Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Magyarul szól hozzád a pápa, ha letöltöd ezt az alkalmazást

Központ október 14, 2014 Kávé mellé

Pápa-mobil néven már elérhető az első magyar nyelvű, okostelefonokra és táblagépekre letölthető alkalmazás, amellyel szinte percről perce nyomon lehet követni Ferenc pápa megnyilatkozásait, valamint a Magyar Katolikus Egyház híreit.

papa

 

A Magyar Kurír katolikus hírportál által készített applikáció gyors és praktikus elérést kínál a pápa Twitter-üzeneteitől kezdve a szerdai katekéziseken át egészen a különböző alkalmakra írott üzeneteiig, illetve a Magyar Katolikus Egyház legfrissebb híreit is az érdeklődők elé tárja. Az alkalmazás jelenleg androidos készülékeken érhető el, de néhány héten belül az iOS felhasználók is letölthetik az alkalmazást – ígéri közleményében a portál.

Az alkalmazáson belül külön rovatban jelennek meg a különböző világnapok alkalmából kiadott pápai üzenetek, a Szentatya szokásos szerdai általános kihallgatásán elhangzó katekézisek, a vasárnaponkénti Angelus, illetve – húsvéti időszakban – Regina Coeli imádságok éppúgy, mint a Szent Márta-házban hétköznap reggel mondott homíliák. Önálló rovatot kaptak a pápa más jelentős alkalmakon mondott prédikációi, a Szentatya Twitter-üzenetei, illetve a magánkihallgatásokról és csoportos audienciákról szóló híradások is.

A Ferenc pápával kapcsolatos egyéb írásokat a további hírek rovatban olvashatják a Pápa-mobil felhasználói, a Magyar Katolikus Egyház híreiről pedig a hírek/hírfolyam rovaton keresztül értesülhetnek az érdeklődők.

Mint a portál írja, megválasztása óta Ferenc pápa személye és megnyilatkozásai iránt Magyarországon is nagy érdeklődés tapasztalható, mind a katolikus hívek, mind az egyházhoz szorosan nem kötődők részéről. A mobilalkalmazás létrehozói ennek a nagyfokú érdeklődésnek kívántak megfelelni.

A Pápa-mobil kiindulási alapjául a külföldön már elterjedt, számos idegen nyelven elérhető alkalmazás szolgált (például a The Pope App). Az alkalmazás tulajdonosa és működtetője a Magyar Kurír Szerkesztősége, amely a világhálón 2005 óta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia félhivatalos hírportálja. Az 1911-ben alapított lap korábban nyomtatásban jelent meg.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 948

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.