Központ
2020. szeptember 28. hétfő, Vencel

Romániai filmfesztiválon is nyert a Saul fia

Központ szeptember 5, 2016 Kávé mellé

A legjobb filmnek járó díjat nyerte a Saul fia című film a Szászmedgyesi Közép-Európai Filmfesztiválon.

A Mediafax hírügynökség hétfőn közölte, hogy szeptember 1. és 3. között zajlott a hatodik alkalommal megszervezett fesztivál, amely úgy hirdeti magát, mint a térség egyedüli, közép-európai filmeknek szánt seregszemléje.

A fesztivál zsűrijének elnöke James Ulmer neves amerikai újságíró, a The New York Times szerkesztője volt, a szakmai testületben helyet kapott Irina-Margareta Nistor és Calin Stanculescu filmkritikus, Ileana Popovici filmszínésznő, valamint Mihai Fulger, a Román Országos Filmarchívum vezetője.

A fesztivál szabályzata szerint hét közép-európai ország – Ausztria, Csehország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország – náluk otthon legjobbnak ítélt filmjei vehettek részt a versenyben. Az erdélyi fesztivál idei díszvendége Oroszország volt.

A zsűri Nemes Jeles László Oscar-díjas filmjének ítélte a fesztivál fődíját. A legjobb rendezésért járó elismerést Radu Jude kapta azAferim! című filmért, amely tavaly Ezüst Medve-díjat nyert a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

A fesztiválon sorozatban másodszor nyerte magyar film a fődíjat, tavaly Mundruczó Kornél Fehér Isten című alkotása kapta a legjobb filmnek járó kitüntetést.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 374

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.