Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

PletyKalap

Központ április 20, 2012 Kávé mellé

pletykaPletyKalap

A hét mottója: Mindenki környezetében van egy seggfej – ha a tiedben nincs, akkor valószínűleg te vagy az.

 

Borbély beváltja választási ígéretét? Talán még emlékeznek a négy évvel ezelőtti magyar polgármesterjelölt, Borbély László választási plakátjain szereplő szlogenek némelyikére: „Marosvásárhely többet érdemel!”, „Marosvásárhelyért dobban a szívünk!” satöbbi. Nos, ha emlékezetünk tisztességes, volt egy ilyen is: „Kitakarítom a városból a szemetet!”. Félreértés ne essék: mi is azt kívánjuk, hogy mihamarabb tisztázza magát a mostani vádak alól, amennyiben (és valószínűleg) ártatlan. De, ha esetleg mégsem, akkor utóbbi ígéretet talán lesz alkalma betartani, ha közmunkára ítélik…


Csont. Frunda György, miután Vass Leventét „visszaléptették”, és őt „léptették” a helyére, többek közt azt nyilatkozá: „akkor kell a csontot odatenni, amikor a csapat nehéz helyzetben van”. Velős mondás, nem vitás (és még románra fordítani se nehéz), de ennél talán egy kicsit több kell majd a rosszcsont legyőzéséhez, mert igencsak bele van csontosodva ama székbe, hogy a csontkukacok hordanák ki alóla falatonként!

Hozzátette még: a győzelemhez csak az RMDSZ támogatása vagy csak a vásárhelyi magyarok támogatása nem elég, és ő valamennyi marosvásárhelyi polgármestere szeretne lenni. Ezzel sincs különösebb baj, csak – enyhén szólva – már lerágott csont…

Azt is megígérte, hogy nem fog támadni senkit a kampányban, max megvédi magát, ha vele tennének hasonlót, majd rögvest ezután imígyen szólott: „olyan polgármesterre van szükség Marosvásárhelyen, aki tiszteli a polgárokat, aki nem fog lopni, csalni…”. Csontkemény meccs lesz ez, akárki meglássa!


Elnézést, ezt kicsit elszúrtuk! Az elmúlt héten rengeteg felháborodott hangvételű olvasói levél érkezett szerkesztőségünkbe, és ezúttal nem olyan botorságokkal fárasztottak, hogy miért gúnyolódunk Petőfivel, miért nincs a lapban szexuális tanácsadó rovat (ezt egyébként tervezzük), vagy miért nem színes a keresztrejtvény; nem – ezúttal a panaszok egytől-egyig jogosak. Az történt ugyanis, hogy előző lapszámunkban – valamilyen furcsa véletlenből kifolyólag – a társkereső hirdetések felcserélődtek: a hölgyek önreklámjai a „Férfiak” címszó alatt jelentek meg, és fordítva, az urakéi a „Hölgyek” kategóriában, amiből aztán rengeteg félreértés adódott (ti. egyesek tengernyi banalitást elárulnak magukról, azt az apróságot viszont elfelejtik odaírni a nyomik, hogy milyen ivarúak)…

Így hát ezúton kérünk elnézést minden érintettől, és fájdalomdíjként felajánlunk nekik egy három hónapos ajándék előfizetést, valamint grátisz hirdetési lehetőséget a továbbiakban egészen addig, amíg megtalálják az igazit. Ugyanakkor szívből és melegen gratulálunk Bélának és Jenőnek, akik eme felcserélődésnek hála jöttek össze!


Még egy jelölt. A somostetői állatkert hivatalnokai az agyukat szinte eldobták szerda reggel, amikor az egyik pávián beállított az igazgatói irodába, és közölte: ő is elindul a júniusi polgármester-választáson; vélhetően függetlenként vagy EMNP-színekben, mert magyarul beszélt. A sajtótájékoztatót lapzártánk utánra hívta össze, a további részletekkel következő számunkban visszatérünk. Annyit azonban még elárult a pirostrottyú, hogy, amennyiben nyer, Vass Leventét maga mellé veszi alpolgármesternek, kárpótlásul azért a sok majomkodásért, amit fél év alatt lerendeztek vele.


József Attila maraton. Múlt héten, a költészet napja tiszteletére tematikus futóversenyt szerveztek városunkban; mint ismeretes, 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját. A résztvevők a Vácmányról indultak, és – stílusosan – a vasútállomásra érkeztek meg. A kilométerenként felállított ellenőrzőpontoknál mindegyikük el kellett szavaljon (lihegjen) egy József Attila verset, csak azután folytathatta a versenyt. Nehezítette a dolgot, hogy a szervezők bárkit bármikor megállíthattak, és ha nem tudott egy József Attilával kapcsolatos önéletrajzi kérdésre helyesen válaszolni, rögtön kiesett. A neve elhallgatását kérő győztes a célszalag átszakítása után a „mire gondol most?” riporteri kérdésre azt felelte: „már egy hete csak a mamára gondolok”.


Én kis kertészleány leszek… A bíróság külön engedélyével kora reggel végezheti közmunkabüntetését parkkertészként egy örömlány, hogy napközben űzhesse valódi szakmáját. A 38 éves Mariana Vasilescunak naponta négy órán át kell Brassó parkjaiban virágokat ültetnie, dugványoznia, padokat újrafestenie. Ügyvédje a büntetés kihirdetésekor megkérte a bíróságot, hogy védence kora reggel végezhesse a parkmunkát, mert attól tart, hogy ha napközben nem áll törzskliensei rendelkezésére, azok elpártolhatnak tőle fiatalabb nőkhöz, és végleg elveszíti őket. A bíróság helyet adott a kérésnek.

Romániában törvénytelen a prostitúció, a hatóságok azonban szemet hunynak felette, legfeljebb néha pénzbírsággal sújtják a bérnőstényeket, illetve a zsaruk ingyen fioláztatják meg őket gyorsállásért.

A brassói önkormányzat nagyon elégedett Mariana munkájával. „Ő az eddigi leglelkiismeretesebb kertészünk” – mondta Sorin Toarcea szóvivő. A virágültetés és dugványozás mellett bizonyára olyan tevékenységeket is végez, mint a pulantázás, slagozás, gyepszőnyeg-kefélés, sőt, ágyástúrás közben akár még klienseket is fogadhat…


 


ÉRDEKES SZEXTÉNYEK  ♂♀


● Colorado államban törvénybe ütköző megcsókolni egy alvó nőt. Hát, oltári nagy mákja volt Csipkerózsikának, hogy nem ott született!

● A nyugati társadalomban a láb- és cipőfetisizmus a fétis leggyakrabban előforduló formái. Na dikk, há’ ejsze az fetisizmus, ha valaki a lábikókra (is) gerjed?

● Bahreinben a nőgyógyászok csak közvetett módon, tükör segítségével pillanthatnak a női nemi szervre. Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, kié a legszebb a vidéken…

● A vagina és a szem öntisztító szervek. Ha a szem a lélek tükre, akkor a vagina…

● Biokémiai szempontból szex közben ugyanaz zajlik le az agyban, mint nagy mennyiségű csokoládé elfogyasztásakor. Viszont sokkal kevésbé hizlal, ld. a következőt.

– Egy teáskanálnyi sperma körülbelül 5 kalóriát tartalmaz.

– A japán gésák (toshibabák) sosem elégítették ki orálisan a férfit, mert a felsőbb társadalmi rétegekben lealacsonyítónak tartották az orális szexet. Na, ezt hiszi a PC!

– Libanonban egy férfinak szabad állattal közösülnie, de csak akkor, ha nőstény. Ha hímmel közösül, halálbüntetés vár rá. Nem nagyon éri meg tehát reszkírozni, amellett egy juhot vagy tehenet alkalmasint könnyebb becserkészni, mint egy kost vagy bikát.

– A szexuálisan kielégületlen férfinak gyorsabban nő a szakálla. Lásd remeték (apropó: miben áll a remeteszex? Eső veri, nap szívja).

– Merev állapotban a legnagyobb eddig mért pénisz 33 cm volt, a legkisebb 1 cm. (Székely leány: – édesanyám, mi az a pénisz? – Az olyasmi, lányom, mint a f*sz, csak kisebb.)

– A rendszeres futók kétharmada elismeri, hogy néha szexre gondol futás közben. Nem bajos úgy futni, hogy közben…?

– A nők 44 százaléka képtelen élvezni a szexet náluk butább férfiakkal. A férfiaknak csak 31 százaléka osztja ezt a problémát. Ez elírás lehet, szerintem 0,31 százalék lesz az.

Kétfajta szú létezik: keményfaszú és puhafaszú. A szú kétszer olyan gyorsan rágja át magát a fán, ha rockzenét hallgat. Dancs Annamaritól háromszor.


Üzekedő yanomamik. A brazil és venezuelai őserdőkben élő Yanomami törzs asszonyai hisznek abban, hogy az erős kisbabák születésének előfeltétele, hogy a terhesség ideje alatt minél több férfival éljenek nemi életet. Vagy csak egyszerűen imádnak kufircolni ezek a yanomamik.


 

Vidám kriminalisztika

 


A GYILKOSOK ARCHETÍPUSAI


Testvérgyilkos. Manapság már csak elvétve hallunk testvérgyilkosokról, régebben volt divat; elég azt megemlíteni, hogy a világ első gyilkosa is ebbe a kategóriába tartozott.

Tömeggyilkos. A tömeggyilkosság nagyszámú ember életének kioltása általában rövid idő alatt. A műfaj kedvelői rendszerint előre és alaposan megtervezik a bulit, de ölhetnek hirtelen felindulásból is, mint például bizonyos Julio Gonzales, aki 87 embert gittelt ki az Egyesült Államokban még 1990-ben csupán azért, mert a barátnője mással ment táncolni. Elkolbászolt az első benzinkúthoz, vett egy flakon benzint, és szépen felgyújtotta a bronxi Happy Land Social Clubot. Hat ember kivételével mindenki bennégett. A ribanc, aki miatt 87 ártatlan ember szénné vált, mert neki mással támadt kedve segget riszálni, megúszta.

Sorozatgyilkos. Az az ember, aki három vagy több embert öl meg különböző időpontokban. A gyilkosságok között általában van egy nyugalmi időszak („érzelmi lehűlés”). A legtöbb sorozatgyilkos pszichopata. Nemcsak azért nehéz elfogni őket, mert jóval intelligensebbek az átlag(gyilkos)nál, hanem azért is, mert sose felindulásból, haragból vagy féltékenységből ölnek, hanem higgadtan, minuciózusan. Soha nem esnek pánikba, nem idegeskednek fel, gyakorlatilag nincsenek érzelmeik. Az átlag sorozatgyilkos hét-nyolc áldozatot szed, mire lebukik, de akár több tízet is. Ha valakit elkap egy, ne is próbáljon könyörögni neki a tyúkszaros életéért, mert úgyis meg fogja ölni, mese nincs.

Bérgyilkos. Rá is érvényes, hogy több embert öl meg különböző időpontokban, csakhogy ő nem passzióból, mint sorozatgyilkos kollégája, hanem anyagi haszonszerzésből. Igen jól jövedelmező szakma, ha az embernek bírják az idegei. Hátránya, hogy néhány munka elvégzése után általában őket is elteszik láb alól.

Öngyilkos. Az öngyilkosság az a szándékos cselekmény, amelynek célja és végeredménye a cselekvő saját életének kioltása, gondolom ez logikus. Az öngyilkosság nem betegség, hanem cselekmény, amihez mentális zavarok, régebb óta fennálló kezeletlen problémák, külső körülmények vagy frissen bekövetkezett, az egyén korábbi életét súlyosan megrendítő események, krízisek járulnak hozzá. A pszichológia szerint nincs öngyilkosságra immúnis személy, magyarán senki sincs biztonságban önmagától.

Híres öngyilkosok: Seneca (érnyitás), van Gogh (szívenlövés), József Attila (vonat), Hitler (méreg, főbelövés – biztosra ment Adolf), Szécsi Pál (gyógyszer), Kurt Cobain (főbelövés), Bohumil Hrabal (ablak).

Gyilkos galóca. A gyilkos galóca (Amanita phalloides) a kalaposgombák rendjén belül a galócafélék családjába tartozó, világszerte közel 600 fajt számláló Amanita nemzetség egyik legismertebb képviselője. A legsúlyosabb – rendszerint halálos kimenetelű – mérgezéseket okozó nagygombák közé tartozik. Kontinensünkön széles körben elterjedt, lombos- és tűlevelű fák alatt egyaránt előfordul. Számtalan olyan ehető gombafajra hasonlít, amelyet Európa-szerte gyakran fogyasztanak, de a legszebb az egészben, hogy a mérgezést túlélt áldozatok (nem sokan vannak) beszámolói szerint igen kellemes ízű.


Share Button
Ennyien olvasták: 521

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.