Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

A Kolozsvári U ellen kezd az ASA az 1. ligában

Központ július 10, 2014 Sport

asaA Kolozsvári U ellen kezd az ASA az 1. ligában

Július 25-én, pénteken a Sziget utcában játsza első mérkőzését az ASA a 2014/2015-ös bajnoki évadban, ellenfele a kolozsvári egyetemisták együttese lesz.Addig július 16-án, szerdán, ugyancsak hazai pályán a 2. liga csoportjának győztese, a jászvásári CSMS ellen játsza az idény első hivatalos találkozóját, ezúttal az újonnan létrehozott Ligakupa selejtezőjében. Ebben a fordulóban az 1. ligába feljutott négy együttes egy-egy mérkőzésen küzdhet meg a továbbjutásért.

Július 18-19-én rendezik a kupasorozat nyolcaddöntőinek összecsapásait, ahová csatlakozik az 1. liga további tizennégy csapata is.

Jelenleg az ASA Angliában edzőtáborozik (július 7-18. között), ahol Adrian Falub legénysége barátságos mérkőzéseken méri össze erejét az első ligás török Besiktással, az angol Wigannal és a ciprusi AEK Larnakával is.

Ami a játékoskeretet illeti, az ASA vezetőségének sikerült újabb megegyezésre jutnia a kolozsvári CFR-el, így a soron következő idényben is itt szerepelhet Hora, Voiculeț és Sepsi, akik a tavalyi szezonban tagjai voltak az 1. ligába feljutott együttesnek.

A veteran szenegáli N’Doye és a rutinos hálóőr, Stancioiu is újabb egy-egy évre szerződtek a vásárhelyi csapathoz.

Mellettük szerződést kötöttek a 29 éves jobbhátvéd kameruni Patrice Feussival (Aradi UTA), a 27 éves brzil csatár Henrique de Jesus Bernardoval (Galaci Otelul), a 31 éves középpályás Adrian Salageanuval ( Vaslui) és a 31 éves középpályás Székely Jánossal.

Utóbbi, az elmúlt bajnoki évadban az 1. ligás FC Brassó együttesét erősítette, de korábban megfordult a FC Temesvár, a Kolozsvári U, a Galaci Oțelul, a Steaua az orosz Nijni Novgorod és a lengyel Korona Kielce csapataiban is.

,,Örvendek, hogy az ASA-hoz kerültem, amely az 1. ligába újonnan felkerült együttes, de nagy ambiciókkal bír. Remélem, hogy csapattársaimmal együtt sikerül megvalósítanunk a vezetőség által kitűzött célt” – mondta Székely János.

A Steaua együttesében Székely négy találkozón szerepelt a Bajnokcsapatok Európa Kupája selejtező mérkőzésein és 10 alkalommal az Európa Liga-selejtezőkön, míg a 2010/2011-es bajnoki idényben Románia-kupát nyert a Steauával.

A korábbi idényben az ASA-nál szerepelt néhány játékossal (Verdeş, Tomozei, Alexandru Dan, Buhăescu és Heil), nem hosszabbított szerződést a vezetőség.

Az együttes volt játékosa, Szilágyi Lóránd nem hosszabbított szerződést. A múlt héten, pénteken két évre írt alá a medgyesi Gaz Metánhoz.  

Szilágyi szerződéskötésére következő lapszámunkban még visszatérünk.

Share Button
Ennyien olvasták: 465

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.