Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

A gernyeszegi kézilabdások az United Word Games tornán vettek részt

Központ július 3, 2014 Sport

A gernyeszegi kézilabdások az United Word Games tornán vettek részt

k1

A Gernyeszegi Multiprod Sportklub lány- meg fiúcsapatai a minap tértek haza Klagenfurtból, ahol június 17-23-a között rangos nemzetközi kézilabdatornán vettek részt. Miután 2011-ben az U12-es korcsoportban harmadikok lettek a lányok, most az U12-es fiúk aranyérmet nyertek, az U12-es lányok bronzéremmel tértek haza.

 

Bálint Julianna tanárnő, a csapat edzője elmondta: az United World Games nevet viselő rendezvény Európa egyik legnagyobb sporteseménye, amelyen 35 nemzet 350 csapata és csaknem 6 ezer sportolója vett részt és hét sportágban zajlottak a versenyek.

k2

„A nemzetközi sportjátékokat tízedik alkalommal tartották meg Klagenfurtban. A forgatókönyv megegyezett az olimpiai játékokéval: itt is volt ünnepélyes megnyitó, ami a sportolók felvonulásával kezdődött, meggyújtották az összetartozás lángját, volt olimpiai falu is. A rendezvény egy olyan lehetőség a gyerekeink számára, ahol felmérhettük, nemzetközileg milyen szinten tartunk a csapatépítésben, játéktudásban. Egy ilyen torna alkalmával tudásod, rátermettséged legjavát kell nyújtanod, még jobban megszereted a kézilabdát, megtanulsz sportszerűen küzdeni, ismerkedsz és barátkozol, s felejthetetlen élményekkel térsz haza” – jegyezte meg Bálint Julianna.

k3

A fiúk a döntőben óriási küzdelemben 9-8-ra verték a svájci  SG Horgen/Wädenswill csapatát. A győztes együttes tagjai: Szabó József, Butiurka Dávid, Ostace Raul, Szász Csongor, Babó Rajmond, Antal András, Jánosi Norbert, Berekméri Nándor, Vajda Szilárd. Edzők: Bálint Julianna és Fazekas Mária.

A lányok ugyancsak szoros küzdelemben a német TSV Schleißheim együttesét múlták felül a kisdöntőben, 12-11 arányban. A lánycsapat tagjai: Dénes Gizella, Berekméri Noémi, Felei Barbara, Páskui Tímea, Kurcsi Anett, Cătană Cristina, Sárkány Johanna. Edzők: Fazekas Mária és Bálint Julianna.

Bálint Julianna elmondta, hogy Klagenfurt felé utazva a gernyeszegi együttesek még két neves csapattal mérték össze erejüket: a győri Audi ETO együttesével és a bécsi Hypo Niederösterreich csapatával.

„Csapataink jól szerepeltek a magyar és osztrák együttesek ellen, ami fokozta játékosaink önbizalmát, így kiváló hangulatban érkeztünk a nemzetközi tornára. Büszkék vagyunk az elért jó eredményre, amely egy hosszabb felkészülési időszak gyümölcse, ugyanakkor örömünkre szolgál, hogy Balogh József személyében van egy olyan gernyeszegi vállalkozó, aki anyagilag teljes mértékben támogatja együtteseinket” – nyilatkozta Bálint Julianna.

Az Ausztriából való hazatérésük után, Gernyeszeg központjában ünnepélyes keretek között mutatták be a nagyközönség előtt a tornán résztvevő kézilabdásokat, majd hatalmas kivetítőn elevenítették fel a torna fontosabb mozzanatait és természetesen a játékosok személyes élményekről is beszámoltak.

Share Button
Ennyien olvasták: 499

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.