Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

A FACEBOOK-FELHASZNÁLÓK TÍPUSAI

Központ június 5, 2014 Sport

A FACEBOOK-FELHASZNÁLÓK TÍPUSAI

► A NAGYMAGYAR-SZILAJSZÉKELY Nagy-Magyarország térképeket, székely zászlókat, Erdély-monográfiakat, Wass Albert-idézeteket és Kárpátia-klippeket posztol, egyebet soha. Nem, nem, soha!

► A KIÖREGEDETT ROCKER valamilyen sörös adatlapképet választ, lófarokba kötve viseli azt a pár szál maradékot, és rock-koncertek előtt készült fotókat zúz ki, amelyeken a pocakjára feszülő régi szegecses bőrdzsekijében domborít valami leokádott, összegraffitizett téglafal előtt, négyujjú barátai társaságában.

     

 

► A RETROBUZI a húsz évvel korábbi, fekete-fehér házibulis képek bajnoka, és a tovatűnt fiatalságát idéző fotográfiákkal nosztalgiázik. „Kinek volt ilyene?” – szellenti oda egy viharvert Pegas biciklit vagy egy kopott Electromures erősítőt ábrázoló kép alá. (Mindenkinek, te gyökér, mindenkinek!)

► A VÁJTFÜLŰ olyan zenéket oszt meg, amiket normális emberek nemhogy nem hallgatnak, de még csak nem is hallottak róluk. Nem is lájkolja a kutya se.

► A HOBBIG*CI szarkasztikus megjegyzéseket fűz mindenhez, lájkolni pedig csak azért szokott, hogy utána kajánul ráklikkelhessen a „Mégsem tetszik”-re.

►  A GASZTROGERILLA non-stop süt-főz, és az eredményt mindig szorgosan fel is tálalja az üzenőfalán, amivel nem is lenne semmi baj, csak általában olyankor tol az arcunkba egy aranybarnára sült ropogós kacsát, krumplipürével és párolt vöröskáposztával körítve, amikor éppen a tegnapi száraz kiflivéget majszoljuk korgó gyomorral az irodában.

► AZ EGÉSZSÉGMÁNIÁS kizárólag betegség-megelőzéssel és egészségmegőrzéssel kapcsolatos cikkeket prosztol: „Póréhagymával a hasmenés ellen”, „Tudta, hogy minden szellentés a saját hosszúságával azonos időtartammal rövidíti meg az életét?”, „Ezért ne egyen nyers vakondagyat…”, stb.

► A CSOPORT-TERRORISTA egyszerre tíz-tizenöt csoportban osztja az észt, az égvilágon mindenhez hozzászól, mindenkinél mindent jobban tud (valójában nem); az egyik legenerválóbb, legirritálóbb és leglevakarhatatlanabb típus, az egyetlen hatásos védekezés, ha letiltjuk a p*csába.

► AZ ŐSDEGENERÁLT vagy AGRESSZÍV SUTTYÓ hasonlít a csoport-terroristához, csak ő nem csoportokban, hanem az ismerősei üzenőfalán garázdálkodik. Olyasmikbe ugat bele, amikhez se köze, se gőze; a többiek egy idő után megunják, és nem reagálnak az ökörségeire, amit úgy könyvel el, hogy már megint megnyert egy virtuális szócsatát. Legszívesebben addig vernénk a fejét a billentyűzetbe, amíg elkezd betűket köpni, vagy lenyeli a szpészgombot keresztbe.

► A NATURAL BORN KISMAMA a kölykéről/kölykeiről szórja a képeket, kábé félóránként, „vicces” képaláírásokkal társítva. Sokszor már-már azt kívánjuk, hogy az a rohadt póniló harapná be a fényképezőgépét csuklóból, de valahogy nincs szívünk leoltani.

► A SZERELMETES naponta posztol lávcsis képeket, „Imádlak, szerelmem/drágám/kicsim!” felirattal; többnyire szíves szmájlikkal is megspékeli, hogy biztosan elhányjuk magunkat.

► A MÓKAMIKI közepesen jó vicceket, szellemes mondásokat és poénvideókat tol fel, csak némi fáziskéséssel: valahol már mind hallottuk, olvastuk, láttuk őket.

► A HUMANITÁRIUS-KUTYANITÁRIUS feszt eltűnt személyek és elkódorgott ebek fényképeit teszi közzé, és csak remélni tudjuk, hogy egy szép napon majd róla is megjelenik egy hasonló a virtuális térben.

► A FACEBOOK-TETSZHALOTT soha nem posztol és nem kommentel semmit, privát üzenetet se ír senkinek. Aztán az osztálytalálkozón kiderül, hogy abszolút képben van, mindenkiről tud mindent, ami az elmúlt találkozó óta történt és valamilyen formában felkerült a Facebookra – végig lapított és figyelt, mint pók a sarokban.

► A TINIRIBANC falatnyi bikinis képekkel és pucsítós-tangás szelfikkel árasztja el a Facebookot, és utána még ő van kibukva a „Jaj, de meg…, úúú, hogy szét…, azta, de ki…”-jellegű kommentektől.

► A PUNCSOLÓ NYALLER egyvégtében „De csinos valaki!”, „Jaj, de cukik vagytok!”, „Egyem meg, de édeske!” típusú kommenteket ír mások képeihez, persze legtöbbször úgy, hogy az illető egyáltalán nem csinos, a cukik egyáltalán nem cukik, és az édeskét az oroszlán is sírva enné meg.

► A RINYAGÉP vélhetően franciát és németet tanult a suliban, ezért a fészbukot panaszkönyvnek fordította: ahogy valamilyen sérelem, bántás, hátrányos megkülönböztetés éri, egyből rittyenti is ki az üzenőfalára, és mindig akad egy marha, aki megvigasztalja.

► A KÖRNYEZETBARÁT/KÖRNYEZETBARÁTNŐ éjjel-nappal Verespatak miatt aggódik, a bálnavadászat ellen agitál, zöld oldalakra irányít, szelektív hulladékgyűjtésre szólít fel meg egyebek, csak épp azt a sok szemetet felejti el szelektálni, amiket kiguberál nekünk az internet áporodott, bűzös, grínpísz-penészes odvaiból.

► A SCHMITTELŐ/PONTÁZÓ nem tartozik az emberiség gondolkodni képes törpe kisebbségéhez, ezért mások ötleteit, kiírásait, szövegeit sajátjaiként posztolja, a forrás megjelölése nélkül – mint például ezt is.

 

 

Share Button
Ennyien olvasták: 782

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.