Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Kezdődik az Alter-Native filmfesztivál előzsűrizése

Központ szeptember 23, 2014 Kávé mellé

Kezdődik az Alter-Native filmfesztivál előzsűrizése

 Idén is a megszokott időpontban, november első hetében zajlik az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál, amelyet a 22. alkalommal szervez meg a Maros megyei MADISZ. A november 5. és 9. között a marosvásárhelyi Kultúrpalotában tartandó szemlére ezúttal is 30 percnél rövidebb alkotásokkal lehetett benevezni, kisjáték-, kísérleti, dokumentum- és animációs film kategóriában. A versenybe szánt alkotásokat szeptember 20-áig fogadták a szervezők. A megadott határidőig 714 kisfilmet regisztráltak, amelyek legnagyobb része meg is érkezett a szervezők címére, a hét első napjaiban azonban várhatóan még érkeznek rövidfilmek, amelyeket az utolsó pillanatban postáztak. 

   

 

Csütörtökön az előzsűri is munkához lát. Idén Durst Györgyproducerre (Magyarország), Radu Vasile Igazság vizuális művészre, rendezőre, Schneider Tibor rendező-operatőrre, Marcel Ţintar film- és színházi rendezőre és Tóth Orsolyaproducerre, a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem óraadó tanárára hárul a feladat, hogy összeállítsák a 22. Alter-Native versenyprogamját. A beválogatott filmek jegyzékét a www.madisz.ro weboldalon lehet majd megtekinteni. 

Szakítva a hagyományokkal, idén nem lesz díszmeghívott országa a fesztiválnak, a belépők ára viszont változatlan marad: a jegyekért 15, az öt napra szóló bérletért pedig 40 lejt kell majd fizetni. 

A fesztivál partnerei a Maros Megyei Tanács, a marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Kulturális Központ, főtámogatói: a Román Nemzeti Filmintézet, a Nemzeti Kulturális Alap (AFCN), a Kulturális Minisztérium, Románia Kormányának Nemzeti Kisebbségvédelmi Hivatala, az Ifjúsági és Sportminisztérium, Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala, a Bethlen Gábor Alap, a Communitas Alapítvány.

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 471

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.