Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Ismét Erdélyben jár Károly herceg

Központ május 28, 2014 Kávé mellé

Ismét Erdélyben jár Károly herceg

Ismét erdélyi magánlátogatásra érkezett Károly herceg – közölte a Mediafax hírügynökség. 

 

A brit trónörökös magánrepülője kedden a kora délutáni órákban szállt le a marosvásárhelyi repülőtéren. Károly herceg előbb a Brassó megyei Szászfehéregyházára utazott, ahol szemügyre vette a tulajdonában levő falusi házat, majd estére Miklósvárra érkezett, ahol Kálnoky Tibor gróf rezidenciáján éjszakázik. 

A Mediafax tudni véli, hogy a herceg szerdán Zalánpatakra megy, ahol egy több falusi házból álló épületegyüttessel rendelkezik. Károly herceg székelyföldi birtokán erdélyi fekete kopasznyakú tyúkokat és mangalicákat nevelnek. 

A herceg visszajáró vendégnek számít Romániában. Legutóbb tavaly júniusban járt Erdélyben, majd pár napos zalánpataki pihenő után Bukarestben találkozott Victor Ponta miniszterelnökkel és Traian Basescu államfővel. A herceg többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni. 

A brit királyi család erdélyi magyar gyökerekkel is rendelkezik: II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey-kastélyban nevelkedett.

Forrás: mti

 

Share Button
Ennyien olvasták: 357

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.