Központ
2020. szeptember 28. hétfő, Vencel

Taroltak az amerikaiak a bajusz- és szakáll-vb-n

Központ október 6, 2015 Kávé mellé

Némi meglepetésre nagy amerikai sikert hozott az Ausztriában vasárnap befejeződött bajusz- és szakállvilágbajnokság, a 18 kategória harmadában hirdettek egyesült államokbeli győztest.

szakall
A Salzburg tartománybeli Leogangban tartott megmérettetésen a legnagyobb meglepetés a császárbajusz kategóriában született, ahol az eddigi német bajnokot, Eugen Hippet megfosztotta trónjától egy amerikai versenyző, Jackie Lynn Allison. A német bajuszosok és szakállasok más kategóriákban is alulmaradtak, a legutóbbi, 2013-ban megrendezett világbajnokságon még 11 díjat kaptak, most azonban be kellett érniük öttel. A szerencsések közé tartozik Wolfgang Schneider, akinek sikerült megvédenie világbajnoki címét a természetes bajusz kategóriában. A házigazda osztrákok is nyertek néhány díjat: taroltak a körszakállak kategóriájában és a szabad stílusban nyírt kecskeszakállúak között is hazai nyertest hirdettek.

A győzteseket szakértőkből álló zsűri választotta ki, a bajuszoknak és szakállaknak nemcsak szépnek és ápoltnak, hanem különlegesnek, szokatlannak is kellett lenniük. A versenyzők – jellemzően saját stylistjuk irányításával – már órákkal a végső megmérettetés előtt nekiálltak rengeteg hajlakk, gél és különleges szakállzselé segítségével „belőni” arcszőrzetüket. A festői osztrák helyszínen húsz nemzet bajuszosai és szakállasai mutatkoztak be, a 12. alkalommal megrendezett világbajnokságon indultak versenyzők Svájcból, Nagy-Britanniából, Spanyolországból, Finnországból, Kanadából, Új-Zélandból, sőt még az Egyesült Arab Emirátusokból is. A következő világbajnokságot 2017-ben az egyesült államokbeli Austinban rendezik.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 405

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.