Központ
2020. október 27. kedd, Szabina

Ilyen időnk lesz év végéig

Központ december 17, 2013 Kávé mellé

Ilyen időnk lesz év végéig

Az Országos Meteorológiai Intézet elkészítette a december 17. és december 29. közötti időszak előrejelzését. A Középtávú Időjárás-Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) megfigyelései alapján a meteorológusok összeállították a következő két hét időjárás-jelentését.

 

Erdélyben a nappali csúcsértékek pozitívak lesznek ebben az időszakban. December 19-ig 4 Celsius fokig melegszik a levegő hőmérséklete, majd 25-re 1 Celsius fokra hűl, aztán december 29-ig 2 és 4 Celsius fokos maximumokra számíthatunk. 

A minimumok átlagosan -3 Celsius fok körül alakulnak, míg a leghidegebb éjszakán (december 20) -7 Celsius fok lehetséges. 

Gyenge, vegyes csapadék várható. A helyenként előforduló gyenge havas eső, havazás főként az időszak második felében valószínű. 

A hegyvidéken is érezhetően felmelegszik az idő, így a nappali csúcsérték 4 Celsius fok körül várható december 19, 20-án, a minimumok pedig -4 Celsius fok körül. 

December 21-től az időszak végéig kissé alacsonyabb értékek valószínűek, így napközben -1 és 2, éjszaka -6 és -3 Celsius fokot mutatnak a hőmérők.

December 24-ig nem várható csapadék, később pedig, a felmelegedésnek köszönhetően helyenként gyenge havas eső, havazás jelentkezhet, sőt akár esőzés is az alacsonyabban fekvő területeken. 

forrás: manna.ro, mediafax

 

Share Button
Ennyien olvasták: 474

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.