Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

4. Harmónia Kupa

Czimbalmos Ferenc-Attila október 27, 2016 Sport
a-magyar-sportujsagirok-egyuttese

A magyar sportújságírok együttese

Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala szervezésében (Virgil Măceșan) került sor szombaton a 4. Harmónia Kupa minifoci-torna megrendezésére, amelynek a Szász Albert Sportlíceum adott otthont. A labdarúgó tornán a rendező polgármesteri hivatal mellett részt vett a helyi tanács együttese, ugyanakkor a Pressing csapatába tömörülő marosvásárhelyi sajtóválogatott, valamint díszmeghívottként a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) alakulata is, amely a tavaly vendégül látta a marosvásárhelyi tollforgatókat Budapesten.

merkozes-kozben-2

A projekt kezdeményezője Szucher Ervin marosvásárhelyi újságíró, akiben a torna gondolata a 2014-es év őszén fogalmazódott meg a Románia-Magyarország labdarúgó mérkőzés után.

merkozes-kozben

A találkozókat 6+1-es felállításban játszották 2X15-perces félidőkkel, majd a végső sorrend kialakításában döntő fontosságú volt a gólarány. A futballmeccseket Szép Zoltán (Marosvásárhelyi Rádió, Erdélyi Magyar Televízió) konferálta fel.

este-kozos-vacsoran-es-mulatozason-vett-reszt-az-osszes-jatekos-es-vezetoik

Este közös vacsorán és mulatozáson vett részt az összes játékos és vezetőik

A tornát a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal csapata nyerte meg, amely az összes találkozón diadalmaskodott, főleg a fiatal, gyors és tehetséges játékosainak köszönhetően.

dijazasra-varva

Díjazásra várva

Ezüstérmes a Pressing lett, míg a dobogó harmadik fokára a magyar sportújságírók kerültek, akik a torna utolsó, leglátványosabb összecsapásán 4-0 arányban bizonyultak jobbnak a helyi tanács csapatánál.

a-pressing-es-a-magyar-sportujsagirok-kozos-fotoja

A Pressing és a magyar sportújságírók közös fotója

Íme, a torna eredményei: Polgármesteri hivatal–MSÚSZ 4–0, Helyi tanács–Pressing Marosvásárhely 0–5, Polgármesteri hivatal–Helyi tanács 6–1, MSÚSZ–Pressing 1–3, Polgármesteri hivatal–Pressing 4–1, Helyi tanács–MSÚSZ 0–4.

a-polgarmesteri-hivatal-csapata

A polgármesteri hivatal csapata

Végső sorrend:
1. Polgármesteri hivatal–9 pont, 14-2-es gólarány
2. Pressing–6/9-5
3. MSÚSZ–3/5-7
4. Helyi tanács–0/1-15

a-magyarorszagi-sportujsagirok-egyuttese-1

A magyarországi sportújságírók együttese

Minden együttes képviselői érmeket és névre szóló okleveleket vehettek át, a csapatkapitányokat kupákkal díjazták, de az egyéni legjobb alakításokért nem osztottak ki okleveleket.

a-magyarorszagi-sportujsagirok-a-teleki-tekat-is-meglatogattak

A magyarországi sportújságírók a Teleki Tékát is meglátogatták

A tornagyőztes Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal együttesében a következő játékosok bizonyítottak:
Biró Levente (Laska) kapus; Szövérfi István (csk.), Nagy Marius, László Zsolt, Tudor Rusu, Bükkösi Ottó, Cosmin Blaga, Alin Neacșu, Sorin Hodoș, Virgil Danciu és Margarit Amza – mezőnyjátékosok.

A magyar sportújságíróknak Bögözi Attila marosvásárhelyi újságíró beszél Marosvásárhely nevezetességeiről

A magyar sportújságíróknak Bögözi Attila marosvásárhelyi újságíró beszél Marosvásárhely nevezetességeiről

A magyar sportújságírók színeiben a következő anyaországi sportújságírók léptek pályára: Selmeczi Richárd (Online Média) kapus; Szőllősi György (Four Four Two – csk.), Légrádi Gábor (csepel.hu), Kárdy Gábor (origo.hu), Kiss László (Magyar Hirlap), Kovács Dénes (Hatoscsatorna), Balogh Béla (Magyar Építők) és Sütő János – mezőnyjátékosok.

a-helyi-tanacsosok-csapata

A helyi tanácsosok csapata

 

Nyilatkozatok
Szövérfi István, a Polgármesteri Hivatal együttesének csapatkapitánya:

,,Nagyon szép torna volt, látványos mérkőzéseket játszottak a csapatok. Mindnyájan örvendünk, hogy már a 4. kiírására került sor, és ami a legfontosabb, hogy minden játékos vigyázott az ellenfele testi épségére, de ugyanakkor sportszerűen harcolt, hogy minél sikeresebben szerepeljen.”
Szöllősi György, Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Four Four Two havonta megjelenő labdarúgó magazin főszerkesztője:
,,Nagyon örülünk, hogy itt lehettünk a tornán, habár már korábban is meghívást kaptunk, de akkor nem sikerült összeszednünk a csapatot. Egy biztos, jövőben még erősebb együttessel kell jönnünk, hiszen erős ellenfelekkel találkoztunk és nagyon magas volt a színvonal. A bemutatkozó 4-0-ás vereségünk után nem gondoltam, hogy a dobogón fogunk végezni, ezért elégedettek vagyunk a bronzéremmel.
Amúgy a kezdeményezés üdvözlendő és példaértékű, hiszen a körülbelül fele részben magyarok és románok lakta Marosvásárhely példát mutat arra, hogy lehet közösen sportolni, majd közösen vacsorázni és harmóniában élni egymással.”

Légrádi Gábor, egykori csepeli labdarúgó, gyerekedző, Online Média:

,,Köszönjük a vendéglátást, csapatunk minden tagja nevében elmondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat három napig itt, Marosvásárhelyen. A futball szemszögéből azt vettem észre, hogy ezen a tornán megjelent a szinte félprofi foci és a hobbi szinten művelt, de hozzáértő labdarúgás, de egy színvonalas tornán vagyunk túl és úgy érzem, hogy a magyar sportújságírók csapata is valamicskét hozzá tett a torna színvonalához, harmonikus megrendezéséhez.”

Selmeczi Richárd, a BVSC volt játékosa:

,,Örvendek, hogy sportszerűen zajlott le a Harmónia Kupa minden mérkőzése, amelyek valóban a kapcsolatépítésről és a barátságról szóltak a pályán mutatott játék mellett. Reméljük, hogy ezt a kapcsolatot hosszú távon ápolni tudjuk.”

Szöllősi László, helyi sajtóválogatott, az ASA aranycsapatának tagja:

,,Színvonalas találkozók voltak, az együttesek küzdöttek, mindenki sportszerűen futballozott a harmónia jegyében.”

A magyarországi sportújságírók a háromnapos marosvásárhelyi tartózkodásuk során többek közt meglátogatták a Somostetőt, a Középkori Várat, a Teleki Tékát, ugyanakkor megcsodálták a Főtért, a Kultúrpalotát, a Polgármesteri Hivatalt és a Bolyaiak szobrát is.

Légrádi Gábor sportújságíró a következőképpen értékelte az itt töltött időt:

,,Ez a kvázi kis kincses túra mély nyomokat hagyott bennünk, és meg vagyunk győződve, hogy ide vissza fogunk még térni turistaként is” – mondta Légrádi.

Selmeczi Richárd így összegezett:

,,Nyugodtan kijelenthetem, hogy nagyon szimpatikus város Marosvásárhely, ahol sok szép hely van. Szeretnénk többen ide visszajönni családostól, erről már beszélgettünk is a csapaton belül” – mondta el Selmeczi.

Share Button
Ennyien olvasták: 745

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.