Központ
2020. október 31. szombat, Farkas

PletyKalap

Központ január 30, 2014 Kávé mellé

pletykaPletyKalap

A hét bölcsezete: Nagyapám mindig azt mondta: minek havat lapátolni? Úgyis elolvad.

Teljesen betiltanák a székely zászlót – magánszemélyek sem tűzhetnék ki a jövőben. A kormánypárti képviselők által beterjesztett javaslat értelmében tilos lesz a már nem létező államok, illetve „egyes, államiságra törekvő entitások” zászlóit közterületen és magánterületen kitűzni – ez utóbbi csoportba tartozna a székely zászló is, annak ellenére, hogy a székelység egyelőre csak autonómiát követel, nem pedig önálló államiságot. Az egyik PSD-s szenátor szerint „a jóérzés diktálta a kezdeményezést”, ugyanis „magánszemélyként különböző érdekekből kitűzni más zászlókat nem tűnik normálisnak”. Tűzze ki mindenki a román zászlót, elvégre Romániában élünk! – hangzik az indoklás.

Rossz hírünk van: nem fogjuk! Az amerikai indiánok se szokták kitűzni a csillagsávos lobogót, őslakosoknál nem divat az ilyesmi.


Tőkés: RMDSZ-ló helyett EMNP-szamár? Az Erdélyi Magyar Néppárt azt fontolgatja, hogy önálló jelöltlistát állít az európai parlamenti választásokra, vagy független jelöltként nevezi be a választási versenybe Tőkés Lászlót, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökét. Az EMNP és az EMNT elnöksége a múlt hét végi torockói közösülésezésen immár nemcsak elméleti lehetőségként, hanem a megvalósíthatóság szempontjából is számba vette az EP-választásokon való részvétel lehetőségét, ahol Tőkés kijelentette: „ha más megoldás nincs”, készen áll akár az EMNP jelöltlistáján, akár függetlenként elindulni.

Toró szerint az RMDSZ vezetői rendre elutasították a választási együttműködésre vonatkozó javaslataikat, és ezzel a szövetség világossá tette, hogy „a belpolitikai megfontolások és a képviseleti monopólium számukra fontosabb, mint az autonómia és annak brüsszeli képviselete”. A karácsony előtti évértékelő sajtóbeszélgetésen még lehetséges, de nem kívánatos „kamikázé-repülésként” írta le azt az alternatívát, hogy az EMNP önálló jelöltlistát állítson az EP-választásokra.

Kamikázék: öngyilkos japán pilóták, akik szándékosan zuhantak le az ellenség hadihajóira, hogy életük feláldozása árán elsüllyesszék azokat.


Emberszámba vett delfinek. Remus Cernea hajas képviselő egy olyan törvénytervezetet készül előterjeszteni, amely „nem emberi” személyeknek ismerné el a delfineket, így fogva tartásuk is tilos lenne.

Cernea egy sajtótájékoztatón beszélt elképzeléséről, amelyet tudósok megállapításaira alapoz: már négy éve egyes delfinkutatók a mellett érveltek, hogy a delfineket „nem emberi” személyekként kellene kezelnie az emberiségnek. Intelligenciájuk, társadalmi kapcsolataik komplexitása, kommunikációs képességeik hasonlóvá teszik őket az emberhez. A delfinek vadászata és megölése jelenleg is tilos, ám fogságban tartásuk is kegyetlenség; a delfináriumok börtönök számukra – tette hozzá. A tervezet büntetné a delfinek fogságban tartását, és előírná, hogy a jogszabály életbe lépésétől számított egy éven belül az összes delfint engedjék szabadon.

A felsoroltakon kívül van még egy igen emberi tulajdonságuk, ami egyik más állatfajra se jellemző: néha minden ok nélkül, csak úgy passzióból megölik egymást.


Való Világ. Összefújta a szemetet a szél: minden eddiginél alpáribb személyi felhozatallal startolt el három hete a Való Világ 6. szériája. A cinikusan gátlástalan RTL-istállónak közismerten nagy rutinja van benne, hogy a társadalom szellemi söpredékét képernyőre vigye – degenerált lakótelepi suttyók, edzőtermi szívrablók, műszempillás szoláriumszökevények és hivatásos ribancok szolgáltatják majd a tartalmas szórakozást azoknak, akik úgy hiszik: az élet elég hosszú ahhoz, hogy ez is beleférjen. Részlet egy magasröptű villa-párbeszédből:

– Szereted a verseket? – szegezte „Gyúrós Józsi”-nak a kérdést a VV6 egyetlen olyan villalakója, aki nem kezd el fotoszintetizálni, ha huzamosabb ideig a napon hagyják, amire a súlyzók és fekvenyomógépek között szocializálódott panelrambó így felelt:

– Melyiket?


Szerelmi tanácsok leányoknak nagyanyáinktól*

1. Leányzó, ha felcseperedtél és nyiladozik szíved, csinoskodjál, csöngettyűzködjél, szépen nézz a legényre.

2. Ha kedvedre való, beszéljen hozzá szemed, szóljon hozzá tested mozdulata. Vezesd beszédre, szólaltasd meg! Szavai elárulják, mennyit ér, milyen. Ha parancsolgatva szól, tágíts mellőle – nem jó hím, hitvány ember.

3. Te magad mosakodjál naponta, virágzásodkor naponta többször is. Mindenekelőtt alfeledet tartsd tisztán.

4. Várd el a legénytől szép szavakkal udvarlását. Keresse kedvedet. Ha neked, leánynak nem gazsulál szép szavakkal, vagy csak fukarkodva, akkor neked, a feleségnek még annyira sem keresi kedvedet!

5. Ha csak nem málé, nem tud kinyögni semmit. Az ilyen legény meg annak a leánynak való, aki könnyen szikrázik sok felé. Az ilyen mamlasz férj mellett szikrázhat kedvire.

6. Az ékes szó magában nem sokat ér, ezért kísértsd meg a legényt többször is! Mutassa meg, mennyire bátor, mennyire szavahihető, mennyire esendő szívű, könyörületes.

7. Ha a legény csak babrál rajtad, orcád ékességére, szemed ragyogására ügyet sem vet, nem kérdi, mint vagy evvel, mint vagy avval, óvakodj tőle, mert nem tégedet akar, csak testet.

8. Ne feküdj füttyre! Akkor se, ha már a fene esz érte, mert kevés férfi érti fiatalon, hogy mi szökteti kapubálványra a görgő macskát! Csak akivel értelmesen váltod a szót, annak mondhatod, gyere, mert nem bírom tovább! Az ilyen legény értelmes és érzelmes. Ilyen kevés akad.

9. Vigyázz az anyámasszony-katonája legénnyel! Akit az anyja ugráltat, nem sokat ér, gyáva férfi. Aki az anyja szavára házasodik, az nem feleséget vesz, hanem szolgálót az anyjának! Minden rossz férjért egy anyát kellene eldöngetni! A fiakat anyjaik, öreganyjaik rontják el. Ezek azt hiszik a nőstény őértük teremtetett, hogy szolgálná őket.

10. Aki igazán szeret, az körülötted sarkantyúzik éjt nap, az megvall és büszke rád!

11. Ne feküdj mosdatlan férfi alá! Ha annyi fáradságot sem vesz, hogy tehozzád tisztán járuljon, méltatlan öled gyönyörére! A piszkos ember nem csak piszkos. Annak lelke is sivár, esze járása pedig egyszerű.

(* – internetes anyag; folyt. köv.)


Sporthír. A magyar fociválogatott ma felkeresett egy árvaházat. „Annyira rossz érzés volt látni azokat a szomorú arcokat, a reménytelenséget a szemükben” – nyilatkozta később a 6 éves Pistike.

 


Share Button
Ennyien olvasták: 472

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.