Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Soós Zoltán váltja Peti Andrást

Központ november 5, 2015 Kávé mellé

Soós Zoltán városi tanácsos a marosvásárhelyi RMDSZ-frakció új vezetője – írta hivatalos Facebook-oldalán Soós.

soosz

Peti András alpolgármester, a marosvásárhelyi RMDSZ frakció elnökének lemondását követően, a testület tegnap esti ülésén, titkos szavazással Soós Zoltán városi tanácsost, az előválasztások magyar polgármesterjelöltjét választotta meg új vezetőnek. A döntést a Szövetség marosvásárhelyi választmánya is egyöntetű szavazattal megerősítette.
Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei elnöke helyeseli Peti András lemondását, és támogatja Soós Zoltán új szerepvállalását.

„Megítélésem szerint helyen döntése Peti Andrásnak, hogy visszavonult a frakcióvezetői tisztségéből, tekintettel arra, hogy az alpolgármesteri minősége összeegyezhetetlen volt a politikai vezető szereppel. Úgy vélem, hogy a Soós Zoltán megválasztásával erősödik az RMDSZ önkormányzati csapata, illetőleg az RMDSZ tárgyalási pozíciói is új, erősebb alapokra helyeződnek.” – véli Brassai Zsombor.

A következőkben Soós Zoltán, az RMDSZ önkormányzatának politikai vezetője fogja irányítani az egyeztetéseket, illetve a frakció működéséért is felelősséget vállalt.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 802

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.