Központ
2020. szeptember 26. szombat, Jusztina

Miért lakkozza ki világszerte egyre több férfi a körmét?

Központ október 10, 2016 Kávé mellé

Könnyen lehet, hogy már ön is belefutott akár az utcán, akár a közösségi média valamelyik felületén azokba a férfiakba, akik büszkén pózolnak pirosra vagy más színűre festett körmükkel. – Nem új, meghökkentő divatirányzatról, hanem egy jótékonysági akcióról van szó.

lakk

Az egyik kifestett köröm a férfiak kezén a gyermekek elleni erőszakra hivatott felhívni a figyelmet. A #PolishedMan névre hallgató kampányt egy ausztrál civil szervezet, a YGAP indította el, hogy tudatosítsák az emberekben: a világon élete során minden ötödik gyermek fizikai vagy szexuális erőszak áldozatává válik – írja a 24.hu.

Elliot Costello, a szervezet vezetőjének egyik személyes élményéből bomlott ki a kampány, és a hozzá kapcsolódó jótékonysági akció ötlete három évvel ezelőtt. Costello Kambodzsában találkozott Thea-val, az állami gondozott kislánnyal, akit fizikálisan és szexuálisan is folyamatosan bántalmaztak az árvaházban. Amíg beszélgettek, Thea kilakkozta Costello körmeit.

„Az egész egy köröm kilakkozásával kezdődik, ami kérdéseket szül, és beszélgetésekhez vezet. A beszélgetések adakozásra ösztönöznek, az adományok pedig a megelőzésben és a védelem nyújtásában segítenek bennünket” – nyilatkozta az YGAP vezérigazgatója. A szervezet eddig 275 ezer ausztrál dollárt (kb 57 millió forint) kalapozott össze a jó ügy érdekében.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 519

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.