Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

PletyKalap

Központ december 10, 2011 Kávé mellé

pletykaPletyKalap

A hét mottója: Istennek megvan dévédén az egész életed, és egyszer majd meg is nézeti veled.

Csillag született. Nem az RTL Klubon, teljesen másról vagyon szó: csillag lesz az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNT) logója, amit pályázat révén, több mint száz „pályamű” közül választottak ki. A verseny legjobb pályaműve egy piros-zöld körbe helyezett, nyolcágú fehér csillag lett – kábé úgy néz ki, mint egy harmadikos gyerek által rajzolt, stilizált hópehely. Az elbíráló bizottság 58 pályázó 146 munkája közül választotta ki a szimbólumot (milyen lehetett a többi?).

A csillag a magyar népművészetben és mondakörben gyakran használt, ősi védő- és nagy erejű teremtő szimbólum – értesülünk az EMNT közleményéből, amelyből azt is megtudjuk, hogy a nyolc ág az égtájakra utal (nekünk annak idején még azt tanították, hogy négy égtáj van), jelezve a szétszórtan élő erdélyi magyar közösség együvé tartozását(?). Arról is felvilágosítanak, hogy a csillagos ég az útmutatás, az irányadás jele, a tájékozódás és a biztonságkeresés segítője, az EMNP is erre törekszik közéleti szerepvállalásával – csak aztán nehogy seriffnek nézzék majd őket Tusványoson, vagy zsidónak a színvak antiszemita medvék. Vezesd még egyszer győzelemre néped, Csaba királyfi csillagösvényen…

Blazírt maci. Múlt vasárnap egy medve látogatott el a dicsőszentmártoni Medence utcába. A lakók kihívták a rendőröket, a medve pedig a hangos szirénázástól megijedve olajra lépett. Na, kérem szépen, hát ezért közlünk itten jobbára külföldi híreket, mert nálunk max ilyesmik történnek, hogy minden szökőévben megjelenik egy medve, brummog kettőt, s azzal megy dolgára.

Szex a teraszon. Átesett a terasz korlátján, és pucéran, fejjel lefelé érkezett egy szálloda márványpadlója fölé az a brit nő, aki férjével közös nyaralását akarta feldobni egy kis szabadtéri szexszel. Az incidens a Kanári-szigetek egyik legismertebb üdülőhelyén, Tenerifén történt. A 49 éves nő több métert zuhant, és csak az mentette meg attól, hogy közvetlenül a földre essen, hogy a jobb bokája beakadt két korlátrúd közé zuhanás közben. Férje azonnal hívta a mentőket, és aggodalmasan figyelte kiszolgáltatott párját (szerintünk inkább fuldoklott a röhögéstől). Időközben megérkeztek a tűzoltók is, akik kiszabadították a nő bokáját a korlátrudak közül, akinek igencsak felcsillant a szeme, amikor meglátta a daliás tűzoltót a hatalmas fecskendővel. A zavart hölgyet beültették a mentőkocsiba, de pechére nem indult el a sziréna, ezért a rohamkocsit rendőrautó kísérte a kórházig, hogy még nagyobb legyen a felhajtás. A hölgynek nagy szerencséje volt, hogy csak a bokája tört el, mert komolyabb baj is történhetett volna – mondták a rendőrök. Hozzátették: semmilyen törvénybe ütköző dolog nem történt, ezért nem emelnek vádat, de figyelmeztették a párost, hogy a jövőben inkább a biztonságos szexet részesítse előnyben. Erre mondaná valaki, aki sarkosan szokott fogalmazni, hogy a mancit szó szerint kib*szták a balkonról.

Vasfarok. Péniszével szerzett magának hírnevet egy tajvani férfi. Yang You-sin képes 230 kilogrammot is felemelni a nemi szervével. Yangnak tíz évvel ezelőtt súlyos problémái lettek a péniszével, amely csúnyán feldagadt, és fájt. A gyógyszeres kezelés nem nagyon segített, így drasztikusabb módszerekhez nyúlt: acélosra edzette péniszét. Rendszeresen súlyokat emelgetett vele, és most képes akár fél percig is a magasban tartani 230 kilót, melyet a farkára erősít. Állítólag a Londoni Olimpián is indulni akar, de kizárólag lökésben, szakításban nem. Áucs!

Óriásbébi, sapka. Hétórányi szenvedés után sikerült világra hoznia óriási gyermekét egy német anyának. A baba 6080 grammal és majdnem 60 centivel született. Összehasonlításképp: egy átlagos újszülött 3-3,5 kilóval és 50 centivel jön a világra. Az igen magas kockázat ismeretében az anya mégis a természetes úton való szülés mellett döntött. Utánanéztünk, és kiderült, hogy ekkora gyerek még sosem született vaginális úton Németországban – mondta el Wolfgang Henrich, a szülészeti osztály vezető főorvosa, akinek kedvenc nótája a Járom az utam, a vaginális utam… Jihad (jó neve van) kilenc bátyja és négy nővére után, 14. gyerekként érkezett a családba. A kisfiú mamájának már van rutinja a nagyobb gyerekek kihordásában – három gyereke is öt kiló feletti súllyal született. Az anyuka egyébként maga is jól megtermett: 240 kilót nyom, és súlyos cukorbeteg. (Ha ledobna tíz kilót, a tajvani pacák meg tudná tartani.)

Erről eszünkbe jut egy régi vicc (az érzékenyebb olvasóktól már előre elnézést kérünk a kissé vulgáris szóhasználatért, de csak így jó): székely elviszi a fiát a vásárba, és vesz neki egy sapkát, ami legalább három számmal nagyobb. Otthon aztán a gyerek megmutatja az anyjának, majd pityeregve leül az egyik sarokba.

Há’ neked meg mi bajod? – kérdi az apja.

Aszonta édesanyám, hogy nagy nekem ez a sapka.

Nagy az anyád p*csája, kicsi a fejed!

Szalad a gyerek az anyjához, sírva:

Mi bajod van? – kérdi az anyja.

Aszonta édesapám, hogy nem a sapka nagy, hanem a fejem kicsi.

Kicsi az apád f*sza, nagy a sapka!

Kismosás. Őrizetbe vettek egy 33 éves férfit a Párizs közeli Meaux-ban, akit azzal gyanúsítanak, hogy a mosógépbe berakva megölte hároméves kisfiát. Rendőrségi források szerint az apa rossz óvodai magaviseletéért akarta megbüntetni a gyereket. A gyermek anyját is letartóztatták, őt azzal vádolják, hogy nem akadályozta meg a bűncselekményt, és cserben-, azaz a mosógépben hagyta a veszélybe került gyermeket. A kisfiú péntek este a fejét ért sérülésbe halt bele; ezek szerint nem kímélőprogrammal mosták ki.

Az esetről a szomszédok elmondása alapján a Le Parisien című napilap számolt be először. Eszerint az anya pénteken este „jéggé fagyott” meztelen fiával a karjaiban szaladt le az alsó szomszédokhoz. Egyikük szerint a gyermek olyan volt, mint egy „teljesen fehér, torz játékbaba.” Az apa tagadta az ellene felhozott vádakat, és azt állította, hogy a fia legurult a lépcsőn, azonban az orvosi szakvélemény ezt nem támasztotta alá. A kisfiú nővére a szomszédoknak elmesélte, hogy öccsét nem először tette be a mosógépbe az apjuk, s a szomszédok szerint arra is volt példa, hogy a gyereket egy törülközőbe csavarva az ablakpárkányra ültették ki.A börtönökben köztudottan nem rajonganak a fiúk a gyerekgyilkosokért, így erre az állatra is vár néhány forró beöntés…

Hipnózis. Egy brit nő hipnózis segítségével fogyott 35 kilogrammot 3 hónap alatt, anélkül, hogy bármilyen fogyókúrát követett volna, sőt, még koplalnia sem kellett. A nő hipnózisra járt, ahol azt az információt ültették az agyába, hogy gyomorgyűrűt visel – így sikerült a csodálatos fogyás és az egészséges életmód kivitelezése. Szeptemberben Sam Alderwish 46-os ruhaméretet viselt (nekem ez nem mond semmit), és 86 kilót nyomott (na, ez már igen). A nő két gyermeke születése után hízott el, a plusz kilótól pedig nem tudott megszabadulni, pedig számos diétát kipróbált. Gyakorlatilag hipnózis alatt a nővel elhitették, hogy gyomorgyűrűt visel. Hogy a tudatalattiját becsapják, 45 perces terápián vett részt, ami alatt olyan hangokat és szagokat vittek a terápiába, amelyek teljesen megegyeznek egy műtéti környezettel. A terápia során a nő elhitte, hogy gyomrát leszűkítették. Egyre kevesebbet kezdett enni, pár falat után már úgy érezte, jóllakott. Sőt, három plusz terápia segítségével elkezdett egészségesen étkezni. El kéne hívni ezt a csodahipnotizőrt ide hozzánk is, hogy szuggerálja be a kisnyugdíjasoknak, így télvíz elején: abszolút jól vannak lakva, tele a gyógyszeres szekrénykéjük, és jó meleg van a lakásban.


 

Álom, álom, édes álom…

„Ne aludj! Macbeth öli az álmot!”


Az álmodás olyan módosult tudatállapot, amelyben emlékekből, bennünket foglalkoztató dolgokból, ábrándokból és képzeleti képekből összegyúrt álomképeket hozunk létre. A kutatók még ma sem értik, hogy valójában miért álmodunk. Álomfejtő rovatunkban heti rendszerességgel közöljük a leggyakoribb álmokat és azok megfejtését.


l Ablakot mosni: jó hírt kapsz.

l Abortuszt végezni féllábú gésán: hosszú ősz.

l Acetaldehid képletét rosszul tudni: tüdőgyulladás.

l Afgán agárral hitvitázni: nyersz a lottón.

l Ánizslikőrt főzni repülőn: veseműtét.

l Antianyagból pongyolát varrni: rágalom ér.

l Arabra fordítani a János vitézt: meglopnak.

l Ariadné fonalából zoknit kötni: utazás.

l Arisztotelésszel teniszezni: elromlik a mosógéped.

l Asztrofizikus csajjal franciázni: jégeső.


l Balerina jobb nagylábujját szopogatni: váratlan levél.

l Bárányfejlevesben fuldokolni: várt levél.

l Baszkul káromkodni: porckorongsérv.

l Barométert enni: aszály.

l Bábszínházban magad előtt ülni: hiúság.

l Beethoven csuklását elállítani dönggel: kapzsiság.

l Bocskort viselni államvizsgán: marhaság.

l Bohóccal sakkozni és susztermattot kapni: kötőhártya-gyulladás.

l Bölényt boncolni pizsamában: igen nagy szerencse.

l Bundáskenyeret vasalni cinteremben: lefagy a géped.


l Cápával hatvanhatozni: mérgelődés.

l Cigánylány köldökébe ólmot önteni: áramszünet.

l Cimbalmozni lövészárokban: irigység.

l Csángó népviseletben levitálni: csalánkiütés.

l Csecsen bányásznővel szeretkezni szószéken: csomagot kapsz.

l Cserfagyökérpipát faragni háttal: mégse kapsz.

l Csingacsguk lovából kolbászt tölteni: leég a mikród.

l Csipikéből rockoperát írni: pletyka.

l Csirkepaprikást elsózni: régi barát látogatása.

l Csokonai Vitéz Mihállyal paducászni: végbélrák.


l Dadaista verseket szavalni majomházban: valaki féltékeny rád.

l Dalí fejéből kocsonyát főzni: kánikula.

l Dancs Annamarival veszekedni a kádban: gyomorfekély.

l Datolyapálmára mászni sárga bőrkabátban: székrekedés.

l Deutsche Telekom részvényeket venni: kutyád szopornyicás lesz.

l Dolmányos varjút rézmozsárban péppé zúzni: túlszámláz az RDS.

l Dögkútban Korda György lemezt találni: falpenész.

l Drezda főterén törpeharcsát árulni: lerészegedés.

l Dürrenmatt-mellszobrot faragni főtt céklából: csalódás.

l Dzsingisz kánnal messengerezni: magas láz.


l Ebihalakat sírni: áramütés.

l Edgar Allan Poe-val sörözni teherliftben: darázscsípés.

l Egerésző ölyvet kékre festeni: gyász.

l Einsteint erőszakkal megetetni spenóttal: csőrepedés.

l Ejtőernyőzés közben disznóvá változni: élvhajhászás.

l Elvis-imitátorként fellépni szüreti bálon: nyomtatódból kifogy a festék.

l Energiamegmaradás törvényét magyarázni lovaknak: hörghurut.

l Esővizes hordóban ülve klarinétozni: börtönbe kerülsz.

l Észak-Koreának hadat üzenni: megázol.

l Expresszionista festőkkel kézilabdázni: kezdődő szürkehályog.

Share Button
Ennyien olvasták: 642

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.