többek között thai, kantoni, mandarin és angol nyelven –, de az olvasás és az írás nem az erőssége, ezért gyakran mások fogalmaznak helyette írásban.


A hét büntetése. Hatszáz lejre büntette az élelmiszer-biztonsági hatóság azt a vállalkozót, akinek az alkalmazottja a besztercei városnapokon pocsolyavízbe áztatott seprűvel tisztogatta le a miccs elkészítéséhez használt sütőrostélyt. A műveletet le is filmezte egy járókelő, a videó pedig a közösségi oldalakra is felkerült. A vállalkozó nem tagadja a felvételek hitelességét, ám azt állítja, hogy az alkalmazottja „csak a nagyját” seperte le a sütőrostélynak, amelyet utólag a higiéniai szabályoknak megfelelően megtisztítottak. Na persze.

Ahogy a régi mondás tartja: szegény ember vízzel főz, s pocsolyával mosogat.

A hét kihívása. A jeges vizes után itt a rizses vödrös kihívás! India mindenben a saját útját járja, bármit is vesz át a nyugattól, azt lefordítja saját kultúrá­jára; ahogy Hollywoodból Bollywood lett, úgy változott az ice bucket rice bucketté, vagyis rizses vödörré a jeges.

Már hetek óta ömlik megállíthatatlanul a jeges víz az interneten: sztárok, celebek, politikusok, és mindenféle híres vagy kevésbé híres ökör önti magát nyakon; a felszínen jótékonyságból, valójában sokkal inkább népszerűség-hajhászásból.

Lehet, hogy Indiában jobban működik majd a rizses vödör kihívás, hiszen csak alapjaiban hasonlít a nyugati mintára: a vödör maradt, csak víz helyett rizzsel töltik tele, amit a résztvevők nem a fejükre öntenek, hanem olyanoknak adják, akiknek nagy szükségük van rá. „Indiai verzió, az indiai igényekhez szabva” – írja a kezdeményezés Facebook-oldalán az ötletgazda, aki azt reméli, hogy a rizses vödrökből legalább akkora őrület válik a hazájában, mint a jeges vödörből nyugaton.


A hét vacsorája. A 30 éves hongkongi Chau Hoi-leung sokat veszekedett szüleivel, azzal vádolván őket, hogy elhanyagolják őt, amiért azt mondták neki: nem fizetik többé a lézengését, keressen munkát! Így a 65 éves Chau Wing-ki (ez az apa) és a 62 éves Siu Yuet-yee (ez meg az anya) valószínűleg azt hitték, fiúk végre ki szeretne békülni velük, amikor egy nap vacsorázni hívta őket magához.

Sajnos tévedniük kellett, ugyanis nem vacsora fogadta őket, hanem őket fogadták vacsoraként: csemetéjük egy barátja társaságában meggyilkolta, feldarabolta, majd elkészítette őket vacsorára, egy kis rizskörettel.

Ezek szerint a kínai gyerekek nem úgy szeretik a szüleiket, „mint sót az ételben”, hanem egy kicsit jobban.


A hét munkahelye. Hetente 15 (extra) orgazmusa van annak a 33 éves brit hölgynek, aki szexuális játékszergyártók termékeit teszteli, mielőtt azok forgalomba kerülnének. „Korábban bankban dolgoztam, de ma már semmi pénzért nem mennék vissza. Míg a bankban minden nap pontosan ugyanolyan unalmas volt, most sosem unatkozom” – mondta, majd hozzátette, hogy az otthoni irodájában legalább 2000 játékszer vár arra, hogy végre beavassa őket. Cara azt is elárulta, hogy a szexuális ketyerék mindig is nemi élete szerves részei voltak, így egyáltalán nem esik nehezére, hogy most hetente több órát is el kell töltenie velük: „A heti 15 orgazmus és az évi 15 000 font jövedelem csak ráadás”.

A kétgyermekes anyuka büszke hivatására, habár gyermekei elől titkolnia kell azt. „Még nem elég idősek ahhoz, hogy felfogják: ez nem egy rossz dolog” – mondta Cara, aki párját is a szex­uális segédeszközökön keresztül ismerte meg. „Darren az egyik szexjátékszereket forgalmazó cégnél volt IT-szakember, amikor megismerkedtünk. Most már ő is a családi vállalkozásunkban dolgozik, és ha férfiaknak szóló termékeket kapok, akkor segít a tesztelésben”.

Végre egy házaspár, amely sosem unatkozik!


A hét biztosítása.
Zámbó Jimmy enyhén félresikerült nagyfia, Zámbó Krisztián egy tévéműsorban elárulta, hogy nagy összegre készül biztosítani a hangját; ez kábé olyan, mintha Stevie Wonder a látására akarna biztosítást kötni.


Share Button
Ennyien olvasták: 543

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.