Központ
2020. október 27. kedd, Szabina

Hivatalos: Románia 2019. január elsején vezetné be az eurót

Központ május 7, 2014 Kávé mellé

Hivatalos: Románia 2019. január elsején vezetné be az eurót

Az euró bevezetésének román céldátuma 2019. január elseje – közölte kedden az Európai Unió Gazdasági és Pénzügyi Tanácsával (Ecofin) a költségvetésért felelős miniszter. A bejelentésről a pénzügyminisztérium közleményben számolt be.

 

E szerint Liviu Voinea az Ecofin tagjainak elmondta: a kormány az Európai Bizottság tavaszi gazdasági prognózisa, a román konvergencia-program előrelépéseire, a sikeres strukturális reformokra és a román gazdaság biztató kilátásaira alapozta a céldátum kiválasztását.

Mint ismert, Victor Ponta miniszterelnök a múlt heti kormányülésen már bejelentette, hogy Románia 2019-ben akarja bevezetni az eurót. A Mediafax hírügynökség azonban úgy értesült: ezt a céldátumot nem fogja tartalmazni az Európai Bizottságnak küldendő román konvergenciaprogram.

“Fontos, hogy gazdasági eredményeink tartósaknak bizonyuljanak, és teljesítsük vállalt kötelezettségeinket, hogy Románia is elérje az Európai Unió gazdasági szabványait, és 2019-ben megvalósíthassuk kitűzött célunkat, az euró bevezetését” – mondta a kormányfő.

Forrás: hotnews, maszol

Share Button
Ennyien olvasták: 360

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.