Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

A Maros Kosárlabda Klub együttese felkészülési táborban vett részt Szovátán

Központ augusztus 21, 2014 Sport

szrecskiA Maros Kosárlabda Klub együttese felkészülési táborban vett részt Szovátán

Szrecsko Szekulovics és Szászgáspár Barnabás edzőknek minden játékos a rendelkezésére állt a szovátai edzőtáborban, hazatérésük után mától folytatják az edzéseket a Sportcsarnokban. Az első barátságos találkozókat augusztus 28–30. között játssza az együttes Nagyszebenben a Tordai Elemér-emléktornán. Ezen a megmérettetésen a vásárhelyiek mellett részt vesz a rendező Nagyszebeni Atlassib, a BCM U Piteşti és a SCM U Craiova, majd ezután Tg.-Jiun egy újabb felkészülési tornával folytatják a barátságos mérkőzések sorát.

 

Szeptember 11–13. között pedig házi­gazdák lesznek a Marosvásárhelyen megrendezendő Maros Kupa elnevezésű tornán, ahol a helyi szurkolóknak a szezon előtt először adódik lehetőség buzdítani kedvenc együttesüket.

Ami a keretet illeti, Srecsko Szekulovics szakvezető és Szászgáspár Barnabás másodedző a továbbiakban csak négy játékost foglalkoztat, akik tavaly is az együttesnél szerepeltek (Vaidotasz Peciukasz, Ivan Ivanovics, Jakab Krisztián és Adrian Oprea), ketten, Ousmane Barro és Matija Cseskovics visszatértek Piteşti-ről, illetve Nagyszebenből. Mellettük hat új szerzemény csatlakozott az együtteshez: a szerb Edi Szinadinovics, az amerikai Sammy Emile, Andrei Căpuşan, Vlad Corpodean, Polyák László, valamint Lázár László.

További két fiatal játékos is bevethető lesz: Barabási Csongor, aki román ifjúsági válogatott, illetve a 19 éves Lucian Ţibârnă (a jóval ismertebb, Nagyváradon játszó Bogdan testvére).

Új erőnléti edzője is van a gárdának Bogdan Călin személyében.

A BCM U Piteşti csapatától érkező Edi Szinadinovicstól azt várják, hogy plusz energiát és gyorsabb játékot hozzon majd a csapatba. Lázár László visszatért Romániába, miután tavaly Magyarországon játszott és örül, hogy egy olyan együttesnél szerepelhet, ahol sikereket szeretnének elérni.

Polyák László szintén Magyarországról érkezett, magyar-román kettős állampolgárságú játékos, neki is tetszik új együttese. Andrei Căpuşan visszatért városunkba, ahol 2011 elején egy fél szezont már lehúzott a Maros-parti együttesnél. Vlad Corpodean a Csíkszeredai csapatnál is megfordult, őt Piteşti-ről szerződtették.                     

Nagyon erős utánpótlás együttest szeretnének kialakítani a Maros KK-nál, onnan pedig a játékosok fokozatosan kerülnének fel a nagy csapatba. A kezdeményezés a Román Kosárlabda Szövetség kérésére történik, amely kötelezi a bajnokságban szereplő alakulatokat, hogy ifjúsági csapatuk legyen a másodosztályban. A 16, 17 és 18 éves fiatalokból álló keret augusztus 15-én tartja gyülekezőjét, a csapat edzője George Trif lesz. Az együttest már benevezték az ősszel induló 2. ligába.  

Egyelőre még nem ismert a bajnoki évad kezdési időpontja, de tizenhárom együttes indul a bajnokságban, ugyanis a Concordia Chiajna, a Konstancai Farul és a Bukaresti Stiinţa visszalépett (valószínűleg anyagi gondok miatt), és csak egy újonc csapattal, a Kolozsvári U-val bővült a résztvevők sora. Marosvásárhelyen kezdi meg menetelését a bajnokságban a Maros KK, az első fordulóban a Medgyesi Gaz Metant fogadják. A következő három fordulóban a SCM U Craiova, BCM U Piteşti és a Temesvár KK csapataival találkoznak a marosvásárhelyiek.

A Maros Kosárlabda Klub szeptember 27-én, hazai pályán kezdi meg szereplését a Román Kupában, ellenfele az első körben a Bukaresti Steaua lesz, a visszavágót négy nappal később rendezik a fővárosban, október 1-én.

A Marosvásárhelyi Nova Vita első ligás női együttese szeptember 20-án kezdi a szezont szintén a Román Kupában. Rögtön az első körben nagyon erős ellenfelet kapott, az előző bajnoki évad bronzérmesét, a Gyulafehérvári Universitateát. Az első találkozót idegenben játszák, a visszavágóra négy nappal később kerül sor Marosvásárhelyen.


Share Button
Ennyien olvasták: 373

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.