Központ
2020. október 29. csütörtök, Nárcisz

PletyKalap

Központ január 23, 2014 Kávé mellé

pletykaPletyKalap

A hét mottója: Tévedni emberi dolog, de bárkivel megeshet.

A király…, izé, az alpolgármester beszéde. Részlet Peti András alpolgármesternek a marosvásárhelyi önkormányzati testület 2013. december 18-i, rendkívüli ülésén elmondott beszélyéből:

„A végére hagytam, és remélem, nem sértődik meg a polgármester úr, úgy vélem, az összes tanácsosok közül a legnehezebb kötelesség hárult rá. A közösség érdekében folyamatosan konstruktív vitát folytatott velünk, helyi tanácsosokkal. Természetesen, mi sokkal kellemesebb vagy könnyebb helyzetben voltunk, hisz mindazt, amit a végrehajtó (oldal) csinál, azt mi kritizálhatjuk. Gondolom, sokszor tapasztalta, hogy az észrevételeink konstruktív jellegűek voltak. Én köszönöm, hogy elfogadott bennünket, ahogy lehetett, és ahogy a két alpolgármester külső feltételei engedték, hogy megvolt a bölcsessége, mindig megvolt az a határozott álláspontja az összes túlzó próbálkozásra, mondjuk úgy szélsőséges célzatúakra, minden szempontból és minden irányból. Én kérem, és remélem, és bízom benne, hogy ön továbbra is tisztelni fogja az összes marosvásárhelyi polgárt, velünk, tanácsosokkal együtt fog egy jobb jövőért harcolni, mindannyiunkért”.

Részletet olvastak Peti Andráska pionírnak a Kondukátort dicsőítő felszólalásából.

Emeletes murokmall. Kétmillió euróból építene emeletes piacot Marosvásárhelyen a piacigazgatóság – jelentette be Vasile Filmon megyei tanácsos, a Marosvásárhelyi Piacigazgatóság vezetője, Lakó Péterfi Tünde kebelbarátja. Állítása szerint a terv nem a város költségvetését terhelné, hanem európai uniós alapokból finanszíroznák. A piacigazgatóság már ki is jelölte az új komplexum helyszínét: az emeletes épület a Kövesdombon kapna helyet, a jelenlegi piac helyén. „Ez az első év, amikor a 2014-2020-as pályázati szakaszban a piacok felújítására is kérhetünk uniós támogatást. Remélem, hogy ez nem csak terv marad, hanem sikerül megvalósítani. Nekem már vannak vázlataim, amelyeket január végén be fogok mutatni a részvényesek közgyűlésén” – nyilatkozta a Mediafaxnak Fili bá. Hangsúlyozta, teljesen új piacot építenek, liftekkel, mozgólépcsőkkel, parkolóhelyekkel és raktárhelyiségekkel.

Az uniós pénzek lehívásával csupáncsak annyi a gond, hogy ama uniós pénzek olyanok, mint a lázas-náthás Pistike: hiába hívják le (a többiek focizni), nem megy. De tegyük fel, hogy mégiscsak sikerül, még többet is a tervezettnél – hogy nézne ki egy ilyen ultra-hiper-szuper-übermodern piac?

A trendire sztájlisztolt, menőre frizurált és szexi egyenköténybe bujtatott kofák nikkelezett/krómozott asztaloknál kínálnák a tizenkétnyelvű árcédulákkal ellátott portékát – az egyenként lefóliázott murkot, zellert, karalábét, petrezselymet, a méret, héjvastagság és keményítő-tartalom szerint külön kupacokba halmozott pityókát, a szidolozott paprikát, a rücsökmentesített és franciakulccsal kiegyenesített uborkát, a csillogóra vikszolt almát, körtét, szilvát, az előző este szemenként fényesre szopott cukorborsót, a garantáltan hazai törökparadicsomot és török paradicsomot, a habfehér zöldhagymát, amit EU-konformosan, kíméletesen, kora hajnalban téptek ki a földből, amikor még aludt…

Az emeleten egy elegáns, három és fél Michelin-csillagos étterem is helyet kapna, ahol francia séf készítené el nekünk a földszinten vásárolt tyúkot, libát, kacsát, hogy ne kelljen velük otthon tökölni, aztán egy, külön az árus mámik számára fenntartott wellness-központ (manikűr, pedikűr, szemöldök- és bajuszkiszedés, dinamóvonal-szőrtelenítés, bibircsóktalanítás, tyúkszemreszelés, bütyökflexelés satöbbi), továbbá egy gombakóstoló sarok, ahol amerikai halálraítéltek tesztelnék a máriskók által begyűjtött és árusított gombák minőségét…

Esténként a pincében fergeteges csalamádé- és zakuszkaeltevő partik, pajzán lekvárbefőzés, 3D-s virtuális disznóölés, kofasztriptíz, méhésztánc, illetve vizespólós dinnyeáruslány-dinnyeszépségverseny, ami alá a topless DJ Marika néni keverné a lakodalmas death metált, időnként protkó-kasztanyettája és derékig csüngő inda-mellei látványos csattogtatásával fokozván a hangulatot…


Magyar kézben a román zászló. Tófalvi Éva csíkszeredai sílövő viszi a román zászlót a szocsi téli olimpia február 7-i nyitógáláján – közölték hétfőn hazai lapok. A Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) azt követően jelentette be döntését, hogy a 31 éves székelyföldi sportoló a 25. helyen végzett, és értékes pontokat szerzett a sílövő-világkupa hét végi futamában, amelyet az olaszországi Antholzban rendeztek.

Gratulálunk Évának, és reméljük, hogy négy év múlva majd a székelyt viszi.


Oltyánverés a Ligetben – olvashattuk hétfőn e sokat sejtető címet a Székelyhonon, majd rákattintás után kiderült: nem holmi ittas magyar fiatalok ruháztak meg néhány bozgorozó oltyán parasztot, nem is Oltyán László valamelyik könyvét verte földhöz egy erdélyi elmebajban szenvedő, egész másról vagyon szó: a Maros KK férfi kosárlabdacsapata legyőzte az SCMU Craiovát!

Lássunk néhány további figyelemfelkeltő, blikkfangos (álhír)címet – és utánuk zárójelben azt, hogy valójában mit fed(né)nek:

UFO Marossárpatakon – az egész falu látta! (A nemrég újjáalakult magyarországi UFO zenekar nagysikerű koncertet adott a Sárpataki Falunapokon)


Share Button
Ennyien olvasták: 371

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.