Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Károly hercegnek szeretője van Erdélyben?

Központ július 9, 2014 Kávé mellé

Károly hercegnek szeretője van Erdélyben?

A Globe amerikai bulvármagazin szerint Károly hercegnek szeretője van Szászfehéregyházán. Az információ a felesége, Kamilla ismerősi köréből származik.

     

 

Bár még bizonyíték nincs a herceg házasságon kívüli afférjáról, a királyi családhoz közeli források szerint Kamilla csak egy jelentős összeg fejében őrzi meg a család titkát.

Károly, aki a még jórészt érintetlen ősi erdélyi – főleg szász – faluörökség fennmaradását segítő brit alapítvány, a Mihai Eminescu Trust királyi főpatrónusa, a Segesvár melletti, négyszáz lakosú Szászfehéregyháza településen vett egy parasztportát. A ház még az 1800-as évek elején épült.

A The Daily Telegraph szerint úgy tudni, hogy az átalakítások ötlete a herceg helybéli vendéglátójától, Kálnoky Tibor gróftól származik. A gróf a brit lap szerint családja ősi erdélyi vadászbirtokát is virágzó turistabiznisszé alakította át, jól felszerelt vendégszobákkal.

Azzal azonban, hogy a trónörökös – állítólag szintén vendégháznak szánt – helyi ingatlanját is bizonyos kényelmi fejlesztésnek vetették alá, évszázados hagyományok sérültek, írta a brit napilap.

A Mihai Eminescu Trust, amelynek Károly a fővédnöke, kifejezetten az erdélyi falvak és közösségek megőrzésére és felélesztésére alakult brit jótékonysági szervezet. Annak idején kampányt folytatott Nyugat-Európában a Ceausescu-érában tervezett erdélyi falurombolás megakadályozására.

A brit királyi család erdélyi magyar gyökerekkel is rendelkezik: II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey-kastélyban nevelkedett.

Forrás: ziaruldeiasi.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 356

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.