Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Kiszakították egy híd korlátját a párizsi szerelemlakatok

Központ június 10, 2014 Kávé mellé

Kiszakították egy híd korlátját a párizsi szerelemlakatok

Leszakadt a több ezer szerelemlakat súlyától a párizsi Pont des Arts gyalogoshíd rácsozott korlátjának egy része.

 

A vasárnap rövid időre lezárt Szajna-hidat azóta már újranyitották – közölte hétfőn a párizsi főpolgármesteri hivatal. A korlát rácsozatának két szakaszon is leszakadt részét átmenetileg fatáblákkal pótolták. Európában először 2008-ban a Szajna felett a Louvre múzeumához vezető gyalogoshídon jelentek meg az örök szerelmet szimbolizáló lakatok. ​

A hídkorlát rácsozata egy 2,4 méteres szakaszon vasárnap délután leszakadt a lakatok súlyától. A hidat, ahonnan az egyik legszebb kilátás nyílik Párizsra, azonnal kiürítették és lezárták. Személyi sérülés nem történt és Bruno Julliard kulturális főpolgármester-helyettes kijelentette, hogy az ilyen típusú balesetek nem jelentenek veszélyt, mert a korlát soha nem sérül, csak a rácsozat süllyedt meg alatta és szakadt ki a helyéből.

Anne Hidalgónak, Párizs alig három hónappal ezelőtt megválasztott főpolgármesterének programjában szerepelt a szerelemlakatok helyettesítése “művészi, szolidáris és ökológiai alternatívákkal”. A jelenség ugyanis más európai, nagy idegenforgalmú városokhoz hasonlóan óriási méretet öltött Párizsban, ahol a becslések szerint jelenleg több mint 700 ezer lakat lóg a Szajna feletti hidakra erősítve, s egyre több olyan helyen is megjelenik a szerelmi szimbólum, ahova turisták ritkán járnak.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 346

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.