Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

A makfalvi kézilabdások részt vettek a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon

Központ november 27, 2013 Sport

A makfalvi kézilabdások részt vettek a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon

kezilabda

Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány kuratóriumának elnöke és a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság főszervezője a makfalvi Wesselényi Miklós Általános Gimnázium leány kézilabda-csapatát is meghívta a rendezvény döntőjére, amelynek Pécs adott otthont, november 22-24-e között.

A makfalvi együttest négy szovátai lány is kiegészítette, a rendezvényen az 1998. január 1-je után született lányok vehettek részt.  A verseny célja a kézilabda sportág népszerűsítése, ugyanakkor a versenyzési lehetőség biztosítása a határon túli fiatalok számára, a sport révén a magyar-magyar baráti kapcsolatok bővítése, a kárpát-medencei bajnoki cím eldöntése.

A makfalviak a B-csoportba kerültek a sorsolás után, ahol Zenta (Szerbia) és Nyárasd (Szlovákia) voltak az ellenfeleik, míg az A-csoportban Ada (Szerbia), Nyárádszereda és Csallóközaranyos (Szlovákia) játszott egymással. A makfalvi lányok 8-8 arányú döntetlenre játsztak Nyárasddal, majd 12-7 arányban alulmaradtak Zentával szemben, így a jobb gólaránynak köszönhetően, a 3-4-ik helyért játszottak. Végül az előkelő 4-ik helyen végeztek, miután 12-6 arányban alulmaradtak Ada együttese ellen. A nyárádszeredaiak a 6-ik helyen végeztek.

Varó Gyula sporttanár elmondta, főleg tapasztalatszerzés szempontjából volt hasznos ez a kézilabdatorna, de tisztességesen helyt álltak az általa edzett lányok, akikre igazán büszke.

Az ötletgazda Kű Lajos mellett Schmitt Pál  kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, Páva Zsolt pécsi polgármester és Vári Attila, a házigazda PSN Zrt. ugyancsak kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója adta át a győztesek díjait a záróünnepségén.

A makfalvi és szovátai kézilabdások kerete a következő volt: Nagy Kinga Nikolett, Kálmán Andrea, Tamási Ilike, Vass Gréta, Fazakas Ildikó, Bányai Kinga, Bányai Orsolya, Soó Emőke, Soó Izabella, Demeter Hajnal, Nagy Eszter, Toós Gyopár és Grama Júlia. Kísérő pedagógus: Péterfi Levente. Edzők: Varó Gyula (Makfalva) és Soós Zsigmond (Szováta) sporttanárok.

Share Button
Ennyien olvasták: 507

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.