Központ
2020. október 27. kedd, Szabina

Vízből bort készít a csodamasina

Központ március 12, 2014 Kávé mellé

Vízből bort készít a csodamasina

Hihetetlenül hangzik, mindenesetre a fejlesztők állítása szerint a vízből bort készítő gép igenis működik, ráadásul a végeredmény is nagyon rendben van. 

 

A Bibliából minden bizonnyal jól ismerjük a kánai menyegző történetét, amikor is Jézus igen látványos csodát tett: a vizet borrá változtatta. Sokunkat nagy örömmel töltene el, ha hasonló képességekkel rendelkeznénk, és bizony nem vicc, most tényleg itt a nagy lehetőség!

A nemes egyszerűséggel „The Miracle Machine” névre keresztelt készülékbe egyszerűen csak vizet kell tölteni, illetve bele kell helyezni néhány alapanyagot. Ez után várni kell három napot, és máris megkóstolhatjuk, hogy a világ leggyorsabb borkészítő masinája pontosan milyen nedűt állított elő. A gép Bluetooth vezeték nélküli kapcsolaton keresztül képes kommunikálni az iOS, illetve Android operációs rendszerű okostelefonokkal, melyek kijelzőjén egyszerűen kiválasztható, hogy pontosan milyen bort szeretnénk készíteni.
Jelenlegi állapotában hatféle bor előállítására képes a masina, az elkövetkezendő hónapokban pedig az ígéretek szerint 5-10 új recepttel gazdagodik majd a tudása. A fejlesztők elmondása szerint egy üveg bor ilyen módon történő előállítása körülbelül 2 dollárba (460 forint) kerül, a végeredmény pedig egy olyan bor, melyért a boltokban 20 dollárnál (4600 forint) is többet kérnek el. Az okostelefonon egyébként az említett három napban folyamatosan figyelemmel kísérhető a bor állapota, így például a hőmérséklete, a cukorfoka, illetve az alkoholtartalma, ezenkívül pedig a bor elkészültéről is azonnal értesít a mobil.

A kaliforniai cég által kifejlesztett, az ízfejlődést ultrahanggal gyorsító The Miracle Machine ára átszámítva mintegy 120 ezer forint – a Kickstarteren indult projekt keretein belül első körben mintegy kétezer masinát kívánnak legyártani és piacra dobni. Az ötletgazdák szerint a szenzorokkal alaposan telepakolt készülék forradalmasítani fogja a borkészítést, mi azonban óvatosan csak annyit mondanánk, hogy várjuk meg az első ilyen otthoni gyorsborok első komolyabb értékeléseit. Van egy olyan tippünk, hogy a villányi és tokaji borászatoknak egyelőre nem nagyon kell aggódniuk.

forrás: László Ferenc, technet.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 325

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.