Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Védőruhában is elkapta az ebolát az ápolónő

Központ október 14, 2014 Kávé mellé

Dallas – Ebolával fertőződött meg egy amerikai ápolónő is, aki az egy hete elhunyt első amerikai beteget, Thomas Duncant kezelte.ebolavedo

A nővér a helyi járványügyi hivatal tájékoztatása szerint védőruhát viselt, miközben az ebolás férfit ápolta, ennek ellenére – ahogy a spanyolországi beteg pap által megfertőzött nővér is – elkapta a betegséget.

A szakemberek szerint a védőruha levételekor fertőződhetett meg, éppúgy, mint a spanyol nővér, ami újabb problémákat vet fel az ebolás betegek kezelésénél kialakított biztonsági protokollal kapcsolatban. A védőruha külseje az ápolás közben érintkezik a vírussal, és ha vetkőzés közben az ápoló vagy az orvos a ruha külső felületéhez ér, a vírus a szervezetébe juthat. Ennek alapján a járványügy nem zárja ki, hogy az ebolában elhunyt Duncan többi ápolója, illetve orvosai is megfertőződhettek. Az egészségügyi személyzet szombat óta áll megfigyelés alatt, a fertőzött nővér, aki múlt péntek éjjel jelentette, hogy belázasodott, már karanténban van, és kezelés alatt áll.

Forrás: blikk.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 546

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.