Központ
2020. október 20. kedd, Vendel

Kilenc milliót találtak a használt kanapéban

Központ május 17, 2014 Kávé mellé

Kilenc milliót találtak a használt kanapéban

New Paltz, New York – Vaskos pénzkötegeket talált egy 20 dollárért (4500 forint) vásárolt használt kanapéban három fiatal. Meglepetésükre 40 ezer dollárt (majdnem 9 millió forintot) találtak benne, amelyet némi habozás után visszaadtak jogos tulajdonosának.

     

 

A három lakótárst, Reese Werkhoven, Cally Guasti és Lara Russo olcsó, használt bútort vásárolt új albérletébe, és már két hónapja üldögéltek az esti tévénézéskor a kanapén, amikor egyikük valami furcsát érzett benne: egy műanyag boríték volt az, benne 700 dollárral (150 ezer forinttal) 20 dolláros címletekben. Mikor elkezdtek tüzetesebben kutatni, még több borítékot találtak, bennük összesen 40 ezer dollár készpénzzel.


Elkezdtek tervezgetni, mire is költhetnék: nyaralásra, a diákhitelük törlesztésére. De az egyik borítékon találtak egy nevet, és ez megváltoztatta terveiket. – Mindannyian egyetértettünk abban, hogy a pénzt vissza kell juttatnunk jogos tulajdonosához, hiszen ő kereste, nem mi – mondta Russo a New Paltz-i egyetemi lapnak.

A telefonkönyvből kikeresték a nevet, és felhívták a hozzá tartozó számot. Kiderült, hogy egy idős hölgy és ma már halott férje egész életükben felhalmozott megtakarítását dugták el a bútorban. Mikor az idős hölgy egy időre kórházba került, lánya meglepte egy új kanapéval, és megszabadult a régitől. Azt legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy öreg napjaira félretett megtakarítását valaha viszontlátja.

-Nagyon kicsin múlott, hogy pont ezt a kanapét vittük haza. Csúnya volt és büdös, de csak ez fért be a nappalinkba – mondta Russo. A három fiatal végül 1000 dollár (220 ezer forint) jutalmat kapott, de enélkül is boldogok voltak, hogy segíthettek.

forrás: Blikk-információ

 

Share Button
Ennyien olvasták: 332

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.