Központ
2020. október 01. csütörtök, Malvin

„A Balázs Pali ügyeit szolgálom már 21 éve”

Czimbalmos Ferenc-Attila november 24, 2017 Sport

– interjú az 5. Harmónia-kupán labdarúgóként részt vevő Balázs Pali énekessel –

Pihenés a félidőben Balázs Pali módra

– Ezúttal játékosként szerepelt Marosvásárhelyen és nem zenészként. Ki hívta meg?
– Első alkalommal játszottam sajtócsapatban épp Marosvásárhelyen, soha nem játszottam ezekkel a srácokkal, csak ellenük, így Borsi László MSÚSZ-csapatvezető barátom meghívásának tettem eleget. 2006 óta tagja vagyok a magyar színész-, zenész- és művészválogatottnak, emellett egy baráti társasággal is hetente játszom. A művészválogatottal az idén a moszkvai világbajnokságon is szerepeltem, ahol a 16 résztvevő együttes közül az ötödikek lettünk, épp a Locomotiv-stadionban léptünk pályára. Ott egy videoklipet is készítettem, 70 nap alatt elértük a több mint egymilliós látogatottságot.

Pataki Attilával

– Kellemesen meglepődtem, többedmagammal, hogy az éneklés mellett futballozni is jól tud…
– Gyerekkoromban focistának készültem, aztán a zene vált szerves részévé az életemnek. Egyébként Békéscsabán játszottam az akkori NB I-es tartalékcsapatban, majd megyei szinten Békés-megyében, aztán 20 éves koromban abbahagytam, majd elindult a zenei karrierem. Tíz év kihagyás után, 30 éves koromban újrakezdtem a focit amatőr szinten, de most, 49 évesen is jól érzem magam a pályán.

– Korát meghazudtoló fiatalsággal mozgott a pályán, de a koncerteken is mindent kiad magából. Gondolom, nem csak a vékonyabb fizikumának köszönhető, hogy edzésben van.
– Valóban! Édesapámtól örököltem az alkatomat, 82 kiló vagyok már mintegy 28 éve. Tudatosan élem az életem, sokat mozgok, futok, hetente 3-4 alkalommal focizok, de teniszezni, kerékpározni, kirándulni, kenuzni és sétálni is szoktam, sőt tornagyakorlatokat is végzek. Foci téren mindenevő vagyok, azon ritka magyar ember vagyok, aki még a magyar focit is nézi, követi.

– Apropó zene. 14 aranylemez, két platinalemez, rengeteg sikeres koncert van ön mögött, emellett 2016-ban volt a 20 éves Jubileumi Szuperkoncertje, vagyis letett valamit a magyar könnyűzene asztalára. Hogyan kezdődött?
– 1982-ben, nyolcadikos koromban Békés városában a kukorica-címerező táborban – amely jutalma egy könnyűzenei koncert volt – , nem hittem volna, hogy a vendéglátói egységekben formálódott zenészből idővel ismert, sikeres zenész leszek. Az akkori ajándék Edda-koncert befolyásolta későbbi zenei pályafutásom, de az elszántságomnak és a kitartásomnak köszönhetően maradtam a pályán már a 22 éve.

– Gondolom, az út nem volt akadálymentes…
– Én vidéki gyerekként indultam el, nem fogta soha a kezem egy nagy pesti producer, vagy menedzser, egyedül küzdöttem az általam jónak vélt úton, és a Balázs Pali ügyét szolgálom immár 21 éve. A színpadom kapom vissza a közönségtől a zenébe fektetett energiám. Tevékeny vagyok, hiszen dalokat írok, lemezeket adok ki, stúdióba járok, tévéműsort készítek (Muzsika TV: Zenés Randevú-szerk. megj.). Az idén 20 dalt írtam, és jövő márciusban fog megjelenni egy nagylemezem 12 dallal. Ezeket a dalokat én írtam ugyan, de a Jóisten küldte nekem, hiszen nagyon sokan próbáltak gáncsolni a zenei pályafutásom alatt, így ellenszéllel is küzdöttem, de ezért is érzem sikeresnek magam.

– Eddigi pályafutása során már többször megfordult Marosvásárhelyen és Maros megyében bornapokon, város- és falunapokon egyaránt. Milyen az itteni közönség?
– 2001-ben voltam egy kéthetes turnén Erdélyben, azóta számtalanszor voltam itt fellépéseken. Az a két hét alatt Sepsiszentgyörgytől Gyergyószentmiklóson át Marosvásárhelyig, aztán Szovátán át Korondig, amit kaptam az erdélyi közönségtől, azt nem lehet szavakba foglalni! Mindig odaadással lépek fel a közönségem előtt, akár mint hét évvel korábban, amikor a marosvásárhelyi Főtéren énekeltem szilveszter éjszakáján. Amúgy a mostani focitornán való részvételem alkalmával jöttem először Erdélybe úgy, hogy nem koncertezni indultam.

– Mik a jövőbeli tervei?
– 2018. július 25-én töltöm be az 50-et, amelyre egy szimfonikus koncertet tervezek egy 50 fős zenekarral, de addig is, december 1-jén egy új dalt fogok bemutatni, amit Balatonfüreden, a 70 méter magas Gömb-kilátóban forgattunk. Március 8-én jelenik meg a 16. lemezem, majd május 1-én kezdődnek a szabadtéri fesztiválok, amelyeken részt fogok venni.

– Kérem, mondjon néhány szót a családjáról is…
– 21 éve boldog párkapcsolatban élek azzal a hölggyel, akit a pályafutásom elején ismertem meg. Kapcsolatunk gyümölcse, Dávid 2002-ben született, aki a programozó világban képzeli el a jövőjét. Ügyes, jól tanul, támogatjuk mindenben, ő a büszkeségünk..

Share Button
Ennyien olvasták: 1042

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.