Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

PletyKalap

Központ június 27, 2012 Kávé mellé

pletykaPletyKalap

A hét mottója: Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.

Szék(let)foglaló beszély. Józsa Tibor, az RMDSZ friss alpolgármestere: „Idéntől lettem felkérve, hogy lépjek be az RMDSZ-be. Úgy gondolom, most lettem annyira érett, hogy bevállaljam, és vállalni tudom azt, amit 12 évig Csegzi Sándor végzett. Én nem tartok a székemhez, ha majd úgy érzem, hogy nem tudok teljesíteni, akkor lemondom a széket”. Bizony, bizony, mondom néktek: az elkövetkezendő négy esztendőben is remekül fogunk szórakozni!

Csegzi bá, avagy a bicikli és a szó teremtő ereje. Vásárhely leköszönő vicepolgármestere egy, a Pro Európa Liga által szervezett, kétnyelvűséget népszerűsítő konferencián: „Azt mondják, Marosvásárhelyen azért nem bicikliznek az emberek, mert nincsenek kerékpárutak. Én azt mondom, biciklizni kell, és akkor lesznek majd kerékpárutak. Így van ez a kétnyelvűséggel is. Marosvásárhelyen magyarul kell beszélni, és akkor lesz kétnyelvűség”.

A héten úri dolgunk vagyon, csak idézgetünk, idézgetünk…, ezekhez egyszerűen nincs mit hozzáfűzni. Akinek esetleg akad hozzáfűznivalója, az fűzze hozzá a honlapunkon, és akkor majd hozzá lészen fűzve. (Apropó, igekötős igék, íme egy gyöngyszem az Erdély TV híradójából: „…a vádlott ügyvédje azt nyilatkozta, hogy elfogadják az ítéletet, nem lebbeznek fel”. Reméljük az illető majd re lesz habilitálva.)

Tévedések víg játéka. Tévednek azok, akik attól félnek, hogy a Maros megyei közgyűlés új, román nemzetiségű elnöke nem tartja tiszteletben az egyenlőséget, és nem kezel (szerk. megj.: le?) mindenkit azonosan. Azt ígérem, hogy négy év múlva többen fognak mosolyogni a megyében – mondta pénteki beiktatásán az önkormányzat USL-s elnöke, Ciprian Dobre, aki többek közt a „Foglaljuk vissza a megyét a magyaroktól!” szlogennel és más hasonló kedvességekkel kampányolt.

Nem kell arra várni négy évet, Csipike koma, de még egyet se: már most is kész röhej, ami itt van.

Köszönjük, Emese! A három hazai magyar politikai (mal)formáció közül egyedül az EMNP jelentetett meg egy hirdetést a választások lejárta után, különböző sajtótermékekben, amely hirdetésben a párt neve és lógója mellett a „Köszönjük a választóink bizalmát!” szöveg olvasható.

Szép gesztus, de vajon mire utalhatnak?

A vonat…, izé, a mozdony nem vár. A magántulajdonban levő Grup Feroviar Roman (GFR) vasúti társaság (szerencsére) vagonok nélkül közlekedő mozdonya múlt kedd reggel önállósodott a Predeal és Brassó közötti lejtőn, miután a mozdonyvezető leszállt, hogy leadja a sárga jelzést a vécén.

A vezető nélküli mozdony – mintegy tíz kilométert megtéve – óránként 100 kilométer fölötti sebességre gyorsult a lejtős vasúti pályán, a kétszázezres város felé tartva. A vasúti forgalom irányítói az alsótömösi (Timișu de Jos) állomáson mellékvágányra terelték és kisiklatták. A mozdony felborult, és oldalára fordulva a magasfeszültségű vezeték két oszlopát is kitörte. A balesetnek nincsenek áldozatai, de a sokkos állapotba került mozdonyvezető orvosi ellátására szorult, és gondatlanság gyanújával ügyészségi vizsgálat indult ellene.

Vajon miért nem tanította meg neki a nagymamája anno: kisonokám, a felnőtteknek mindig illedelmesen köszönj, evés előtt mossál kezet, és valahányszor leszállsz pisikálni a mozdonyról, azelőtt mindig, de mindig húzd be a kéziféket!

Anya csak egy van. A médiát és a rendőrséget is kritizálta Ruth Charles, annak a férfinak az édesanyja, akit hat lövéssel gittelt ki a miami rendőrség, mert meztelenül rávetette magát egy hajléktalanra, lerágta a száját, az orrát, a homlokát, és kivájta az egyik szemét.

„Mindenki azt mondja, hogy zombi volt, de tudom, hogy nem zombi. Ő a fiam” – mondta Rudy Eugene édesanyja, aki szerint fia hűségesen olvasta a Bibliát, és a templomba is rendszeresen elkísérte őt. „Rendes gyerek volt. Jó gyerek volt. Anyák napjára szép képeslapot kaptam tőle” – tette még hozzá. (Vajon mi volt rajta, egy szép húsevő virág?)

Hasonlóan nyilatkozott a csávó barátnője is, aki elmondta: a férfi “édes, jó modorú” ember volt, és nem az az arcevő szörny, akinek a média beállítja – ahelyett, hogy inkább hálát adott volna a fennvalónak, hogy Rudykára nem valamikor korábban, például franciázás közben jött rá a hoppáré.

A pofátlan hómlessz áldozat, Ronald Poppo azóta is kórházban van; támadója az arca 75 százalékát lerágta, az orvosok most a közvetlen fertőzésveszéllyel küzdenek, és csak annak elhárítása után veszik fontolóra az esetleges arcpótló műtétet. De vajon honnan szereznek másik arcot? Esetleg Kovács Péter adhatna neki a sajátjából, mert a „győztes” választások óta igencsak megnőtt neki.

Az igazi Maci Laci. Különös dolog izgat fel egy amerikai férfit: játékmacikra gerjed. A rendőrségi jelentés szerint már negyedszerre kapták el, miközben plüssmacival végzett önkielégítést.

A pacák előszeretettel létesít testi kapcsolatot gyerekjátékokkal, főleg puha kis játékmackókkal – írja a Huffington Post. Múlt csütörtökön vették őrizetbe, amikor egy egészségügyi központban kezdett huncutkodni egy macival. A rendőrségen kiderült, hogy a négert ugyanezért a bűncselekményért már háromszor is őrizetbe vették korábban.

Csak el ne látogasson a Százholdas Pagonyba, mert akkor Micimackónak csengettek.

Disznó ludens – finomabb, ha boldog. Kínai szakértők rájöttek: a boldog malac gyorsabban hízik, így egy kísérlet keretében 600 betonházikóból álló falut építettek a disznóknak a kínai Csangpuban. A kutatások szerint a happy röfik nem csak gyorsabban híznak, de finomabb a húsuk is.

Minden házikót speciális bútorokkal és játékokkal szereltek fel – ugyanis a malacok imádnak játszani! Alvóhelyüket reggel nyolckor hagyhatják el, ekkor vonulnak ki a parkba(!) játszani a többi röffenccsel, majd délután ötkor mindenki hazaszambázik a saját rezidenciájára.

Vacsora után a nagykorú sertéscsávók koca-sztriptízbárba dzsesszelnek, míg a disznómámik epilált chippendale-kanokkal múlatják az időt.

Kolbászmérgezés – másképp. Pórul járt egy német kisváros hentesének lánya: Heidi Prötzle épp a szexuális kíváncsiság korába lépett – a szobájában és a számítógépén is rengeteg szexuális tartalmat találtak később a szülők. A lány vesztét pont ez a szexéhség okozta.

Hentes családról lévén szó, a kis Heidi legkönnyebben a falloszra emlékeztető német kolbászokkal maszturbálgatott, természetesen szülei tudta nélkül. Azzal azonban nem számolt, hogy apja egyik reggel a kidobásra szánt, romlott kolbászokat gyűjti össze egy lavórba, amiből ilyen célra csenni végzetes hibának bizonyulhat. Sajnos így is lett: a romlott kolbászokkal való intim együttlét következtében Heidi komoly belső szervi fertőzést kapott, mellyel a szégyen miatt nem akart orvoshoz menni, és mire megtette, már túl késő volt…

Stupid és értelmetlen halál. De vajon hány ex-barátját vacsorázták meg korábban a gyanútlan vásárlók?

Pszichopata kend? Most könnyűszerrel letesztelheti! Amerikai pszichológusok kifejlesztettek egy tesztet, amivel könnyen megállapítható, hogy ki a pszichopata. Egy rövid történet után válaszolni kell egy kérdésre. A pszichopata gyilkosok MINDIG ugyanazt a választ adják.

Tehát: Egy fiatal lány az anyja temetésén megismerkedik egy fiatalemberrel, akibe első látásra beleszeret, de nem tudja meg az elérhetőségét, nem cserélnek telefonszámot stb. Egy hét múlva a lány megöli a nővérét. Kérdés: Miért ölte meg a lány a nővérét?

A normális emberek által adott leggyakoribb válasz: Azért ölte meg, mert nyilván a nővér is megismerkedett a fiatalemberrel és összejött vele.

Most jön a pszichopaták által adott válasz: Azért ölte meg a nővérét, mert azt reméli, hogy a fiatalember arra a temetésre is el fog jönni.

Két szőke a tibetológia  tanfolyamon:

– Képzeld, tegnap este megkérdeztem a barátomtól, akarja-e, hogy ajurvédikusan megnyissam a praktarashajanáit…

– És, mit mondott?

– Semmit, csak vigyorgott, és letolta a gatyáját.


Dalszövegelemző – magyar és nemzetközi slágerek górcső alatt –

„Hull az elsárgult levél, sír a fáradt őszi szél, mondd, hogy nem múlt minden el, mondd, hogy néha könnyezel.” (Máté Péter: Hull az elsárgult levél) – Ez egy elég ritka, bár létező meteorológiai jelenség, amikor hó vagy cigánygyerekek helyett elsárgult levél hull az égből. A síró őszi szél már valamivel keményebb dió, de aki látott már kacagó villámlást vagy röhögő dörgést, annak a síró szél sem okozhat problémát. A „mondd, hogy nem múlt minden el” sor analizálhatatlan, hiszen nem tudhatjuk, mire érti a mindent. A „mondd, hogy néha könnyezel” viszont egyértelmű: „remélem, hogy olykor még el szoktad készíteni a kedvenc közös kajánkat, a hagymatokányt puliszkával”.


„Ott állt a lány, az út jobb oldalán, egy sárga rózsa hervadt homlokán, a szürke úton csak állt várakozón, Földvár felé, félúton…” (Demjén Ferenc: Földvár felé félúton) – Arról danol Rózsi, hogy Földvárra menet egyszer csak egy stoppos kurvát pillantott meg egy rosszhírű kamionparkolóban. Helyszűke miatt azt már nem írta bele a dalba, hogy amint közelebb ért hozzá, akkor látta, hogy amit ő sárga rózsának vélt, az valójában egy citromos Wunderbaum autóillatosító volt, amely egy kamionsofőrrel való sűrűn bólogatós, néma eszmecsere közben akadt a bérnőstény fülére.


„You are so beautiful… to me…” (Joe Cocker: You Are So Beautiful) – Vagyis: „olyan gyönyörű vagy…”, kezdi az amerikai Király L. Norbi minden idők egyik legszebb szerelmetes dalát, aztán gyorsan visszavesz belőle egy cseppet: nekem!


„Feladat? Feladom, leszarod? Nagyívbe leszarom a kötelet a nyakamon, a sebet, ami nyalogat, a nyavalya, ha letudom, lepereg, kitelik a köszönet, a kereked a negyedik a falon, ahogy emelik, a fogam, ami csik-csik-csikorog, csik-csik-csikorog a fogadon.” (Hiperkarma: Amondó) – Ezen nincs mit magyarázni.


„Hazafelé a Pannihoz benéztem, hogy türkizkék blúzát egy napra kölcsönkérjem, adott még hozzá egy csíkos olasz farmert, s hogy szebb legyek este, egy kicsit ki is festett.” (Neoton: Elmentél) – Joggal tételezhetjük fel, hogy Panni vagy jó barátnője az énekesnőnek, vagy ruha-uzsorás, különben nem adná csak úgy kölcsön a blúzát, pláné nem a türkizkéket, arról már nem is beszélve, hogy még egy farmergatyával is megfejeli a gönchitel-konstrukciót. Ugyanakkor az is valószínűsíthető, hogy Panni kozmetikus, de legalábbis ért a sminkeléshez, hacsak nem annyira rusnya a blúz-lízingelő, hogy akár egy vak koldusasszony is kifesthetné, mert bármilyen formában és mennyiségben felvitt festék csak javítani tud rajta, rontani nem.

„Oly távol vagy tőlem, s mégis közel…” (István, a király) – Egyértelmű, hogy Szörényiék ezt schmittelték, ugyanis a fenti sor nem más, mint a mesterlövészek mottója.


Share Button
Ennyien olvasták: 573

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.