Központ
2020. november 28. szombat, Stefánia

Románia a legkevésbé vendégszerető országok között van

Központ március 21, 2013 Kávé mellé

Románia a legkevésbé vendégszerető országok között van

Izlandon és Új-Zélandon fogadják a legkedvesebben a külföldi turistát, míg Bolíviában a legbarátságtalanabbul – ezt mutatja a Világgazdasági Fórum jelentése, amely 140 országot rangsorol. Magyarország a 140-es listán 116., Románia pedig a 122. lett, mindketten egyaránt 5,7 pontot kaptak. 

 

Az országokat egy és hét pont között értékelték, az első helyre 6,8 ponttal került holtversenyben a két szigetország. Utánuk Marokkó, Macedónia és Ausztria a sorrend. Az első tízbe bekerült még Szenegál, Portugália, Bosznia-Hercegovina, Írország és Burkina Faso is. Utóbbi három egyaránt 6,6 pontot kapott, akárcsak Barbados, Kanada, Thaiföld, Mali, az Egyesült Arab Emírségek, Szingapúr, Málta, Belgium, Jemen, azaz igen szoros a mezőny. 

Ami a lista legalját illeti, Bolívia 4,1 ponttal a sereghajtó. Nála kicsit kedvesebben fogadja az idegeneket Venezuela, Oroszország, Kuvait, Lettország. A leggorombább vendégfogadók tízes mezőnyébe bekerült még Irán, Pakisztán, Szlovákia, Bulgária és Mongólia. Utóbbi 5,5 pontot kapott, ugyanannyit mint Kína, Dél-Korea és Szaúd-Arábia – adta hírül a CNN amerikai hírtévé. 

A Világgazdasági Fórum vendégszeretet szerinti rangsora része egy széles tanulmányának, amely a turisztikai versenyképességet elemzi országok, földrészek szerint. A rangsoroláshoz saját gyűjtésű adatait, továbbá több nemzetközi szervezet – köztük a Világbank, az IATA (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség), az Egészségügyi Világszervezet, az UNESCO – statisztikáit vette alapul.

Forrás: mti, transindex.ro

 

Share Button
Ennyien olvasták: 382

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.