Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

PletyKalap

Központ január 20, 2012 Kávé mellé

pletykaPletyKalap

A hét mottója: A dolgok a feltételezettnél magasabb arányban hiúsulnak meg váratlanul közbejött, mégis törvényszerűen bekövetkező akadályokon. Népi változat: „Mari is fogta már a baka farkát, mikor megszólalt a takarodó.”

Kis cigaretta, valódi, finom. A romániai lakosok jövedelmük 40,8%-át élelmiszerre, 32,8%-át pedig cigarettára fordítják. Tavaly még pénzük 43%-át költötték élelmiszerre, 29,8%-át pedig dohányárura – a Nielsen Romania felmérése szerint (azaz kevesebbet eszünk és többet cigizünk, mint egy évvel ezelőtt). Magyarázat lehet erre, hogy a cigaretta ára a többi termékhez képest jelentősen nőtt az elmúlt évben. De tőlünk aztán mind nőhet, azért is megvesszük! Alkoholos italokra a lakosság költségvetésének 10,7%-a megy el, ez az arány nem változott 2010-hez viszonyítva. Tehát ugyanannyit iszunk, mint egy éve, de tartok tőle, hogy nem ugyanolyan keveset, hanem ugyanolyan sokat. Nem élelmiszerjellegű javakra pénzünk 15,8%-át fordítjuk, szemben a tavalyi 16,5%-kal. Ebben csak az a szomorú, hogy benne van minden…

Szilikonbalhé. Több száz romániai nőt is érint a múlt héten kirobbant franciaországi műmell-botrány. Az elmúlt héten 30.000 francia nőt szólítottak fel arra, hogy távolítsák (nem inkább távolíttassák?) el a veszélyes mellimplantátumukat, mert az olyan szilikongélt tartalmaz, amely nem való orvosi célokra. A Poly Implant Prothese-ben (PIP) lévő, nem vizsgált szilikongél ugyanis könnyen szakad, és annak a gyanúja is felmerült, hogy az anyag rákkeltő. Ezt az egészségre veszélyes implantátumot használták Romániában is, több száz mellműtéten átesett romániai nő mellében lehet ilyen veszélyes szilikongél. A PIP az egyik legolcsóbb implantátum, a franciák több mint 60 országba exportálták. Csak Nagy-Britanniában 40 ezer nő testébe került belőle. Szép. De vajon milyen rákot okozhat? Mert ha mellrákot, akkor az nem kicsit ironikus!

Hiába menekülsz, degeaba futsz. 1937-ben, a második világháború kitörése előtt egy zsidó származású francia házaspár, látva a közeledő veszedelmet, elhatározta, hogy elhagyja Párizst, és áttelepül egy biztonságosabb helyre. Hosszas kutatás és gondos mérlegelés után a Midway-szigeteket választották: 1850 kilométerre fekszik a legközelebbi szárazföldtől egy kör alakú zátony ölelésében, csak egy távírókábel kötötte össze a civilizált világgal. Öt évvel később, 1942-ben a Midway-szigetek körzetében zajlott le a világtörténelem legvéresebb tengeri ütközete a japán és az amerikai haderő között. A szigetek minden négyzetméterére több tonnányi bomba és gránát hullott, még a puszta kövek is lángot fogtak. Egy afrikai közmondás szerint: akármilyen korán is kelsz, a sorsod egy félórával előtted ébred.

Ikrek. Az egyik nagy-britanniai televízió-társasággal kötött egymillió dolláros szerződést Kristina és Karissa Shannon, a világ két legvonzóbb ikre (habár mi nem láttuk az összes ikercsajt, de ezek tényleg dögösek). A tét nem akármi: az ikrek vállalták, hogy élőben szeretkeznek a nézők szórakoztatására. Két éven át egy ágyban hemperegtek a híres Playboy-guruval, Hugh Hefnerrel, most egy valóság show-ban mutatják meg a tutit. A “Hírességek Big Brother-ja” elnevezésű műsort Londonban forgatják, és minden idők egyik legszexibb show-jaként reklámozzák. A 22 éves rosszaságok azt is vállalták, hogy egymás testét is szívesen kényeztetik, ha a Big Brother házban a partnerek nem elégítenék ki őket. A háznak egy homoszexuális énekes, Boy George is a lakója lesz, így nem is olyan elképzelhetetlen, hogy tisztességes leszbishow-ra ébredhetnek majd a műsor nézői. Az már döfi! Kár, hogy itt nem lesz nézhető. Mert az RTL Klubos Való Világ villában abban merül ki az eksön, hogy a játékosok b*szogatják egymást.

Tiltakozás. Kétségbeesett lépésre szánta el magát egy egyiptomi pacák a napokban: levágta a péniszét, majd eltemette egy temetőben (vajon fel is ravatalozta előtte?). A luxori 35 éves férfi, aki turizmusban utazott, így tiltakozott a gazdasági válság és az egyiptomi tüntetések ellen, melyek pénzügyi csődbe, majd depresszióba taszították. A férfinak családja van, mégsem tudott örülni neki. Karácsony környékén, amikor látta, hogy messziről elkerülik vállalkozását, megszabadult nemi szervétől, majd eltemette. Az egyiptomit végül kórházba szállították, ahol pszichésen is kezelik. Arról, hogy exhumálták-e a lenyesett és elásott sudrimankót, vagy egy másikat varrtak fel neki helyette, nincs tudomásunk.

Good bye, Csita! 80 éves korában, veseelégtelenségben elhunyt Hollywood legismertebb csimpánz filmsztárja, Csita, aki 1934-től volt a Johnny Weissmüller-féle Tarzan-filmekben az ágyékkötős dzsungelharcos társa. A sztárként ünnepelt főemlős egy ideje már a CHEETA (Creative Habitats and Enrichment for Endangered and Threatened Apes) majommenhelyen élt, imádott tévézni, focizni és zongorázni, és cukorbetegsége miatt csak diétás kólát ihatott, szerencsére most már ezt is tudjuk. Az ujjaival festett portrékat árveréseken adták el, a neki nem szimpatikus embereket viszont rendszeresen megdobálta ürülékkel (de jó lenne néha csimpánznak lenni!). Eddig négy sikertelen kísérlet történt arra, hogy Csita csillagot kapjon a hollywoodi Hírességek Sétányán. Pedig már annyi majom kapott, ő is megérdemelné.

Palack. Ha drága a szexuális segédeszköz, hát improvizálj – ezt az elvet követhette egy 25 éves férfi Dorohoi városában, aki miután megitta a palackból az energiaitalt, önkielégítésként belenyomta a péniszét. A várva várt gyönyör azonban elmaradt, a duzzadó szerszám ugyanis beledagadt a palackba, ami elzárta a vérereket. Gazdája megpróbálta kirángatni, de próbálkozásai sikertelenek voltak; hiába vágta le a palack szájáról a többi részt, annak csavaros része tökéletes péniszgyűrűként funkcionált. Az elviselhetetlen fájdalom végül arra késztette, hogy orvoshoz forduljon. A sürgősségire saját felesége vitte be, aki feltűnően zavartan viselkedett az orvosok előtt. (A férje nem?!) A dokik viszont hamar megoldották a problémát, az egyik sebész gondos odafigyeléssel levágta a hancúrlécről a palack száját. Habár nem is biztos, hogy önkielégítési szándék vezérelte a mukit; lehet, hogy csak egyszerűen nem ízlett neki az energiaital. Az emberek többsége valamilyen bosszúságra, kellemetlen vagy nem tetsző dologra az „ó, hogy raknám bele!” felkiáltással szokott reagálni. Nos, ez bele is rakta.

A pedagógia diszkrét bája. „Ha a fiam meg akarta volna ölni az elnököt, megmondta volna. Úgy neveltük.” Na, vajon ki mondta ezt? Nem más, mint Kennedy (feltételezett) gyilkosának, Lee Harvey Oswaldnak az anyja, a merénylet után. Szinte látjuk magunk előtt, ahogy fegyelmezi a kis négyéves Harveykát: „fiacskám, evés előtt és vécézés után mindig mossál kezet, a szomszédoknak, ismerősöknek illedelmesen köszönj, a nálad gyengébbeket ne bántsd, és, ha majd egyszer meg akarod ölni az elnök bácsit, akkor szóljál!” Van még egy ehhez kapcsolódó poénos idézet: „Igazán nem mondhatja, elnök úr, hogy önt nem szeretik Texasban” – bókolt a texasi kormányzó Kennedynek, egy perccel azelőtt, hogy a gyilkos golyó végzett az elnökkel.

Első a család! Hihetetlen üggyel kellett szembenézniük a rendőröknek az észak-karolinai Charlestone-ban. Múlt héten megállítottak a forgalomban egy autót, melyben két testvér, a 23 éves DeAngelo Mitchell és a 20 éves Wayne Mitchell tartózkodott; a gyanús személyeket megbilincselték, majd egy rendőrautóba ültették. Az autóban elhelyezett kamera rögzítette, amint DeAngelo, attól való félelmében, hogy hosszú börtönbüntetést kap a fenekébe rejtett kokain miatt, megkérte testvérét, hogy egye meg a kiporciózott adagokat. Wayne eleget is tett a kérésnek, és megbilincselt kézzel ugyan, de sorra kipiszkálta és lenyelte a csomagocskákat. Rövid időre rá, túladagolásban meghalt. Por a békéjére, izé, béke poraira!


 

BLŐDLIK

 

– Egyik barátnőmmel egy halottak napi világításkor vesztünk össze végérvényesen. Sírig tartó szerelem volt a miénk.

– Miért nem döglenek meg a halak, amikor a villám belecsap a tengerbe?

– Előfordulhat, hogy egy hepehupás úton egymás után legyen két hepe vagy két hupa?

– Kaphatok jeget a vodkámba? – kérdezte a városi utazó egy vidéki állomás kocsmájában. – Jeget, bazeg, jeget? – felelt a kocsmáros. – Eredj, és nyald meg a sínt!

– Kedves Sándor, elhasználta mindhárom segítségét, dönteni kell. Tehát: A – Szabadság vagy B – Szerelem?

– A kacsacsőrű emlős az egyik bizonyíték arra, hogy Istennek van humorérzéke.

– Az alkohol öl, butít és nyomorba dönt. Ez most vagy nem igaz, vagy a sorrend rossz.

– Hogy becézték Ben-Hurt gyerekkorában? Ben-Hurka.

– Valós magyarországi könyvreklám az ötvenes évekből: „Lehangoltsága óráit időnként derítse föl Schopenhauer olvasásával!”

– Ugyancsak valós magyarországi tévés reklám a hatvanas évekből (Erika porszívó): „Ne verje ki, ne rázza ki, Erikával szívassa ki!”

– Anya csak egy van, de nagyanya kettő.

– Azt a kevés műveltségedet is a filmekből szedted, ezért szerinted Beethoven egy bernáthegyi, Nemo egy hal, és Hannibal egy pszichopata, kannibál sorozatgyilkos;

– Az őssejteket ősemberekből veszik ki?

– Amíg rendszeresen ittam, mindenre vissza tudtam emlékezni, akár megtörtént, akár nem.

– Optikai csalódás – amikor pénzt adsz kölcsön egy látszerésznek, és nem adja vissza.

– Tekerek, tekerek, tekerek, tekerek… – Mi a fenét csinálsz, Pistike? – Szóba’ biciklizek.

– Hirdetés: Vegyen földet! Már nem gyártják.

– Mariska a folyóparton ült és a tehenet fejte. A víz tükrében mindez fordítva látszott.

– Nagy kő esett le a szívemről. Sajnos egyenesen a vesémbe.

– Dédnagyapám annyi pálinkát megivott, hogy hamvasztáskor három napig égett.

– Ady Endre 1919 januárjában jutott el a the endre.

– (W. Smith repülős a légiirányítónak, mielőtt beleütközött az Empire State Buildingbe): „Olyan sűrű köd van, hogy még az Empire State Building tetejét se látom.”

– Jézus (állítólag) tudott vízen járni, de ez semmi ahhoz képest, hogy Chuck Norris úszik a földben.

– Svéd szólásmondás: valakinek a Malmöre hajtja a vizet.

– A mákos csirkepaprikás úgy készül, hogy véletlenül kettőt lapozunk a szakácskönyvben.

– Egy ivászattal töltött éjszaka után nem lehet rosszabbat elképzelni annál, mint arra ébredni, hogy fekszik melletted valaki, akinek nem emlékszel sem a nevére, sem arra, hogy hol találkoztatok, és arról sincs fogalmad, hogy mitől halt meg.

– Életedben egyszer voltál könyvtárban, még 1990-ben, és akkor is a hodáki parasztok elől bújtál oda.

– Szerencsétlen állatok: tériszonyos gólya, zárlatos rája, pollenallergiás méh, asztmás gepárd, hemofób kullancs, recipróka, fosómedve, kiégett szentjánosbogár, szénanáthás tehén.

– Magyar alpolgármesterünk olyan, mint vaknak a láthatatlan ember: nem oszt, nem szoroz.


Share Button
Ennyien olvasták: 719

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.