Központ
2020. szeptember 26. szombat, Jusztina

Tisztogatott a YouTube: több tíz millió videót törölt

Központ október 7, 2015 Kávé mellé

Az ENSZ beszámolója alapján közel tizennégymillió, szélsőséges szervezetekhez való toborzással vagy terrorista tevékenységgel kapcsolatos felvételt töröltek a YouTube videomegosztó oldalról az utóbbi két évben.

Az ENSZ Terrorellenes Bizottságának vezetője,  elmondása szerint terrorista szervezetek, köztük az Iszlám Állam dzsihadista szervezet a világhálón, azon belül is a közösségi oldalakon keresztül folytatnak kampányt potenciális újoncok toborzására. Laborde megjegyezte, a jelenség a világ legismertebb közösségi oldalát, a Facebookot is érinti. Az oldal hetente mintegy egymillió értesítést kap olyan tartalmakról, amelyek fegyveres radikalizmussal függnek össze.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának egy friss jelentésében arról számolnak be, hogy 2014 szeptember-decemberében az Iszlám Állam támogatóinak mintegy negyvenhatezer fiókja volt a Twitter közösségi oldalon. A távközlési technológia lehetővé teszi a terrorszervezet toborzóinak azt, hogy a világon bárhol elérhessék a potenciális újoncokat – áll a dokumentumban. A világszervezet figyelmeztetett, az Iszlám Államnak különböző célközönségei vannak, és nekik megfelelően népszerűsíti magát a világhálón.

A terrorellenes bizottság vezetője közölte, a világ száz országából mintegy harmincezer külföldi csatlakozott már a Szíria és Irak nagy területeit uralma alá hajtó szervezethez. “Ez azt jelenti, hogy a jelenség nem egy adott térség problémája. Ez az egész világ problémája” – hangsúlyozta.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 326

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.