Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

PletyKalap

Központ szeptember 29, 2011 Kávé mellé

pletykaPletyKalap

Becsali csárda. A vármezői halász-vadász csárdában a hét minden napján vadhúsból készült finomságokkal várják a betérőket: vaddisznó-pörkölt, fasírt és flekken, kemencében készített, vadgalamb-fiókákkal töltött káposzta, őzgerinc, vadnyúl-specialitások, fácánleves, fogolyhús-különlegességek satöbbi. Ezeken kívül olyan spéci fogásokat is megkóstolhatunk, mint például a vadkacsa-pecsenye, a vadbivaly-hamburger vagy a vadszamár-steak vadborsó-főzelékkel, amelyeket pompás vadcseresznye-pálinkával, vadszőlőlével, vadgesztenyeborral és vadmeggylikőrrel kísérhetünk, illetve öblíthetünk le. A fogadó mellett vadaspark is található, állatsimogatóval, elsősorban a kisgyerekes családok örömére, ahol az állatokkal való ismerkedés és barátkozás mellett arra is lehetőség nyílik, hogy a vendégek kiválasszák, melyik szarvast, őzikét vagy vadmalacot készítsék el nekik.


Hol van Lenin elvtárs? Egy anekdota szerint egyszer felkértek egy neves szovjet festőt, hogy fessen egy képet „Lenin elvtárs Lengyelországban” címmel. Elkészül a mű, elviszi zsűriztetni, és ott értetlenül kérdezik:
– Na de elvtárs, ki ez a két pucér, meredező szerszámú férfi a képen?
– Hát, ők Sztálin és Trockij elvtársak.
– És ki ez az egyértelmű pózban heverésző, anyaszült meztelen nő?
– Hát, ő Krupszkája elvtársnő, Lenin elvtárs felesége.
– És hol van Lenin elvtárs?
– Lenin elvtárs? Hát ő Lengyelországban.

Orgiákat szervezett Martin Luther King! Nem volt olyan jó ember Martin Luther King, mint sokan hitték – állítja egy most nyilvánosságra hozott hangfelvételen az egykori amerikai elnök özvegye, Jackie Kennedy. Az afroamerikai polgárjogi mozgalom Nobel-békedíjas vezetője állítólag csúfot űzött John F. Kennedyből még annak temetése napján is, leghíresebb beszédének estéjén pedig orgiát szervezett. Az egykori First Lady annyira gyűlölte, hogy még a fotójára sem volt hajlandó ránézni. A washingtoni menetelés napján tartott híres beszédekor, amikor arról mesélt, hogy „van egy álmom…”, valójában az esti orgiáról ábrándozott – állította a baptista tiszteletesről Jackie az eddig féltve őrzött FBI-felvételen. „Mielőtt elkezdte volna a beszédét, rengeteg férfi és nő ismerősét hívta fel, hogy részt vegyenek az esti partin. A férjem fivére, Robert pedig arról számolt be, hogy John temetésén is mulatott. Azt állította, hogy Cushing bíboros tök részegen mondta a beszédét, és abból is mókát csinált, hogy a gyászhuszárok majdnem elejtették a koporsót.” Ejnye-bejnye, Marci bá!

Sophat szophat: hátrahagyták szülei 18 hónapos gyereküket, Tha Sophatot; a kisfiút most egy tehén táplálja. Tha Sophat családját hatalmas tragédia érte júliusban, miután egy viharban megsemmisült a házuk, és minden értékük odaveszett. A kisfiú szüleinek így új, jövedelmezőbb állást kellett találniuk, hogy újraépítsék romba dőlt életüket; elhagyták Kambodzsát, és Thaiföldön próbáltak szerencsét. Azonban nemcsak múltjukat, hanem 18 hónapos gyereküket is hátrahagyták, akire a nagypapa vigyáz. Miután azonban a kisfiút nem táplálta az édesanyja, lebetegedett. Tekintettel arra, hogy az öreg nem tudta rendesen ellátni a gyerkőcöt, az meglehetősen élelmesen szerzett magának póttejet: kinézte magának az egyik közelben legelésző tehenet, és azon nyomban rácuppant a tőgyére, ezzel az élelmezési gondjai egy ideig megoldottnak tekinthetők. Még tiszta szerencse, hogy tehenek helyett nem bikák bóklásztak a közelben…

Macska, jaj! Zölden fluoreszkáló macskafajtát hoztak létre AIDS-kutatási célra amerikai szakik: az állatnak olyan sejtjei is vannak, amelyek segítségével ellenállhat a macskafélék HIV-vírusának. A kutatásban olyan majomgéneket is beillesztettek a kísérleti macskák petesejtjeibe, amelyek megakadályozzák a vírus belépését a sejtekbe. A megváltoztatott gének nyomon követhetősége érdekében ültették be a zöld fluoreszcens géneket is, amelyek világítóvá teszik a módosított sejteket. A labor ajtajára pedig valószínűleg ki van írva: az utolsó távozó kapcsolja le a macskát!

Horgász a pácban, azaz… hal a pucában. Tizenöt centis angolna „úszott” fel egy kínai férfi húgycsövén, miután kellemetlen fordulatot vett a férfi halpedikűr-kezelése. A sikamlós állat befele még befért, de kijönni már nem tudott; három órás műtéttel távolították el. „A férfi húgycsövének az átmérője egy kicsit kisebb volt, mint az angolnáé, de mivel az angolnák elég csúszósak, ezért az állat bőre természetes síkosítóként viselkedett, és viszonylag könnyen fel tudott csúszni a péniszbe” – ismertette a bizarr balesetet a sajtóval Jin Wang sebész az operáció után. A pacák egy szépészeti kezelésen, úgynevezett halpedikűrön vett részt, amikor megtörtént a kellemetlen baleset. A halpedikűr lényege, hogy bizonyos halfajok előszeretettel fogyasztják a bőr elhalt hámrétegeit (fene a gusztusukat), így a bőr fiatalabb, szebb marad. Az eljárás Európában és az Egyesült Államokban több helyen tilos, mert azt mondják, nem túl higiénikus, hogy ugyanazok a halak rágják az egymás után érkező vendégeket (tényleg nem). Ahol viszont végeznek ilyen beavatkozásokat, alapvetően doktorhalakat használnak (nem végeztek orvosit, ez a nevük), Kelet-Ázsiában azonban népszerűek a különféle angolnatípusok is.
„Bemásztam a kádba, és az angolnák elkezdték csipkedni a bőrömet. Aztán hirtelen erős fájdalmat éreztem, és észrevettem, hogy egy kis angolna bement a péniszem végébe. Próbáltam megfogni és kihúzni, de túl csúszós volt, és eltűnt a péniszemben” – mesélte az 56 éves Nan. A férfi ez után gyorsan kórházba ment, hogy kiszedjék a húgycsövéből az angolnát. A beavatkozás végül sikeres volt, bár csak ötven százalékban: az angolna nem élte túl. Pedig mekkora sztori lett volna, ahogy mesélni a havereknek: vazzeg, nem fogjátok elhinni, hol jártam…

Óriásmelleket csináltatott magának a nagymama. 65 éves korában döntött mellnagyobbító műtét mellett egy brit nő; a nagyinak 13 unokája van. Joan Lloyd az elmúlt tizenöt évét súlyos beteg férje ápolásának szentelte. Mikor aztán az ura tavaly meghótt, úgy döntött, ideje, hogy egy kicsit magával is foglalkozzék. A nő korábban négy gyereket szült, és régóta szenvedett a terhességek következtében megereszkedett melleitől, ezért elhatározta, hogy megajándékozza magát egy pár feszes kebellel, és kés alá fekszik. „Sokkal nagyobb az önbizalmam az új melleimmel. Mintha újra fiatal lennék” – lelkendezett Joan a műtét után. „Az élet rövid, ki kell használni. 6000 eurót költöttem a műtétre, de mondhatom, megérte. Minden korombelinek azt javaslom, élje az életét, és ne a halált várja” – üzent a bögyös mami, aki most a legkülönbözőbb korú férfiakkal randevúzik – 24 és 50 év között. Nemsokára feneket is varrat magára, és akkor majd lemegy egészen húszig.  

Véres munkalehetőség Dániában! „Kegyetlen” munkára keresnek embereket Háromszékről Dániába, ahol nyércnyúzásért fizetnek, teljesítményarányosan. Összesen negyven állást hirdettek meg, és akár napi száz eurót is lehet keresni, ha az embernek van hozzá „ereje és gyomra”: nyérceket kell nyúzni napi tíz-tizenkét órán át, ami „nagyon nehéz munka”, és talán emiatt keresnek romániai munkavállalókat az elvégzésére. Az útiköltséget az állást vállaló kell állja, és, amennyiben alkalmazzák, kis házikóban szállásolják el, amiért szintén fizetni kell, havi 260–330 eurót. A nyércek elpusztítása humánusan, árammal történik: az állatokat a végbelükön keresztül végzik ki áramütéssel (elég vicces látvány lehet), így nem sérül meg és nem is lesz véres a bundájuk. Ezt követően nyúzzák meg őket, úgy, hogy először levágják a füleket, a farkat és a mellső lábakat. A hátulsó lábaktól a köldökig, illetve az állig egyenes vonalban felvágják a bőrt, a prémet puszta kézzel fejtik le. (Hogy ebben mi a véres meg nehéz?) Jelentkezni még néhány napig lehet a munkaügynél az Eures irodában, de egyelőre nincs nagy kereslet az állások iránt. Tehát: nyércre, magyar!
HOLLYWOODI KLISÉK

A férfi főszereplő rendszerint: rendőr, bűnöző, ügyvéd, orvos, újságíró, üzletember, szuperhős;
A férfi főszereplő csak elvétve: vízszerelő, talpmasszőr, betanított munkás, postás, mészáros, bohóc, szénégető, pék;

A női főszereplő általában: pszichológus, üzletasszony, orvos, tévés, pincérnő, énekesnő, színésznő, konzumnő;
A női főszereplő csak ritkán: műkörmös, varrónő, súgó, vízóra-leolvasó, jeltolmács, szoptatós dajka, libatömő;

Gyakori állatok: kutya, macska, medve, krokodil, kígyó, cápa;
Kevésbé gyakori állatok: kacsacsőrű emlős, rozmár, flamingó, varacskos disznó, tapír, szilvaorrú keszeg;

Gyakori sportok: baseball, amerikai foci, golf, kosárlabda, boksz, hoki, ámokfutás;
Kevésbé gyakori sportok: felemás korlát, sífutás, szinkronúszás, csörgőlabda, sakk;

Amit általában esznek: pizza, hamburger, hot-dog, spagetti, almás pite, fagyi;
Amit ritkábban esznek: rakott krumpli, pacalleves, disznófősajt, lecsó, grízes laska, zúzapörkölt, csöröge;

Amit általában isznak: sör, vörösbor, viszki, martini, narancslé;
Amit ritkábban isznak: bivalytej, káposztalé, székelyköményes, mentatea, kútvíz;

Amiről általában beszélgetnek: párkapcsolati problémák, munkahelyi dolgok, egészségügyi gondok, családi ügyek, sport, szex;
Amiről ritkábban beszélgetnek: nutriatenyésztés, empíriokriticizmus, moszatok, origami, ponthegesztés, kémiai kötések, savanyúság-eltevés;

A bejárónő rendszerint alacsony, korpulens, középkorú spanyol nő;
A bejárónő sose magas, fiatal, szikár maszáj férfi;

Általában használt fegyverek: pisztoly, vadászpuska, gépfegyver, aknavető, kés;
Ritkábban használt fegyverek: parittya, bumeráng, vízipisztoly, biciklilánc, szalonnás bicska;

Továbbá: pszichológia szakon kizárólag manökenek végeznek, pszichiátrián csak középkorú, őszes férfiak, a rendőrfőnök mindig tagbaszakadt, ötvenes néger, a taxisofőr külföldi (kivéve, ha főszereplő), a hot-dog árus borostás és dagadt, a bébiszitter csaj agyontetovált, rágózó tini, a kocsi csak bajban nem indul, a nők sose menstruálnak, és mindig, de mindig van otthon sör!


Share Button
Ennyien olvasták: 893

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.