Központ
2020. november 25. szerda, Katalin

Kidobtak a kukába egy ukrán parlamenti képviselőt (VIDEÓ)

Központ szeptember 16, 2014 Kávé mellé

Kidobtak a kukába egy ukrán parlamenti képviselőt (VIDEÓ)

Feldühödött emberek szemetes konténerbe dobtak egy parlamenti képviselőt kedden Kijevben, az ukrán törvényhozás épülete előtt. Vitalij Zsuravszkij a Viktor Janukovics volt ukrán államfő mögött álló Régiók Pártja képviselőjeként jutott be a parlamentbe, és a tüntetők azzal vádolták meg, hogy “az olyanok miatt, mint ő, testvéreik és barátaik halnak meg”.

     

 

Egyes kijevi feltételezések szerint a Kelet-Ukrajnában harcoló oroszbarát szeparatistákat a Kreml, valamint az Oroszországba menekült Janukovics és családja pénzeli.

A tiltakozók feltartóztatták a parlamentbe igyekvő képviselőt, bedobták a szemetesbe, majd egy ideig lefogva tartották benne, és nem engedték kimászni. A hírt videofelvétellel együtt közzétevő UNIANukrán hírügynökség megjegyezte, hogy a képviselő csendesen tűrte a megaláztatást.

Zsuravszkij arról ismert, hogy ő volt a megalkotója annak a botrányos törvényjavaslatnak, amely börtönbüntetéssel akarta sújtani rágalmazásért az újságírókat. A javaslat napokig tartó tiltakozást váltott ki 2012 októberében, majd lekerült a parlament napirendjéről.

A hatalomváltást és európai integrációt követelő Majdan-tüntetetések elleni brutális, több mint száz halálos áldozatot követelő karhatalmi fellépés után Zsuravszkij idén februárban kilépett a Régiók Pártja frakciójából, és több társával együtt megalakította a “Gazdasági Fejlődés” nevű képviselői csoportosulást.

A videót itt tekintheti meg:  https://www.youtube.com/watch?v=eq0sRG4_Rn8

forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 353

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.