Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Szándékosan ölte meg a pilóta a maláj gép utasait?

Központ augusztus 20, 2014 Kávé mellé

Szándékosan ölte meg a pilóta a maláj gép utasait?

A maláj légitársaság MH-370-es járata egy új elmélet szerint egy darabban süllyedt el, és ezért nem találják. Legalábbis ezt állítja egy roncskutató szakértő most megjelent könyvében.

     

 

A Malaysian Airlines MH370-es járata március 8-án tűnt el a Dél-kínai-tenger felett, azóta sem a gépnek, sem a 239 utasnak és a személyzetnek nincs nyoma.

Bizarr elmélettel állt elő Ewan Wilson, a visszavonult roncskutató szakértő most megjelent (egyelőre csak angolul elérhető) könyvében, miután miden lehetséges forgatókönyvet számításba vett.

Szerinte az a legvalószínűbb, hogy a pilóta, Zaharie Ahmad Shah – akinek mentális problémái voltak – szándékosan okozta a gép katasztrófáját. Mindezt úgy érte le a férfi, hogy lecsökkentette a kabinnyomást, miután a másodpilótát kiküldte pihenni negyven perccel a felszállás után. A helymeghatározó műszereket is kikapcsolta, és magára zárta az ajtót. Ezt követően egyszerűen hagyta megfulladni az utasokat úgy, hogy a világon senki nem avatkozhatott közbe.

A könyv szerint hiába estek le az utasok elé az oxigénmaszkok, azok csak 20 percig juttatják levegőhöz viselőjüket. Ezután ugyanúgy járnak, mint azon társaik, akiknek nem jutott maszk: perceken belül megfulladnak.

A gépen még órákra elegendő üzemanyag volt, és a szerző szerint a precizitásáról híres pilóta még a tartályok kiürülése után is több száz kilométert vitorlázhatott az utasszállítóval. Végül simán letehette az Indiai-óceán felszínére a gépet, hogy az egyben süllyedjen el, így lehetetlenné téve a megtalálását.

Ismert, hogy a pilóta, Zaharie Ahmad Shah mentális problémákkal küzdött. Az ausztrál Légügyi Biztonsági Hivatal nyomozásának is ő, illetve az elmeállapota volt az egyik legfontosabb témája. Az utolsó bejelentkezése, mielőtt eltűnt a radarról az volt, hogy “Jó éjszakát Malaysia 370!” A hivatalos légyügyi biztonsági szakértő Wilson ebből is azt szűri le, hogy az utasok hosszú, mély álomba szenderedtek. Elképzelése szerint a pilóta jellemrajzába beleillik, hogy így akarta a maga beteg módján megmutatni, hogyan kell profi módon eltüntetni egy gépet. 

forrás: Blikk-információ

Share Button
Ennyien olvasták: 381

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.