Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

„A csapaton belüli hangulat kiváló”

Czimbalmos Ferenc-Attila december 24, 2015 Sport

Interjú Szilágyi Lóránddal, a Budapest Honvéd marosvásárhelyi születésű labdarúgójával

Szilágyi Lóri Honvéd

Az ASA korábbi balhátvédje, a 28 éves Szilágyi Lóránd a nyáron hároméves szerződést írt alá a magyar élvonalbeli Honvéddal, a 13-szoros bajnok és 7-szeres Magyar Kupa-győztes csapattal. Szilágyi az ősz folyamán kérvényezte és megkapta a magyar állampolgárságot, így hivatalosan is „magyarrá” vált. A Honvéd első csapatában való bemutatkozása előtt 8 mérkőzésen lépett pályára az NB III. Közép-csoportjában szereplő Budapest Honvéd–MFA együttesében. A jelenleg szülővárosában tartózkodó labdarúgó készségesen válaszolt a Központ kérdéseire.
Szilagyi Lorand, Honved

– Hogy vagy, javul-e a sérülésed?
– Köszönöm, most jobban vagyok… A Debrecen elleni bemutatkozómérkőzésem után egy barátságos találkozó utolsó percében sérültem meg, izomszakadást szenvedtem. Most, hogy felépültem, kissé türelmetlen vagyok, várom, hogy újra pályára léphessek.

– A Honvéd első csapatában, a Debrecenben, a 0–0-ra végződött találkozón mutatkoztál be október 31-én. Milyen volt a teljesítményed?
– Már nagyon vártam, hogy végre magamra ölthessem a piros-fehér mezt, ezért is vártam a Debrecen elleni összecsapást, mivel tudtam, hogy kezdő leszek. Jól szerepeltem, meg volt elégedve velem a Honvéd vezetősége.

– Milyen a hangulat a csapatnál? Milyen az edző?
– Megszoktam, a csapaton belüli hangulat kiváló, mondhatom, hogy hasonlóban még nem volt részem. Az olasz Marco Rossi edző (a Brescia, Sampdoria, Piacenza egykori játékosa, a Spezia volt szakvezetője-szerk. megj.) szigorú, de egyben családias karakter, aki jól végzi a dolgát.

– Az ASA eredményeit figyelemmel követed?
– Igen, de a mérkőzéseit rég nem láttam, nem volt alkalmam rá. Amúgy szurkolok nekik!

– Hol fogod tölteni az ünnepeket?
– Itthon, Marosvásárhelyen fogom tölteni családom körében, így minden egyes percet kihasználunk, hiszen már január 4-én Budapesten kell lennem.

Szilágyi Lóri és családja

Szilágyi Lóri és családja

– Labdarúgóként mit vársz a 2016-os esztendőtől?
– A 2016-os év újabb kihívást jelent majd számomra, ezért remélem, hogy új erővel és sok energiával feltöltődve térek vissza. Mindenképp a pályán szeretném látni magam 2016-ban is, így a csapatom meg a saját magam szemszögéből is jobb évre és teljesítményre számítok.

– Mit üzensz a marosvásárhelyi szurkolóknak, szurkolóidnak?
– Áldott karácsonyt, boldog új évet és minden elképzelhető jót kívánok nekik, valamint a Központ olvasóinak!

 

Share Button
Ennyien olvasták: 671

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.