Központ
2020. november 28. szombat, Stefánia

PletyKalap

Központ október 27, 2011 Kávé mellé

pletykaPletyKalap

Florea megnyugodott.  „Sem orvosként, sem politikusként nem ismerem az RMDSZ jelöltjét, de azt tudom, hogy Csegzi Sándor az az embertípus, aki a várost a pártpolitikai kérdések elé helyezi. Tudja, mi a teendő az önkormányzatban meg a településen. Egyáltalán nem örültem volna annak, ha jövőre vele kellett volna megmérkőznöm, hiszen egy nagyon értékes ellenfél lett volna” – jelentette ki Dorin Florea, aki sajtótájékoztatón erősítette meg a jövő évi helyhatósági választásokon való indulási szándékát. Lefordítom: ezzel valójában azt üzente leendő „kihívójának”, Vass Leventének, hogy nem veszi komolyan, nem tart tőle, nem tekinti egyenrangú ellenfélnek. Nem is olyan rossz start ez: Hitlernél is az volt a vég kezdete, amikor elbízta magát, és megindította a kétfrontos háborút…

 

B, mint… Bernády. Újabb Bernády, újabb Bernádyk kellenek – többek közt ez volt az üzenete az idei Bernády-napoknak, amelyet 14. alkalommal szerveztek meg Marosvásárhelyen. A Bernády György nevét viselő alapítvány minden év október végén megünnepli azt a szellemiséget, amelyet a múlt század eleji polgármesternek köszönhet a város. Megemlékezésről, kultúráról és szórakozásról szólt idén is ez a két nap. A gálaesten átadták a Bernády-emlékplakettet is, amelyet minden évben egy olyan személy kap, aki sokat tett(!) Marosvásárhelyért. A kuratórium döntése alapján ezt idén Markó Bélának ítélték, aki bár nem Marosvásárhely szülötte, 40 éve él itt (Jócka is). „Ez nem egy díj a sok közül, hiszen Bernády neve fémjelzi, ő pedig az építés jelképe volt” – mondta a plakettezett. Hozzátette: egy(?) dolog hiányzik a városéletéből: valaki, aki méltó utódja lehetne a 20. század eleji városépítőnek. „Újabb Bernády Györgyre, újabb Bernády Györgyökre van szükségünk, adjunk 2012-ben méltó utódot Bernádynak” – hangoztatta Béla. A díjazást követően opera- és operettáriák csendültek fel kolozsvári operaénekesek előadásában. Jelenlévők szerint a szünetekben egész tisztán lehetett hallani a nyikorgást, ahogy Bernády forog a sírjában.

Fluor Tomi-koncert a Jazzben! Tizennégy erdélyi várost érintő koncertturnéra indul a magyarországi szupersztár, Fluor Tomi, többek közt városunkban is fellép. A 24 éves énekes(?) számára a Partyarc című dal hozta meg az áttörést(?), melyet lakótársával és jóbarátjával(…), SP-vel közösen dobott piacra még tavaly. De még ezt is überelni tudta a Mizu című slágerével, amelyet pár hét alatt milliók néztek meg a YouTube-on; azóta rengetegen dolgozták át és fel a remekművet, még Irigy Hónaljmirigyék is. Érdekes, hogy az égvilágon senkit nem zavar: a Mizu egy német szám koppintása, még az „álljunk össze, mint két kicsi lego”, szállóigévé vált sor is szerepel az eredetiben. Még annyit érdemes tudni Tomiról, hogy sem ő, sem SP, a lakótársa nem szeretik levinni a szemetet, inkább kiadják cédén.

Azért a víz a… gáz!  „Vai, mama, curge apa din perete!” – kiáltott fel a moldvai kisfaluból származó agrársuhanc a katonaságnál még valamikor a hetvenes évek végén, aki életében először ott látott vízcsapot. Nem sokkal kisebb meglepetés érte egy vaslui-i tömbház lakóit, akiknél az aragáz változott konyhaszökőkúttá. Történt ugyanis, hogy egyik urbánparaszt szomszédjuk hőközpontot szereltetett a lakásába, ami tudvalevőleg nem olcsó mulatság, ezért úgy okoskodott: spórol egy cseppet, és a gáz bevezetését nem szakemberre, hanem egy ismerősére bízza. A „jómunkásember” aztán szépen rácsatlakoztatta a havert a gázvezeték helyett a vízvezetékre, illetve nemcsak őt, hanem a tömbházban mindenkit. A helyreállítás napokig fog tartani, mivel az egész rendszert gáz-, illetve vízteleníteni kell. Nem akarunk olyasmivel viccelődni, amivel nem illik, de muszáj megjegyeznünk: még mindig jobb, ha az aragázból spriccel a víz, mintha a zuhanyrózsából dőlne a gáz…


Aki büszke a tökére… Hat mázsás töke nőtt egy brit gazdának, amivel jó esélye van arra, hogy ő legyen az idei tökrekorder a szigetországban. A 28 éves Jack Baggsnek nem véletlenül termett gigászi zöldsége: a férfi eleve „megamagot” ültetett – mármint olyat, amely maga is óriástökből származott –, és nem spórolt tehenei trágyájával a tök nevelésekor. A növény meghálálta a gondozást, és diadalmaskodott a helyi tökfesztiválon (tök büszke volt magára).

Emelgetéséhez különleges berendezés kellett. Braggs egyébként nemcsak a tökét mutogatta büszkén, hanem kétéves fiát is (a gyereknek szintén köze van a tökéhez, illetve a tökének a gyerekhez), aki ráült apja tökére a fotózáskor, a viszonyítás kedvéért – adta hírül a brit Metro újság. A hatszáz kilós monstrumot aztán odaajándékozta a helyi árvaháznak; a gyerekek azóta is minden nap tökfőzeléket kapnak ebédre.

Elkapták a patkányevőt!!!  Letartóztattak egy 31 éves férfit az Egyesült Államokban, aki patkányevéssel bizonyította férfiasságát a barátai előtt. Utah állam egyik városkájában élő Andy Ray Harris egy lelkes csapat biztatására elropogtat egy patkányfiókát, aztán meg is mutatja, hogy lenyelte. A csemegét sörrel nyomtatja le; minderre egy pubban kerül sor. A bátor tettről felvétel is készült, amely felkerült az internetre. A videó sokakat felháborított, a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals – Emberek az Állatok Emberszámba Vételéért, vagy valami hasonló) figyelmét sem kerülte el; az állatok jogaiért harcoló szervezet panaszt emelt a férfi ellen. Andy-t letartóztatták, de végül kimagyarázta magát azzal, hogy piás volt, és a haverei unszolására követte el a szörnyű tettet. Míg egyik országban bűnténynek, a másikban táplálkozási szokásnak minősül a patkányevés; Ázsiában például az újszülött patkányfiókákat egészben kisütik, és vietnámi szósszal tálalják. Ezt a kínai horoszkóp miatt csinálják, amely szerint a patkány éve jó!

Mi a jobb: két lógós vagy egy kemény? Dinora Rodriguez úgy gondolta: 40 évesen nem ártana egy apróbb sebészi beavatkozás, hogy még vonzóbbá váljon. A Los Angelesben élő hölgy plasztikai sebészhez ment, hogy kicseréltesse szilikon implantátumait. Pechére az orvosnő, aki műtötte, nem erre volt képesítve, az eredmény pedig kész katasztrófa lett: két szexi mell helyett Dinorának most egy nagy van, a műtét során ugyanis középen egyesítették őket. Az imposztor orvos a szemhéját is megműtötte, pedig a nő ezt nem is kérte. Az orvos hozzá nem értése miatt Dinora most nem tudja becsukni a szemét; illetve be tudja, csak akkor kinyílik a szája. A szakértők, akikhez a műtét után kétségbeesetten fordult, azt mondták, már semmit nem lehet tenni, és élete végéig szemcseppeket kell cseppentenie a szemébe, hogy ne száradjanak ki (vagy egyfolytában hagymát kell pucolnia). A melleit viszont korrekciós műtéttel helyre lehet hozni abból a pénzből, amit az őt megnyomorító orvos beperelése után kapott. Ez ám a happy end! (Illetve mégsem: lapzárta előtt kaptuk a hírt, hogy a korrekcióoperáció sem sikeredett tökéletesre: Dinorának most három melle van. A további fejleményekkel később visszatérünk.)

Ánusz-gondok. Fegyelmi vizsgálat folyik a iaşi-i kórház egyik urológusa ellen, akit egy páciens panaszolt be. A beteg azt sérelmezi, hogy az orvos ujjal nyúlt be az ánuszába, és nemcsak hogy kellemetlen bánásmódban volt része, de az orvos előzetesen nem is magyarázta el, miben áll a vizsgálat. Sergiu Danii doktor azt állítja, kötelező módon végre kellett hajtania ezt a vizsgálatot, mivel a páciensnek prosztata-problémái voltak. „Behívtam a kabinetbe, beszélgettünk, és megvizsgáltam. Igaz, nem magyaráztam el a rektális betapintás lényegét, mert azt hittem, tudja, mi az. Megkérdezhetett volna, és akkor gond nélkül elmagyarázom neki. A rektális betapintás egyike a kötelező vizsgálatoknak, és nem agresszív módon hajtottam végre” – védekezett az orvos, akit a napokban hallgat ki a fegyelmi bizottság.

Régi vicc, de jó: az urológus feltartja a középső ujját, és megkérdi a letolt gatyájú pácienst:

–  Na, mi ez?

–  A doktor úr középső ujja?

–  Nem, nem. Ez az én szemeeeem!

Share Button
Ennyien olvasták: 584

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.